• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

“Οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα γνωρίζουν, η βρωμιά της μίζερης ζωής καθαρίζεται μόνο με αγώνες - όλοι στην απεργία”

October 22, 2022 4369

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, Η ΒΡΩΜΙΑ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΗΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ (10 π.μ. Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας)

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

συμβασιούχε στην καθαριότητα φορέων της τοπικής διοίκησης, στο νοσοκομείο, σε άλλους κρατικούς οργανισμούς, σε εργολαβικά συνεργεία, εμείς που από την δουλειά μας, από τα χέρια μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η δημόσια υγεία, εμείς που βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή την περίοδο της πανδημίας, εμείς γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι θα πει εκμετάλλευση, τι θα πει να εργαζόμαστε σκληρά κάτω από αντίξοες συνθήκες και από την δουλειά μας να μη μπορούμε να καλύψουμε ούτε τις βασικές μας ανάγκες!

Κυβέρνηση και κόμματα που υποκλίνονται στην "ανταγωνιστικότητα" της οικονομίας στην "ΝΑΤΟϊκή συνοχή" και στην "πράσινη ανάπτυξη" μας μιλάνε από το πρωί μέχρι το βράδυ για τον "δύσκολο χειμώνα" που έρχεται. Για το πώς θα ξεπαγιάζουμε μέσα στα σπίτια μας, πώς δε θα μπορούμε να έχουμε ούτε ένα πιάτο φαΐ, πώς θα ζούμε στο σκοτάδι...! Όλοι εμείς όμως γνωρίζουμε ότι αυτός ο χειμώνας δεν θα είναι δύσκολος για όλους! Για κάποιους αποτελεί χρυσή ευκαιρία για να αυξήσουν τα πλούτη τους!

Στην κατηγορία αυτή βεβαίως δεν είμαστε όλοι εμείς! Είναι οι όμιλοι τις ενέργειας, των καυσίμων, του εμπορίου, οι εφοπλιστές κ.ά. που βγάζουν τρελά κέρδη από την δική μας μιζέρια και από πάνω επιδοτούνται από το κράτος με χρήματα που προέρχονται πάλι από τις δικές μας τσέπες! Εξάλλου, ο "δύσκολος χειμώνας" είναι αποτέλεσμα των επιλογών τους για αύξηση της κερδοφορίας τους! Σ' εμάς στην καλύτερη να πετάξουν κανένα ξεροκόμματο ("voucher" και "pass" τα λένε σήμερα) για να μας κλείσουν το στόμα!

Την ίδια ώρα μας μπλέκουν όλο και πιο βαθειά στον πόλεμο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας, που διεξάγεται στην Ουκρανία, επιμένουν στις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας τις οποίες τελικά πληρώνουμε εμείς, ώστε να πάρουν μερίδιο από την μοιρασιά της λεία πάλι οι ίδιοι, για τα συμφέροντα των οποίων εμείς θα ζήσουμε τον "δύσκολο χειμώνα" που έρχεται!

Ταυτόχρονα βιώνουμε άθλιες συνθήκες εργασίας, που σημαδεύουν την υγεία και την ίδια μας την ζωή, άσχετα αν εργαζόμαστε σε φορείς του δημοσίους ή σε εργολαβικά συνεργεία, πάλι για να αυγατίζουν τα κέρδη των μεγάλων αφεντικών. Στα εργολαβικά συνεργεία η εντατικοποίηση πάει "σύννεφο" με συναδέλφους να πέφτουν κάτω από την κούραση! Η απληρωσιά και η επινόηση κάθε είδους "τεχνάσματος" από την πλευρά των εργοδοτών να "φάνε" ακόμα και από τα ψίχουλα που μας δίνουν είναι παροιμιώδης! Μέχρι και σε εποχικά εργαζόμενους, που δικαιούνται επίδομα αδείας, δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων κ.λπ. ακόμα και αυτά κάνουν προσπάθεια να "εξαφανίσουν" με διάφορα τερτίπια του τύπου "στα πληρώνω μέσα σε κάθε μήνα" κ.ά! Μέχρι και παραιτήσεις δε

διστάζουν να πλαστογραφούν για να "βγάλουν από την μύγα ξίγκι"! Και από πάνω απειλούν με απόλυση όποιον συνάδελφο τολμήσει να ζητήσει όσα δικαιούται!

