• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην Κέρκυρα εκπέμπει S.O.S.

September 26, 2022 665

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΤΩΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ:

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην Κέρκυρα εκπέμπει S.O.S. Θα στηρίξετε το άθλημα με έργα υποδομών ή θα μείνετε στην υποσχεσιολογία;

Η δραματική εγκατάλειψη των αθλητικών εγκαταστάσεων της Κέρκυρας, από το ΕΑΚ μέχρι τα περιφερειακά γήπεδα ποδοσφαίρου είναι διαχρονική, προκλητική και προσβλητική.

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κέρκυρας (Ε.Π.Σ.), αριθμεί 50 περίπου ομάδες, 5000 μέλη των σωματείων,60προπονητές, 30 παρατηρητές αγώνων, 55 διαιτητές και παρατηρητές, 20 γιατρούς αγώνων. Στην Κέρκυρα επίσης, υπάρχουν 12 γήπεδα με συνθετικό χλοοταάπητα και 2 με φυσικό.

Η κατάσταση όμως, των αγωνιστικών χώρων, ευθύνη των Δήμων και της Περιφέρειας, είναι απελπιστική, η οικονομική κατάσταση των σωματείων εξ ίσου δύσκολη ευθύνη των κυβερνήσεων διαχρονικά.

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο εκπέμπει S.O.S., αλλά οι αρμόδιοι Κυβέρνηση, Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές πλειοδοτούν σε λόγια και υποσχέσεις, αλλά στην πράξη... σφίγγουν τη θηλιά.

1. Εμπαίζει η Περιφερειακή Αρχή Κράτσα, Σπύρου, Αλεξάκη, (ΝΔ.ΠΑΣΟΚ)

· Το κονδύλι για την αγορά των απινιδωτών ψηφίστηκε, μετά τον απροσδόκητο θάνατο συντοπίτη μας, έγιναν οι σχετικές δηλώσεις, η αγορά τους όμως δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.

· Το Έργο «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΧΑΡΑΒΗΣ». Εγγράφηκε στο Πρόγραμμα Δράσης του 2021 με 200.000 ευρώ. Δεν έγινε καμιά εκταμίευση για το 2021 και μεταφέρθηκε στο Πρόγραμμα Δράσης του 2022!

· Το Έργο «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΟΝΤΟΚΑΛΙΟΥ». Εγγράφτηκε στον Προϋπολογισμό & το Πρόγραμμα Δράσης του 2021 με 155.000 ευρώ και δεν έγινε τίποτα. Μεταφέρθηκαν με τον ίδιο τίτλο & ποσό στον Προϋπολογισμό και το Πρόγραμμα Δράσης του 2022.

 

Στο συγκεκριμένο έργο έχουν διακοπεί οι εργασίες από 12/9/22, γιατί δεν έχει πληρωθεί ο εργολάβος για τις πρώτες εργασίες!

Στο Δημοτικό Γήπεδο Θιναλίου στην περιοχή Αλμυρός Αχαράβη, πέρσι στο τέλος Αυγούστου μπήκε εργολάβος αφαιρέθηκε ο συνθετικός χλοοτάπητας και έκτοτε παραμένει «γυμνό».

 

2. Πρόκληση Κυβέρνησης δια του κ. Αυγενάκη:

· Με την επίσκεψή του στην Κέρκυρα 17/7/2020: Δεσμεύθηκε να “προχωρήσουν τα έργα εκσυγχρονισμού του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου....,άμεσα θα καταβληθούν και συγκεκριμένα ποσά, για συγκεκριμένους λόγους, για να προχωρήσουμε και με τον δήμο και με την περιφέρεια.. για να κάνουμε όσο γίνεται το καλύτερο. Ανακοινώθηκαν ποσά, προσωπικό και χρήση ειδικών “μπαλονιών”. Ολοκλήρωσε την επίσκεψη με τη ρήση“ μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, όχι η θεωρία ούτε η υπόσχεση". Ουδέν σχόλιον!

· Αυτό που υλοποίησε ταχύτατα, ήταν το περιβόητο μητρώο με το οποίο οδηγεί στον αποκλεισμό σωματεία αφού δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά στις απαιτήσεις. Με πρόσφατη εγκύκλιο ουσιαστικά αφήνει στον... αέρα τη διεξαγωγή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου για τη νέα σεζόν αφού τα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί ή δεν έχουν επικαιροποιήσει την εγγραφή τους στο μητρώο της ΓΓΑ δεν θα μπορούν ν' αγωνίζονται στα τοπικά πρωταθλήματα και να χρησιμοποιούν αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημοσίου.

Διαμορφώνεται μια δυσάρεστη αλλά και επικίνδυνη κατάσταση που αποτελεί τροχοπέδη, όχι πλέον για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου αλλά για τη στοιχειώδη διοργάνωση των πρωταθλημάτων.

Η στάση αυτή, δεν είναι απλά αδιαφορία ή ανικανότητα, συνιστά υπονόμευση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου με ορατό τον κίνδυνο να οδηγηθεί η νεολαία μακριά από τα γήπεδα και τον αθλητισμό. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο υπάρχει κυρίως χάρη στο μεράκι κάποιων, στην άμεση επαφή και αγάπη της νεολαίας και του λαού για το άθλημα.

Αθλητισμός δεν είναι η άθληση των ολίγων και ποδόσφαιρο δεν είναι το κέρδος των ΠΑΕ. Από τη μια ο λαός πληρώνει με το λαχείο, το ΠΡΟΠΟ, το ΛΟΤΤΟ, από την άλλη οι επιχειρηματίες καρπώνονται δισ., στις εταιρείες δίνεται απλόχερα πακτωλός χρημάτων, ενώ ο οικονομικός βραχνάς "πνίγει" τις Ε.Π.Σ.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο είναι κοινωνικό αγαθό. Το κράτος οφείλει να εξασφαλίζει όλες τις προϋποθέσεις για μια ουσιαστική δραστηριότητα του αθλητικού σωματείου, να παρέχεται η δυνατότητα στη νεολαία και στην κοινωνία ολόκληρη να αθληθεί, με ιδιαίτερο βάρος στην υγεία μαθητών-αθλητών. Αποτελεί τεράστια ευθύνη το κράτος, Κυβέρνηση, Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές, να διαμορφώσουν τα δεδομένα γι' αυτόν το σκοπό.

 

ΕΠΕΡΩΤΑΤΑΙ η κα Περιφερειάρχης:

1. Γιατί δεν πληρώθηκε ο εργολάβος με αποτέλεσμα την διακοπή του έργου;

2. Θα προχωρήσει άμεσα τις ενέργειες για την πραγματοποίηση των αναγκαίων έργων στο γήπεδο Αχαράβης και Κοντοκαλίου;

3. Πότε θα μπουν νέοι χλοοτάπητες ;

4. Πότε θα ολοκληρωθεί η προμήθεια των απινιδωτών;

5. Θα απαιτήσει απόν κ. Αυγενάκη την υλοποίηση των υποσχέσεών του, μέτρα για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των ερασιτεχνικών διοργανώσεων ποδοσφαίρου και την διευκόλυνση της εγγραφής όλων των ενεργών αθλητικών σωματείων στο Μητρώο;

6. Θα στηρίξετε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με έργα υποδομών ή θα μείνετε στην υποσχεσιολογία εμπαίζοντας μια ολόκληρη κοινωνία, (νεολαία, γονείς, γυμναστές αθλητικούς φορείς, φιλάθλους);

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search