Print this page

ΑΛΚΙΝΟΟΣ: Συγκινητική εκδήλωση τιμής στον σπουδαίο δάσκαλο και εργάτη του αθλητισμού Αριστείδη Άνθη

September 20, 2022 614

 

Εκδήλωση μνήμης και τιμής από τους ανθρώπους που συνέδεσαν το όνομά τους με τον ιστορικό σωματείο «ΑΛΚΙΝΟΟΣ»  πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη (14/9). Τίμησαν τον σπουδαίο δάσκαλο και εργάτη του αθλητισμού Αριστείδη Άνθη που πρόσφερε πολλά στην εκπαίδευση και στον αθλητισμό του νησιού μας.

Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα και άτομα που στέκονται

Ο ΑΛΚΙΝΟΟΣ ιδρύθηκε το 1984 στην πόλη της Κέρκυρας με πρωτεργάτη τον Αριστείδη Άνθη. Ένα σωματείο που ανέδειξε πολλούς σπουδαίους ποδοσφαιριστές, είχε πολλές επιτυχίες, αλλά ξεχώρισε, κυρίως για το ήθος των ποδοσφαιριστών του εντός και εκτός γηπέδων και για τις άριστες σχέσεις που διατηρούν μεταξύ τους όλοι οι ποδοσφαιριστές που πέρασαν από την ομάδα, μέχρι και σήμερα. Τα τελευταία δώδεκα χρόνια με εξαίρεση την περίοδο 2014 – 15 δε συμμετέχει στα τοπικά πρωταθλήματα.

Οι ποδοσφαιριστές που πέρασαν από την ομάδα δεν ξεχνούν τον αγαπημένο τους "δάσκαλο" όπως τον φώναζαν, τον κ. Αριστείδη Άνθη που υπηρέτησε στη δημόσια εκπαίδευση ως γυμναστής και συνταξιοδοτήθηκε ως διευθυντής του 3ου γενικού λυκείου Κέρκυρας. Ξεχώριζε όχι μόνο για την επιστημονική του κατάρτιση και την αγάπη του για τον αθλητισμό, αλλά και ως παιδαγωγός. Όσοι τον είχαν καθηγητή μόνο καλά λόγια έχουν να πουν. Ακόμα και όσοι είμαστε προς το τέλος της δεκαετίας του 1970 στο Β΄ Γυμνάσιο Κέρκυρας τον αγαπήσαμε και ας μην τον είχαμε καθηγητή, γιατί περιέβαλλε όλους τους μαθητές με αγάπη.

Για την εκδήλωση αναφέρουν σε σχετική ανάρτησή τους οι διοργανωτές της εκδήλωσης:

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση που κυριάρχησαν οι αναμνήσεις, η συγκίνηση, η αγάπη και ο σεβασμός προς έναν ανιδιοτελή άνθρωπο, πραγματικό εραστή του ποδοσφαίρου, έναν πραγματικό ΔΑΣΚΑΛΟ, ο οποίος τίμησε στο έπακρο το επάγγελμά του, διδάσκοντας ΗΘΟΣ και ΠΑΙΔΕΙΑ στους αθλητές που πέρασαν από την ομάδα του και έγιναν παιδιά του.

Ο άνθρωπος αυτός δεν είναι άλλος από τον κ. ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΑΝΘΗ και το δημιούργημά του ήταν ο θρυλικός πλέον Α.Σ. ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και κείμενο που λέει "ΑΝΘΗΣ ۱ 84"

Μια ομάδα με μόλις 26 χρόνια ζωής (1984-2010) που όμως κατάφερε να κερδίσει τίτλους, να γίνει αντικείμενο θαυμασμού για την οργάνωσή της και τον τρόπο που αγωνιζόταν.

Αυτή η ομάδα, μετά από τριάντα οκτώ χρόνια, δείχνει πως η καρδιά της χτυπάει ακόμα δυνατά και ξεχειλίζει από αγάπη και υπερηφάνεια που είχε την καθοδήγηση αυτού του ανθρώπου.

Η βραδιά τα είχε όλα:

Έκθεση της τροπαιοθήκης της ομάδας (μόνον οι ΠΟΛΥ μεγάλες ομάδες μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο), τιμητικές απονομές, κοπή τούρτας (δύο τον αριθμό) με συμβολισμούς, μπόλικο φαγητό, ποτό και πολύ συγκίνηση!

Δάσκαλε Αριστείδη, πατέρα, αδερφέ και φίλε μας,

σε ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για ό,τι μας δίδαξες και μας χάρισες. Μπορεί τότε που ήμασταν παιδιά, να μας ενδιέφερε μόνο να παίξουμε το αγαπημένο μας άθλημα, όμως τώρα που μεγαλώσαμε νιώθουμε να μας ακολουθούν τα λόγια που μας έλεγες και ξανάλεγες. Ένα χαμόγελο σφηνώνει στο πρόσωπό μας και όλοι μας σκεφτόμαστε:

"Πόσο δίκιο είχες Δάσκαλε!"

Να σε έχει ο Θεός πάντα καλά!

Τα παιδιά σου,

Α.Σ. ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται και κείμενο που λέει "ΑΝΘΗΣ 84"

Υ.Γ.: Φυσικά δεν γίνεται να μην εκφράσουμε την αμέριστη ευγνωμοσύνη και την αγάπη μας στην αφανή ηρωίδα, το στήριγμα και τον πραγματικό βράχο που στέκεται δίπλα σου, την κ. ΛΕΝΑ ΚΟΡΩΝΑΚΗ!

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα και άτομα που στέκονται

 

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.