Print this page

Πανό των οπαδών της ΑΕΚ ενάντια στο αιματοβαμμένο Μουντιάλ του Κατάρ

November 10, 2022 235

 

Την εναντίωσή τους στο αιματοβαμμένο Μουντιάλ του Κατάρ εξέφρασαν και οι οπαδοί της ΑΕΚ, στον αγώνα της Τετάρτης απέναντι στον ΟΦΗ, στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας -- Κύμα αντιδράσεων σε πολλά ευρωπαϊκά γήπεδα ενάντια στο «αιματοβαμμένο Μουντιάλ» του Κατάρ

Την εναντίωσή τους στο αιματοβαμμένο Μουντιάλ του Κατάρ εξέφρασαν και οι οπαδοί της ΑΕΚ, στον αγώνα της Τετάρτης απέναντι στον ΟΦΗ, στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Το δικό της μήνυμα έστειλε η ORIGINAL 21 ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, για την καταπάτηση των ανθρώπινων και εργασιακών δικαιωμάτων.

 

Το τελευταίο διάστημα, οι φίλαθλοι σε όλο τον κόσμο, παίρνουν θέση για το Μουντιάλ στο Κατάρ, παίρνοντας θέση απέναντι του, λόγω της κατάστασης που επικράτησε όλο αυτό το διάστημα της προετοιμασίας των γηπέδων, ενάντια στα εργοδοτικά εγκλήματα που έχουν αποφέρει το θάνατο τουλάχιστον 6.500 εργατών στα έργα του Κατάρ, την καταπάτηση εργασιακών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι φίλοι της «Ένωσης» με τον δικό τους τρόπο στάθηκαν απέναντι σε αυτή την κατάσταση, καλώντας τους φιλάθλους να μποϊκοτάρουν το Μουντιάλ.

Τo πανό είχε το κεντρικό μήνυμα «Boycott Qatar 2022» («Μποϊκοτάρετε το Κατάρ 2022) και από κάτω έγραφε «Thousands of deaths, corruption» (Χιλιάδες νεκροί, διαφθορά) με τις λέξεις «Human rights» (ανθρώπινα δικαιώματα) να έχουν διαγραφεί με κόκκινη γραμμή δηλώνοντας έτσι την απουσία τους από το εμιράτο.

Το πανό έμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς με τον ΟΦΗ. Ένα μήνυμα που εκφράζει τους αληθινά ποδοσφαιρόφιλους κι όσους θέλουν ένα ποδόσφαιρο μακριά από την ακραία εκμετάλλευση των ανθρώπων και των εργαζομένων.

Γερμανία
Γερμανία

 

Κύμα αντιδράσεων σε πολλά ευρωπαϊκά γήπεδα ενάντια στο «αιματοβαμμένο Μουντιάλ» του Κατάρ

Κύμα έντονων αντιδράσεων σαρώνει τα τελευταία Σαββατοκύριακα τα ευρωπαϊκά γήπεδα ενάντια στο αιματοβαμμένο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά, στη σχεδόν εκατοντάχρονη ιστορία του, χειμώνα, στο Κατάρ.

 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες και τα στοιχεία που συλλέγονται, πάνω από 6.500 εργάτες από διάφορες χώρες, κυρίως της Ασίας, έχουν χάσει τη ζωή τους στα φαραωνικά έργα που γίνονται στο Κατάρ τα τελευταία χρόνια για αθλητικές εγκαταστάσεις. Το γερμανικό περιοδικό Spiegel, μάλιστα, κάνει λόγο για πάνω από 15.000 νεκρούς από το 2010 έως σήμερα.


Δανία

Επίσης, σύμφωνα με δύο εκθέσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) που δημοσιεύθηκαν 19 ημέρες πριν από την έναρξη των αγώνων που θα διεξαχθούν στα γήπεδα του Κατάρ, ο αριθμός των καταγγελιών για μη καταβολή δεδουλευμένων κατέγραψε αλματώδη αύξηση καθώς από τον Οκτώβρη του 2021 ως τον Οκτώβρη του 2022 «έχει υπερδιπλασιαστεί», φτάνοντας τις 34.425.


Αυστρία


Γερμανία


Σουηδία

Απέναντι σε αυτή την άθλια κατάσταση, πολλοί οπαδοί από όλη την Ευρώπη σηκώνουν ανάστημα και καλούν τους φιλάθλους όλου του κόσμου να γυρίσουν την πλάτη στο Μουντιάλ, μποϊκοτάροντάς το, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «15.000 ζωές δεν αξίζουν περισσότερο από 5.760 λεπτά ποδόσφαιρο».


Ιταλία

Οπαδοί από την Γερμανία, την Αυστρία, την Ιταλία, την Σουηδία, τη Δανία και την Κύπρο έχουν εκφράσει με πανό τον αποτροπιασμό τους για όσα συμβαίνουν στο Κατάρ, ενώνοντας τις φωνές τους ενάντια στην αιματοβαμμένη μπίζνα δισεκατομμυρίων μεταξύ του Κατάρ, της FIFA και φυσικά των μονοπωλιακών ομίλων-χορηγών που αναμένουν να θησαυρίσουν.


Κύπρος

 

Με πληροφορίες από 902.gr, aek1924.gr

ΠΗΓΗ: https://www.imerodromos.gr/pano-ton-opadon-ths-aek-enantia-strong-sto-aimatovammeno-mountial-tou-katar-strong/

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.