• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Υπό διάλυση η Καρδιολογική Κέρκυρας, δεκάδες περιστατικά στα Γιάννινα!

July 27, 2022 4233



Δεκάδες είναι οι διακομιδές ασθενών με καρδιολογικά προβλήματα που γίνονται από το Νοσοκομείο της Κέρκυρας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και μάλιστα χωρίς να υπάρχει ένα οργανωμένο σύστημα διακομιδής.

Τα σοβαρά προβλήματα που ανακύπτουν στο νοσοκομείο της Κέρκυρας αναδεικνύει τόσο ο Σύλλογος Εργαζομένων όσο και οι γιατροί της Καρδιολογικής Κλινικής.

Τα προβλήματα αυτά αγγίζουν άμεσα το Πανεπιστημιακό καθώς εκεί καταλήγουν δεκάδες περιστατικά. Έτσι οι καρδιολογικές του κλινικές υπερφορτώνονται χωρίς προς το παρόν αυτό να προκαλεί καμία αντίδραση.

Η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κέρκυρας νοσηλεύει 1.400 ασθενείς ανά έτος.Επιπρόσθετα και σύμφωνα με στοιχεία που παρέχουν οι γιατροί της το 80% των ασθενών της Παθολογικής, το 100% των ασθενών της Πνευμονολογικής, της Νεφρολογικής και της Χειρουργικής χρήζει καρδιολογικής εκτίμησης.

Λόγω έλλειψης αιμοδυναμικού εργαστηρίου, καρδιοχειρουργικής- αγγειοχειρουργικής και άλλων το 50% των νοσηλευόμενων διακομίζεται σε τριτοβάθμια νοσοκομεία, κυρίως των Ιωαννίνων, της Πάτρας και των Αθηνών.

Οι γιατροί της καρδιολογικής Κέρκυρας καταγράφουν και μία σειρά προβλημάτων στις διακομιδές.

«Για τα οξέα εμφράγματα του μυοκαρδίου ενημερώνουμε το Συντονιστικό Κέντρο Αεροδιακομιδών για βοήθεια. Η συνεννόηση και η συνεργασία με το Συντονιστικό Κέντρο είναι δύσκολη και επίπονη… Κατά παράξενο τρόπο, παρόμοια περιστατικά ίδιας βαρύτητας πότε δέχονται να πραγματοποιήσουν την διακομιδή, πότε βρίσκουν αφορμές και μας υποχρεώνουν να μετακινήσουμε τους ασθενείς με ταχύπλοο του Λιμενικού ή με ασθενοφόρο… Η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία ενημέρωση από τη διοίκηση του ΕΚΑΒ ή άλλου φορέα για το ρόλο του Συντονιστικού Κέντρου Διακομιδών και για το ρόλο του Συντονιστικού Κέντρου ΕΚΑΒ Ιωαννίνων, με τι μέσα και δυναμικό μπορεί να μας βοηθήσει στις διακομιδές» σημειώνεται στο έγγραφο που έχει ως αποδέκτη τη διοίκηση του Νοσοκομείου.

Το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου της Κέρκυρας επισημαίνει με νόημα ότι «διαλύεται η Καρδιολογική Κλινική» και καλεί όλους να αναλάβουν την ευθύνη.

Η καρδιολογική διαθέτει μόλις τέσσερις γιατρούς οι οποίοι δουλεύουν ασταμάτητα, συχνά και με «εντέλλεσθε».

Χαρακτηριστική περίπτωση το Σάββατο 23/07/2022, ένας από τους τέσσερις, ένας 62χρονος Διευθυντής με προβλήματα υγείας, δέχτηκε εντολή να διακομίσει περιστατικό στα Γιάννινα με ασθενοφόρο έπειτα από 24ωρη εφημέρευση «για να μην πάει φυλακή».

Υπάρχει σκοπιμότητα άραγε στην πλήρη υποβάθμιση της Καρδιολογικής Κέρκυρας και στη διακομιδή των περισσότερων περιστατικών στα Γιάννινα;

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search