Print this page

Απίστευτος Μ. Τεντόγλου: "Δεν έπρεπε να κερδίσω με 8,32μ. Θα ήταν ντροπή!"

July 17, 2022 470
Και τι δεν έχει πει αυτός μεγάλος άνθρωπος και αντι - σταρ αθλητής Μ. Τέντογλου: «Είμαι τεμπέλης, είναι απλό, δεν θέλω να κάνω τίποτα. Με τον στίβο το παλεύω, επειδή μου αρέσει. Σε ό,τι μου αρέσει, δεν είμαι τόσο τεμπέλης.  Δεν θα μαγειρέψω, θα παραγγείλω. Δεν θα φτιάξω καφέ, μπορεί να παραγγείλω. Όταν μου πουν τα παιδιά να βγούμε, να πάμε κάποια βόλτα, θα τους πω βαριέμαι.»
 
Σεβασμός στους εργαζόμενους
Ακόμα πως σέβεται όλα τα επαγγέλματα γενικά, πως δεν θεωρεί ότι αυτό που κάνει είναι πιο δύσκολο συγκριτικά με κάποιον που δουλεύει οκτάωρο στην οικοδομή. Έχει δηλώσει χαρακτηριστικά:  «Αυτό που κάνει ένας οικοδόμος ίσως είναι πιο δύσκολο από αυτό που κάνω εγώ, άρα γιατί να το παίξω κάποιος; Ο κολλητός μου δουλεύει σε φούρνο, στα Γρεβενά. Ξέρω ότι είναι δύσκολη δουλειά, όλες οι δουλειές είναι δύσκολες. Σέβομαι όποιον προσπαθεί και δεν θέλω να το παίξω ιστορία».
 
Απλός και σεμνός κατά τη διεξαγωγή Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αναγνώρισε την Χάικε Ντρέσλερ, αθλήτρια υψηλού επιπέδου, που βρισκόταν εκεί ως εθελόντρια για να ισιώνει μόνο την άμμο στο σκάμμα μετά από τις προσπάθειες των αθλητών. Έτρεξε και τη φίλησε.

«Ήμουν κ@λόφαρδος», λέει ο Μίλτος Τεντόγλου

Για το χρυσό μετάλλιο πέρυσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «ήταν πολύ κακός αγώνας, τι έκανα; Τι έκανα; Δεν ξέρω τι έπαθα στις πέντε πρώτες προσπάθειες. Η πρώτη θέση ήταν πολύ τυχερή. Δεν ξέρω τι πήγε στραβά. Μάλλον φταίει το γόνατό μου, μάλλον φταίει ότι ήταν πρωί. Δεν μπορούσα να το βρω με τίποτα. Μάλλον έφταιγε και λίγο η πίεση, δεν ένιωθα ο εαυτός μου.

Στο τέλος είπα πάμε για ένα χαλαρό αλματάκι. 8.21 ήταν η δεύτερη θέση, θα το κάνουμε, λέω, σιγά. Καταλάθος έγινε, κ@λόφαρδος ήμουν (σ.σ. γέλια). Με 8.15 δεν ήθελα να κερδίσω, για το Θεό. Καλύτερα να έχανα

«Δεν ήθελα μετάλλιο. Δεν έπρεπε να κερδίσω εγώ σήμερα. Έπρεπε να κερδίσει ο Echevarría, ήταν καλύτερος. Εγώ δεν ήμουν καλά. Πήγα στο τελευταίο άλμα και τους το έκλεψα. Δεν ένιωσα όμως, πως έδωσα τη μάχη που έπρεπε να δώσω».

Στις 6 Ιουνίου του 2021 ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου. Πήρε το χρυσό με 8.48. Ήταν η δεύτερη καλύτερη επίδοση του κόσμου. Παρεμπιπτόντως, του άνηκε και η πρώτη (8.60). Μετά την απονομή, είχε πάει στην κάμερα της ΕΡΤ για τις εθιμοτυπικές δηλώσεις, που μόνο εθιμοτυπικές δεν ήταν. Τι είπε; «Θα ήθελα να ευχαριστήσω και την κοπέλα μου που μου σπάει τα νεύρα που με κάνει να έρχομαι στους αγώνες τσιτωμένος». Κάπου εδώ να πούμε όλοι ένα ευχαριστώ σε αυτήν την κοπέλα.

 
Χθες το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. Το ασημένιο, όχι το χρυσό. Και γύρισε και δήλωσε: "Άφηνα το σώμα μου πολύ πίσω. Είναι κρίμα που έχασα έτσι το χρυσό. Η φόρα μου ήταν εντάξει. Είχα καλό σερί και είναι κρίμα. Δε πειράζει που έχασα με 8,32μ. Δεν πέτυχα ούτε ένα άλμα. Είπα ότι έπρεπε να κάνω 8,50μ. Δεν έπρεπε να κερδίσω με 8,32μ. Θα ήταν ντροπή. "
 
Και μόνο γι' αυτήν την αναγνώριση πως ο συναθλητής σου ήταν καλύτερος: "Δεν έπρεπε να κερδίσω. Θα ήταν ντροπή." αξίζεις τα συγχαρητήρια όλων γιατί αναδεικνύεις το πραγματικό νόημα του αθλητισμού, για τί διδάσκεις ανθρωπιά!
 

Οι δηλώσεις του αυτές, το ήθος και η ταπεινότητα του έκαναν τους χρήστες του Twitter να «υποκλιθούν» στο μεγαλείο του και να τον αποθεώσουν.

«Τεράστιε Μίλτο, ακόμα και στις ατυχίες σου γράφεις ιστορία με την προσωπικότητά σου», έγραψε ένας χρήστης.

Ένα άλλος ανέφερε: «Ο μεγάλος αθλητής φαίνεται στους αγώνες, ο σπουδαίος φαίνεται σε όλα. #Τεντόγλου: Δε πειράζει που έχασα με 8,32μ. Δεν πέτυχα ούτε ένα άλμα. Είπα ότι έπρεπε να κάνω 8,50μ. Δεν έπρεπε να κερδίσω με 8,32μ. Θα ήταν ντροπή. Καλοδεχούμενο το μετάλλιο βέβαια».

«Τεντόγλου: Οι προσγειώσεις μού στέρησαν το χρυσό, με 8,32μ. θα ήταν ντροπή να κερδίσω. Τι αθληταράς είσαι ρε Μίλτο», σημείωσε ένας τρίτος.

Δείτε κάποια από τα tweets

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.