• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

ΕΓΕΣΥΚ: Ο ΙΣΚ θα προστατεύσει τα μέλη του και δε θα λειτουργήσει ως “λαγός” του Υπουργείου και της 6ης ΥΠΕ

October 10, 2022 2386

Ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας (ΕΓΕΣΥΚ)

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση την Παρασκευή 07/09/22, ο ΙΣΚ αφού ενημέρωσε τους πολίτες της Κέρκυρας για τις επτάωρες διαβουλεύσεις με τους Διοικητές της ΥΠΕ και του ΓΝΚ, άφησε και μια αιχμή για τα συνδικαλιστικά όργανα, ενώ ο πρόεδρος του ξεκαθάρισε ότι “δεν συνομιλεί με συνδικαλιστές γιατί δεν θεωρεί την ενημέρωση τους αντικειμενική”. Υπενθυμίζουμε λοιπόν στον πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου ότι σύμφωνα με τον Ν 4512/18 Άρθρο 291 οι ιατρικοί σύλλογοι έχον σωματειακό χαρακτήρα οπότε έχουν και συνδικαλιστική δράση. Θα έπρεπε να το ξέρει αυτό, εκτός και αν αποποιείται τον συνδικαλιστικό χαρακτήρα ασπαζόμενος τον συντεχνιακό.

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο συνδικαλισμός γεννά αλλεργίες οπότε δεν μας εκπλήσσουν τα λόγια του προέδρου παρ’ ότι ιδιαιτέρως προσβλητικά προς τους συναδέλφους του. Γιατί ίσως ξεχνάει ο πρόεδρος του ΙΣΚ ότι η ΕΓΕΣΥΚ αποτελείται από ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, όχι εργατοπατέρες, γιατρούς, ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ! Αλλεργίες βέβαια, μην κοροιδευόμαστε, γεννά μόνο ο καταγγελτικός συνδικαλισμός, αντίθετα ο εργοδοτικός συνδικαλισμός, ο συνδικαλισμός του “yes Sir“, μια χαρά γίνεται ανεκτός.

Βέβαια ο πρόεδρος του ΙΣΚ δηλώνει ότι αναζητά αντικειμενική ενημέρωση στις συνομιλίες του και γι’ αυτό δε συνομιλεί με την ΕΓΕΣΥΚ. Προφανώς η ενημέρωση από το Διοικητή του ΓΝΚ με τον οποίο συναντιέται συχνά πυκνά ο ΙΣΚ βρίθει αντικειμενικότητας!!! Γελάνε και οι πέτρες της πλατείας Σκαραμαγκά… Δύσκολο λοιπόν να δεχτεί κανείς τα περί αντικειμενικότητας τη στιγμή μάλιστα που η αντιπρόεδρος του ΙΣΚ είναι ταυτόχρονα και τομεάρχης υγείας της ΔΕΕΠ ΝΔ, με τις γνωστές ανακοινώσεις, στήριξης στη διοίκηση και “του όλα βαίνουν καλώς”

Κατόπιν εξέφρασε και ένα είδος “παραπόνου” ο πρόεδρος λέγοντας χαρακτηριστικά πως ” 4 χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι του ΙΣΚ η ΕΓΕΣΥΚ  δεν έχει ζητήσει συνάντηση μαζί του¨. Αλήθεια, τί να την κάνει τη συνάντηση; Αφού δε μας μιλάει!!!!!

Είπε όμως ο πρόεδρος ότι συνομιλεί με γιατρούς χωρίς συνδικαλιστική ιδιότητα. Άραγε με τους καρδιολόγους όταν δημοσίευσαν το έγγραφο για τα προβλήματα της κλινικής τον περασμένο Μάιο, έγγραφο που κοινοποιήθηκε και στον ΙΣΚ, μίλησε; Γιατί εμείς ξέρουμε ότι ΔΕ μίλησε. Πήρε θέση για την υπόθεση Γεωργίου Χριστοδούλου παρ ότι του έχει κοινοποιηθεί; Ασφαλώς και όχι. Προστάτεψε τον Καλλίνικο Χριστοδούλου από τη μεθόδευση της Διοίκησης που τον τιμώρησε ετεροχρονισμένα χρησιμοποιώντας μεθοδευμένα αποδεικτικά; Ασφαλώς και όχι. Μια ανακοίνωση έβγαλε και αυτή με γενικότητες.

