• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Προκλητικές αυξήσεις κατά 50% στην ακτοπλοϊκή γραμμή Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας

July 12, 2022 3836

Ανακοίνωση ΤΕ Κέρκυρας ΚΚΕ

Προκλητικές αυξήσεις κατά 50% στην ακτοπλοϊκή γραμμή Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας

Σε μια περίοδο που η εργατική - λαϊκή οικογένεια βλέπει το εισόδημά της να χάνεται μέσα από τα χέρια της λόγω της ακρίβειας στα είδη πρώτης ανάγκης, στα καύσιμα και την ενέργεια κάποιοι δεν χάνουν ευκαιρία να μετρούν διαρκώς αύξηση στα κέρδη τους.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει με την τεράστια αύξηση, κατά 50%, στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που αποφάσισαν οι εφοπλιστές στη γραμμή Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα, σε μία χρονική περίοδο μάλιστα που το νησί της Κέρκυρας κυριολεκτικά «βουλιάζει» από τους τουρίστες.

Έτσι ενώ την περασμένη εβδομάδα το εισιτήριο για ένα άτομο ήταν 5,00 € σήμερα είναι 7,50 € στην μία εταιρεία και 7,60 € στην άλλη. Επιπλέον, ενώ για το αυτοκίνητο η τιμή ήταν στα 20 €, σήμερα είναι 30 € στην μία και 30,20 € στην άλλη. Ερωτήματα βέβαια προκαλεί και ο απόλυτος συντονισμός των δύο κοινοπραξιών που δραστηριοποιούνται στην γραμμή, στις οποίες ήδη έχουν επιβληθεί πρόστιμα για καρτέλ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στο παρελθόν. 

Οι ευθύνες της σημερινής, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων για τη διαχρονική ασυδοσία των εφοπλιστών είναι τεράστιες αφού η πολιτική τους δεν ξεφεύγει εκατοστό από τις ανάγκες των εφοπλιστών ενώ ταυτόχρονα αδιαφορούν πλήρως για το πώς τα βγάζουν πέρα οι νησιώτες, τα εργατικά – λαϊκά στρώματα που προσπαθούν να κάνουν διακοπές αλλά και οι ναυτεργάτες.

Αυτή η πολιτική δίνει αέρα και θράσος στους εφοπλιστές να βάζουν φωτιά στα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και να μετατρέπουν σε είδος πολυτελείας την μετακίνηση των νησιωτών και των επισκεπτών την ίδια στιγμή μάλιστα που εισπράττουν εκατομμύρια και απολαμβάνουν μία σειρά προνομίων και φοροαπαλλαγών.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της Κέρκυρας να μην αποδεχτούν τις νέες αυξήσεις-φωτιά που επιβάλλουν οι πλοιοκτήτες, να δυναμώσει τώρα ο μαζικός αγώνας και η διεκδίκηση για:

  • Να μειωθούν όλα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και τα ναύλα (οχημάτων - εμπορευμάτων) κατά 50% χωρίς να δοθούν νέες επιδοτήσεις και προνόμια στους εφοπλιστές
  • Δωρεάν μετακινήσεις για άνεργους, φοιτητές και στρατευμένους, για ΑΜΕΑ, χρονίως πάσχοντες. Μειωμένα εισιτήρια για συνταξιούχους, αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, πολύτεκνους κ.ά.
  • Να διασφαλιστεί η δουλειά των ναυτεργατών με αύξηση των μισθών και βελτίωση των συνθηκών εργασίας κατοχυρωμένα με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και Κοινωνική Ασφάλιση

 

ΤΕ Κέρκυρας

12/07/2022

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search