Στην τοπική διοίκηση, στο νοσοκομείο, σε άλλους οργανισμούς του δημοσίου η κατάσταση είναι ίδια και απαράλλακτη! Οι περικοπές διαδέχονται η μία την άλλη για να δημιουργούνται "πλεονάσματα" ("μαξιλαράκια" όπως τα έλεγαν παλαιότερα) για να δίνονται δωράκια στους μεγαλοεπιχειρηματίες να κάνουν τις μπίζνες τους. Έτσι εξηγείται η υποστελέχωση στον τομέας καθαριότητας στα σχολεία και στο νοσοκομείο, η εντατικοποίηση και το ξεζούμισμα του κάθε συναδέλφου! Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με τις οποίες εργαζόμαστε, το μόνο που κάνουν είναι να ανακυκλώνουν την ανεργία συντελώντας στην εργασιακή μας ομηρεία, πραγματική θηλιά στο λαιμό μας, όπως παλαιότερα και οι συμβάσεις έργου! Την αβεβαιότητα για τον αν θα έχουμε και του χρόνου δουλειά την διαδέχεται η απελπισία της απληρωσίας, πότε θα πληρωθούμε, πότε θα πάρουμε τα επιδόματα, το να βάζουμε χρήματα και από την τσέπη μας για μπορούμε να μεταβούμε από περιοχή σε περιοχή, ώστε να καθαρίζουμε τους διαφορετικούς χώρους που κάθε φορά μας στέλνουν, το να αγοράζουμε σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και τα απαραίτητα ΜΑΠ πάλι από την τσέπη μας, για να ξαναφτάσουμε πάλι στην κόλαση της αβεβαιότητας για την επόμενη χρονιά!

Όλα λοιπόν τα παραπάνω έχουν ένα και μοναδικό σκοπό! Την αύξηση της κερδοφορίας των μεγαλοεργοδοτών, την οποία πετυχαίνουν μέσα από το δικό μας ξεζούμισμα, μέσα από τους δικούς μας "δύσκολους χειμώνες"! ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έχουν διαχρονικά ευθύνες γι' αυτήν την κατάσταση! Καθώς ο ένας διαδέχεται τον άλλο προσθέτουν βάρη στη δική μας πλάτη! Από κοινού ψηφίζουν στη Βουλή αντεργατικούς νόμους! Είναι αντίθετοι με την σταθερή και μόνιμη δουλειά για την οποία αγωνιζόμαστε!

Συναδέφλισσα, συνάδελφε,

στους "δύσκολους χειμώνες" που μας ετοιμάζουν, η απάντηση είναι η ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ο ΑΓΩΝΑΣ! Το Σωματείο μας, τα Σωματεία που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. είναι καθημερινά στην πρώτη γραμμή του αγώνα! Η ελπίδα είναι εδώ! Τα ενθαρρυντικά παραδείγματα των νικηφόρων αγώνων μόνο του τελευταίου διαστήματος των συναδέλφων στην e-food, των λιμενεργατών της COSCO, των εργατών της ΛΑΡΚΟ, των πετρελαίων και λιπασμάτων Καβάλας, των αγώνων του Σωματείο μας με νίκες για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα του νοσοκομείου, των συμβασιούχου στην καθαριότητα των σχολείων, άλλων συναδέλφων εργολαβικών συνεργείων, δείχνουν τον δρόμο! Μόνο έτσι μπορεί να ξημερώσει μια άσπρη ημέρα και για εμάς, καθώς ποτέ, τίποτα δε μας χαρίστηκε!

Στο ευφυολόγημα μεγαλοεργδοτών, κυβέρνησης και κομμάτων τους ότι "όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει" εμείς απαντάμε με οργάνωση και αγώνα βάζοντας μπροστά τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες! Δε σφίγγουμε λοιπόν άλλο το ζωνάρι για τα κέρδη των αφεντικών! Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας! Να ακουστεί δυνατά η δική μας φωνή, να αποτελέσει η ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 Νοέμβρη σκαλοπάτι κλιμάκωσης του αγώνα!

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ

Web: http://sidypker.blogspot.gr

FB: kerkyraikossyndesmosidiotikonypallilon e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., Τηλ.: 6984724029, 6997233616

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search