• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων - Το ψήφισμα του συλλαλητηρίου

May 26, 2020 4354

 

Δυναμικές και μαζικές  κινητοποιήσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κέρκυρας πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 25/5. Το πρωί, εργαζόμενοι του κλάδου προχώρησαν σε συγκεντρώσεις στις πύλες των ξενοδοχείων. «Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας - Μέτρα προστασίας της υγείας, του εισοδήματος, της ζωής των εργαζομένων - Όχι επιδοτήσεις στους ομίλους», ανάγραφε το πανό του Σωματείου, ενώ μαζικά ήταν τα μπλοκ των επιχειρησιακών σωματείων.

Οι εργαζόμενοι διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους. Κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα, να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία, τόνισαν οι εργαζόμενοι απαντώντας αποφασιστικά στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς κυβέρνησης και εργοδοσίας για χτύπημα των ΣΣΕ και των εισοδημάτων τους.

Στον ΟΑΕΔ, στον ΣΕΠΕ και στην Ένωση Ξενοδόχων

Στην συνέχεια η ξενοδοχοϋπάλληλοι πορεύτηκαν στον ΟΑΕΔ και στο ΣΕΠΕ όπου και προχώρησαν σε συγκέντρωση. Εκεί αντιπροσωπεία τους επέδωσε το ψήφισμα με τα αιτήματά τους, ενώ μίλησαν ο Σταμάτης Πελάης και ο Γιώργος Ανδριώτης, πρόεδρος και γγ του κλαδικού σωματείου. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, στον ΣΕΠΕ (υπηρεσία του υπ. Εργασίας) απαίτησαν από το υπουργείο Εργασίας να ορίσει την 25 Μάη ως ημέρα επαναπρόσληψης των εποχικών εργαζομένων του κλάδου και να τους εντάξει στο πρόγραμμα στήριξης με αναστολή εργασίας έως ότου ανοίξουν τα ξενοδοχεία ή αν δεν ανοίξουν να ενταχθούν για όσο διάστημα λειτούργησε πέρυσι η επιχείρηση στην οποία εργάζονταν, καθώς και με τους όρους εργασίας που απορρέουν από την κλαδική ΣΣΕ, τόσο για την αναστολή της εργασίας όσο και για την εργασία όταν ανοίξουν τα ξενοδοχεία.

Ακολούθως οι ξενοδοχοϋπάλληλοι με πορεία κατευθύνθηκαν στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, ωστόσο εκεί δεν υπήρχε κανείς εκπρόσωπός της, προκειμένου να συναντηθούν.

Στην πλατεία Σαρόκο

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με μαχητική πορεία στο κέντρο της πόλης η οποία κατέληξε στην πλατεία Σαρόκο όπου έγινε μαζική καθιστική διαμαρτυρία. Την στήριξή του στον αγώνα και στα αιτήματά τους εξέφρασε μιλώντας ο Γιάννης Μπορμπότης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, ενώ μίλησαν επίσης εκ μέρους του Συνδικάτου ο Σταμάτης Πελάης και ο Γ. Ανδριώτης.

Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για την 1η Ιούνη με μηχανοκίνητη πορεία η οποία θα ξεκινήσει από τους 4 κεντρικούς οδικούς άξονες του νησιού με κατάληξη το κέντρο της πόλης. σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, με αιτήματα, όπως η επαναπρόσληψη του προσωπικού. Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον ΟΑΕΔ, και πορεία στην πόλη.

Το ψήφισμα του συλλαλητηρίου:

«Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό-τουρισμό στην Κέρκυρα παρουσιαστήκαμε σήμερα στις επιχειρήσεις που εργαζόμαστε, καταληκτική ημερομηνία επαναπρόσληψης του κλάδου , ώστε να δηλώσουμε την προσφορά της εργασίας μας και στην συνέχεια στο ΣΕΠΕ και τον ΟΑΕΔ του Υπουργείου Εργασίας ώστε να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να δεχτεί την καταληκτική ημερομηνία 25 Μάη ως ημερομηνία επαναπρόσληψης ώστε να μας εντάξη στον μηχανισμό στήριξης και σε καθεστώς αναστολής εργασίας έως ότου ανοίξουν οι επιχειρήσεις που εργαζόμαστε ή στην περίπτωση που κάποιες απ αυτές δεν θα ανοίξουν μέχρι την αντίστοιχη καταληκτική ημερομηνία που εργαστήκαμε κατά την σαιζόν 2019 .