Τέλος, με τον εκπρόσωπο των γιατρών στο ΔΣ του νοσοκομείου έχει συναντηθεί ο ΙΣΚ;;;  Ή είναι συνδικαλιστική ιδιότητα και αυτή;;;

Είπε ο πρόεδρος με ύφος 1000 καρδιναλίων ότι δεν του μιλάμε παρόλο που υποστήριξε το αίτημά μας για ένταξη στην Α προβληματική. Αγαπητέ πρόεδρε μας φέρνετε στη δύσκολη θέση να σας υπενθυμίσουμε, ότι ούτε η θέση σας ούτε η ιδιότητά σας είναι να χαϊδεύετε αυτιά. Εάν πιστεύατε πραγματικά ότι θα βοηθήσει καλά κάνατε και το ψηφίσατε διαφορετικά κάνατε λάθος. Η ΕΓΕΣΥΚ, έπειτα τη θέση που λάβατε για το θέμα, επικοινώνησε μαζί σας μέσω του πρόεδρου της γράφοντας σε φιλικό τόνο «Ευχαριστούμε Δημήτρη για τη θέση. Το σωστό ιεραρχικά είναι να ηγηθεί ο Ιατρικός Σύλλογος, ό,τι θέλεις σε στηρίζουμε.», αλλά δεν επικοινώνησες ποτέ.

Ως ΕΓΕΣΥΚ σε mail που αποστείλαμε προς τον ΙΣΚ μετά τις επαφές Καρβέλη ζητήσαμε συνάντηση με το ΔΣ του εκφράζοντας παράλληλα την ενόχληση μας ως προς το γεγονός ότι στη συζήτηση ήταν παρών ο πρόεδρος του ΙΣΚ και όχι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των γιατρών του νοσοκομείου.

Όσον αφορά τον τρόπο συμμετοχής του προέδρου στη συνεδρίαση τα πράγματα περιπλέκονται: Σε εμάς κατ` ιδίαν ο πρόεδρος του ΙΣΚ είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι αυτοπροσκλήθηκε, σε δηλώσεις του σε τοπικό ΜΜΕ είπε ότι έλαβε πρόσκληση ενώ στην ανακοίνωση του ΙΣΚ επισημαίνεται ότι “ζήτησε από τον κο Καρβέλη να παραμείνει στο χώρο”. Τί απ’ όλα τελικά; Μας μπερδεύει ο πρόεδρος …

Εντύπωση επίσης προκαλεί μια φράση της ανακοίνωσης του ΙΣΚ ότι ο πρόεδρος του  “θέλησε να ακούσει ο ίδιος από τους συναδέλφους τα προβλήματα που τους απασχολούν στο χώρο εργασίας τους”. Συγνώμη αλλά, αφού όπως λέει μιλάει με συναδέλφους, δεν τα ήξερε τα προβλήματα τους;;; Τώρα τα μαθαίνει; Δηλαδή ο ΙΣΚ δεν γνώριζε για τα προβλήματα; Τώρα έμαθαν κι αυτοί ότι το νοσοκομείο πάσχει; Τόσες καταγγελίες, τόσες κινητοποιήσεις τόσα χρόνια, ούτε ο Σύλλογος κατάλαβε κάτι; Έπρεπε να φτάσουμε στο και πέντε για να ενημερωθεί; Ξέρουμε βέβαια ότι διανύουμε προεκλογική περίοδο όποτε πολλές απορίες μας έχουν ήδη λυθεί…

Υπάρχουν βέβαια και ουσιαστικά ερωτήματα που τίθενται προς τον ΙΣΚ όπως για παράδειγμα γιατί από εκατοντάδες μέλη του μη νοσοκομειακούς γιατρούς, βρέθηκαν μόνο ένας παθολόγος και ένας πνευμονολόγος να συνδράμουν το νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Κι αφού δεν απαντάει σε εμάς, ας απαντήσει στην κοινωνία. Ελπίζουμε μόνο αυτή τη φορά να μην έχουμε διορθώσεις στο δελτίο τύπου, όπως έγινε με το Κέντρο Υγείας Πόλης.

Όπως επίσης έχει αξία η άποψη του ΙΣΚ στην πιθανότητα της εφημερίας τομέα, λύση που έπεσε στο τραπέζι από τον Διοικητή της ΥΠΕ, παρόντος του προέδρου του ΙΣΚ, και καθόλου απίθανο δεν είναι να προκριθεί στο μέλλον καθώς οι όποιες προσλήψεις θα χρειαστούν κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να ολοκληρωθούν.

Θυμίζουμε ότι η εφημερία τομέα συνιστά ξεκάθαρα αντιποίηση ειδικότητας καθώς δεν υπάρχει κανένα νομικό πλαίσιο που να ορίζει ότι ο νευρολόγος, ο γαστρεντερολόγος ή ο ογκολόγος μπορούν να είναι υπεύθυνοι για παθολογικά περιστατικά. Η εφημερία τομέα είναι παράνομη και να μην τολμήσουν να την εφαρμόσουν! Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση πως όπου υπάρξει παρανομία θα υπάρξουν και οι συνέπειες αυτής!

Είμαστε όμως πεπεισμένοι ότι ο  ΙΣΚ θα προστατεύσει τα μέλη του και δεν θα λειτουργήσει ως “λαγός” του  Υπουργείου και της 6ης ΥΠΕ…

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search