• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Το θέμα της μεταφοράς των μαθητών της Κέρκυρας στη Βουλή

September 09, 2022 3304

 

 

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας/Θρησκευμάτων για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών της Κέρκυρας

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων
Θέμα: Για την άμεση δωρεάν μεταφορά των μαθητών της Κέρκυρας από και προς τα σχολεία
Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες μαθητές και οι οικογένειές τους στην Κέρκυρα. Σε ελάχιστες μέρες χτυπάει το 1ο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς και ακόμη δεν έχει λυθεί το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία.
Στη συνάντηση που είχαν τα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία και εκπρόσωποι των Γονέων με την Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων, βεβαιώθηκε ότι ο διαγωνισμός για τη μίσθωση των λεωφορείων που θα μεταφέρουν τους μαθητές αναρτήθηκε μόλις την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου.
Με δεδομένο, ότι βάσει νόμου, ο διαγωνισμός πρέπει να μείνει αναρτημένος για 10 μέρες κι αν υπολογίσουμε και τις μέρες που πρέπει να δοθούν για να γίνουν οι ενστάσεις, είναι βέβαιο ότι μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη η διαδικασία δεν θα έχει ολοκληρωθεί. Αυτό σημαίνει, τουλάχιστον δύο βδομάδες ταλαιπωρίας και χαμένων διδακτικών ωρών.
Να τονίσουμε ότι το νησί της Κέρκυρας, είναι μεγάλο σε μήκος, με κακό οδικό δίκτυο, πολλά και διάσπαρτα χωριά, ενώ τα σχολεία είναι λίγα και οι μαθητές σε πολλές περιπτώσεις πρέπει να διανύουν αρκετά χιλιόμετρα για να φτάσουν στο σχολείο. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε όλο το βόρειο τμήμα του νησιού, υπάρχουν μόνο δύο λύκεια.
Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι στην Κέρκυρα οι περισσότεροι γονείς εργάζονται στον κλάδο του τουρισμού και σήμερα βρισκόμαστε ακόμη βαθιά μέσα στην τουριστική σεζόν. Αυτό σημαίνει ότι είναι αδύνατον να αφήνουν πρωί και μεσημέρι τη δουλειά τους, προκειμένου να μεταφέρουν τα παιδιά τους από και προς το σχολείο. Ταυτόχρονα, οι τιμές των καυσίμων και η γενικότερη ακρίβεια καθιστούν τη μετακίνηση των παιδιών από τους γονείς τους ένα επιπλέον δυσβάστακτο κόστος.
Τέλος, στα Ειδικά Σχολεία, στα ΕΠΑΛ και στο Μουσικό Σχολείο η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη αφού τα σχολεία αυτά είναι συγκεντρωμένα στο κέντρο της Κέρκυρας ενώ οι μαθητές που φοιτούν σε αυτά έρχονται από όλο το νησί, έως και από 50 χιλιόμετρα και πάνω από μία ώρα μακριά.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:
– Την  άμεση επίλυση του προβλήματος ώστε οι μαθητές να βρεθούν όλοι στα σχολεία τους στις 12 Σεπτεμβρίου.
– Την προστασία των μαθητών, σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να φτάσουν στο σχολείο (απουσίες, κάλυψη ύλης κλπ).
– Να μη δοθεί ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών.
– Τη μόνιμη επίλυση του προβλήματος με ένα αποκλειστικά δημόσιο – δωρεάν – ασφαλές δίκτυο μεταφοράς των μαθητών, με μόνιμους και εξειδικευμένους οδηγούς – συνοδούς

Οι Βουλευτές
Παπαναστάσης Νίκος
Καραθανασόπουλος Νίκος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search