Απαιτούμε τόσο η ένταξη μας στον μηχανισμό στήριξης , όσο και η εργασιακή μας σχέση όταν θα ανοίξουνε οι επιχειρήσεις , να διέπεται από τους όρους της κλαδικής ΣΣΕ των ξενοδοχοϋπαλλήλων που έχει κηρυχτεί υποχρεωτική, καθώς και της κλαδικής ΣΣΕ στον επισιτισμό-τουρισμό .Πιο συγκεκριμένα και πιο ολοκληρωμένα για την φετινή τουριστική περίοδο διεκδικούμε :

1. Όλοι οι εποχικοί και εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις να επαναπροσληφθούν σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο Ν.1346/83, το αργότερο μέχρι τις καταληκτικές ημερομηνίες που προβλέπουν οι συλλογικές συμβάσεις σε κάθε περιοχή.

2. Να γίνει υποχρεωτική η Κλαδική ΣΣΕ των εργαζομένων στα Επισιτιστικά Καταστήματα.

3. Να εξασφαλιστεί η τήρηση των όρων των Κλαδικών και των Τοπικών Κλαδικών ΣΣΕ των εργαζομένων στον τουρισμό-επισιτισμό, χωρίς καμιά μονομερή μεταβολή στις εργασιακές σχέσεις, καμιά αρνητική μεταβολή στα μισθολογικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

4. Σε περίπτωση που τα εποχικά ξενοδοχεία και τα εποχικά επισιτιστικά καταστήματα συνεχίσουν με απόφαση της κυβέρνησης να είναι σε αναστολή λειτουργίας και μετά από τις καταληκτικές ημερομηνίες επαναπρόσληψης, να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι, εποχικοί και ελαστικά απασχολούμενοι (ορισμένου χρόνου, με συμβάσεις μιας μέρας, εργολαβικοί κ.λ.π.) στον μηχανισμό στήριξης και να λαμβάνουν την προβλεπόμενη από την κλαδική ΣΣΕ αμοιβή ως αποζημίωση μέχρι να ανοίξουν οι επιχειρήσεις. Το κράτος να καταβάλει όλες τις ασφαλιστικές εισφορές.

5. Οι επιχειρήσεις που δεν ανοίξουν με ευθύνη τους, να υποχρεωθούν να καλύψουν όλους τους εργαζόμενους μισθολογικά και ασφαλιστικά για όλη την περίοδο που θα παρέμεναν ανοιχτές, με βάση περσυνή περίοδο.

6. Για το διάστημα μέχρι την καταληκτική ημερομηνία επαναπρόσληψης να δοθεί επίδομα ανεργίας ύψους 600 ευρώ, για όλους όσους εργάστηκαν την περασμένη περίοδο απασχόλησης, ανεξάρτητα αν επιδοτήθηκε ως σήμερα η ανεργία τους, με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση κι αν δούλεψαν.

7. Να ισχύσουν για όλους τα μέτρα μείωσης ενοικίου, αναστολής καταβολής δόσεων δανείων και ρυθμίσεων στην εφορία. Να σταματήσουν άμεσα όλοι οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις, οι εντολές για διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας.

8. Να εξασφαλιστεί η ασφαλιστική ικανότητα και η επιδότηση ανεργίας όλων των εργαζομένων και των οικογενειών τους για το 2021, ανεξάρτητα αν συμπληρώσουν φέτος τις ασφαλιστικές ημέρες που απαιτούνται. Να λάβουν επίδομα ανεργίας από τη λήξη της τουριστικής περιόδου έως την ανάληψη εργασίας το 2021.

9. Να ληφθούν μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων και των τουριστών. Να γίνουν επιπλέον προσλήψεις προσωπικού για την τήρηση των μέτρων προστασίας».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search