• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Για την κατάργηση της πρόωρης σύνταξης - Να μην εφαρμοστεί η οδηγία του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

July 24, 2022 4801

ΕΛΜΕ Κέρκυρας       

Για την κατάργηση της πρόωρης σύνταξης

Να μην  εφαρμοστεί η οδηγία του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για κατάργηση της πρόωρης σύνταξης των δημοσίων υπαλλήλων

Η γνωμοδότηση  του Ν.Σ.Κ, που καταργεί τη συνταξιοδότηση στα 55, 56 και 58 έτη και ορίζει τα 62 ως βάση για μειωμένη σύνταξη στους δημοσίους υπαλλήλους, ανατρέπει τον προγραμματισμό χιλιάδων ασφαλισμένων στο δημόσιο.

Η οδηγία αυτή δημιουργεί τεράστια προβλήματα  σε ένα μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών που τον περασμένο Φεβρουάριο υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, καθώς είχαν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις για μειωμένη σύνταξη  (συμπλήρωση της 25ετίας το 2010, το 2011, ή το 2012), αν και δεν είχαν συμπληρώσει το όριο ηλικίας.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης για την ταλαιπωρία χιλιάδων  ασφαλισμένων στο δημόσιο είναι τεράστιες, καθώς είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναγκαστούν να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους από την υπηρεσία τους.

Η συγκεκριμένη απόφαση του Ν.Σ.Κ. έρχεται να προστεθεί σε ένα πλέγμα νόμων και διατάξεων της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που συνθλίβουν τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, μας οδηγούν στην εργασία μέχρι τα βαθιά γεράματα, μετατρέπουν την κοινωνική ασφάλιση σε ατομική υπόθεση, ενώ, είναι σαφές ότι η  παραμονή χιλιάδων υπαλλήλων στην εργασία, ενώ έχουν αποκτήσει το δικαίωμα συνταξιοδότησης,  σημαίνει λιγότερες προσλήψεις συμβασιούχων και μονίμων υπαλλήλων.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Να μην εφαρμοστεί η οδηγία του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για κατάργηση της πρόωρης συνταξιοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων.
  • Δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα της Υγείας και Πρόνοιας.
  • Ενιαίο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας.
  • Την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων των τελευταίων ετών.
  • Πλήρη Σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Ειδικά για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, το διάστημα της ανεργίας τους καλοκαιρινούς μήνες, να υπολογίζεται ως συντάξιμο με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

Τα νέα Δ.Σ. σε Δ.Ο.Ε – ΟΛΜΕ  να πάρουν άμεσα θέση και να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και αγωνιστικές δράσεις, προκειμένου να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη απόφαση του Ν.Σ.Κ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search