Mια σειρά εκδηλώσεων με άξονα το βιβλίο και με τη συμμετοχή σημαντικών συγγραφέων στο Μον Ρεπό είναι από τις δυνατές στιγμές του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας, που διευθύνει ο Διονύσης Γραμμένος.

Ένα τετραήμερο γεμάτο πολύχρωμες εικόνες, πολυδιάστατες ιστορίες και ενδιαφέρουσες συζητήσεις, με τα βιβλία να «ταξιδεύουν στο Ιόνιο».

Οι εκδηλώσεις χωρίζονται σε τρεις ενότητες. Η πρώτη αφορά ένα αφιέρωμα στο παιδικό και εφηβικό βιβλίο. Η δεύτερη είναι μία ημερίδα με θέμα «Λογοτεχνία και Τηλεόραση». Στην τρίτη και τελευταία ενότητα πέντε Έλληνες και ξένοι συγγραφείς παρουσιάζουν το έργο τους και εμπνέονται από τα τοπία της Κέρκυρας για να γράψουν μια ιστορία.

Αναλυτικότερα:

– Αφιέρωμα στο παιδικό και εφηβικό βιβλίο, την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, στις 19.30 

Η συγγραφέας, πανεπιστημιακός και μέλος της Επιτροπής των Κρατικών Βραβείων του υπουργείου Πολιτισμού για παιδικά και εφηβικά λογοτεχνικά βιβλία Τασούλα Τσιλιμένη παρουσιάζει και συζητά με τη βραβευμένη συγγραφέα Μαρία Παπαγιάννη.

– Ημερίδα με θέμα «Λογοτεχνία και Τηλεόραση», την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, στις 19.00.

Τι κερδίζει ένας συγγραφέας από τη μεταφορά του μυθιστορήματός του στην τηλεόραση;  

Πόσο καλός αναγνώστης λογοτεχνίας μπορεί να γίνει ένας τηλεθεατής;

Πόσο πιστά ακολουθεί τις επιθυμίες τού συγγραφέα ο σεναριογράφος;

Πόσο πρέπει να παρεμβαίνει ο συγγραφέας στις εμπνεύσεις του σκηνοθέτη ενός σίριαλ;

Ένας από τους πιο αγαπημένους συγγραφείς, ο Ισίδωρος Ζουργός, συζητάει το θέμα με τη σεναριογράφο των μεγάλων επιτυχιών Μιρέλλα Παπαοικονόμου.

Έχω τη χαρά να συντονίζω τη συζήτηση στην οποία παρεμβαίνουν σκηνοθέτες και συγγραφείς.

Στην τρίτη ενότητα πέντε Έλληνες και ξένοι συγγραφείς παρουσιάζουν το έργο τους και ύστερα από μια ξεχωριστή διαδρομή που θ’ ακολουθήσει ο καθένας εμπνέονται για να γράψουν μια ιστορία.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, στις 19.30, η Μπιργκίτε Κόσοβιτς από τη Δανία, στη συνέχεια η Κωνσταντία Σωτηρίου από την Κύπρο, την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, στις 19.30, θα μιλήσω για το «Ρίφι» μου, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, στις 20.30, ο Ισίδωρος Ζουργός και την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, στις 19.30, ο Κερκυραίος Αλέξανδρος Ασωνίτης.