• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας χαιρετίζει και τιμά την 49η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου!

November 16, 2022 3283

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Για την 49η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας χαιρετίζει και τιμά την 49η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείο, το Νοέμβρη του 1973.

Η αγωνιστική παρακαταθήκη του αντιδικτατορικού αγώνα και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στη δικτατορία, η αντίσταση των χιλιάδων εργαζομένων, φοιτητών, νέων, γυναικών στις εξορίες, στα μπουντρούμια των φυλακών και στα βασανιστήρια της ΕΑΤ-ΕΣΑ, παραμένουν σημείο αναφοράς για τον δικό μας σημερινό, καθημερινό βηματισμό.

Τιμάμε τη λαϊκή εξέγερση στα πρόσωπα των εκατοντάδων χιλιάδων εργατών και εργαζόμενων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που μέσα από τις γραμμές των συνδικάτων συμμετέχουν μαζικά στους εργατικούς- λαϊκούς αγώνες, στις απεργίες και τις απεργιακές συγκεντρώσεις, ενάντια στο κύμα ακρίβειας που πνίγει το λαϊκό εισόδημα, που διεκδικούν αυξήσεις στου μισθούς, ζωή και δουλειά με δικαιώματα

Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα που γράφτηκαν στις πύλες του Πολυτεχνείου και το σύνθημα «ψωμί - παιδεία ελευθερία», το οποίο, ηχούσε στους δρόμους και τους χώρους δουλειάς την περίοδο της χούντας, αποτελούν μέχρι και σήμερα ουσιαστικά αιτήματα των εργαζομένων και των λαών.

Το «Πολυτεχνείο» βρισκόταν και βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Ήταν και είναι η ιστορική στιγμή, κατά την οποία η ανάγκη για λευτεριά, για αυτοδιάθεση, για ανεξαρτησία, για δουλειά, γίνονται ιστορία. Είναι η ιστορία της αντίστασης, όχι μόνο σε αυτούς που επιβάλλουν την εξουσία τους με τη βία, τον αυταρχισμό και τον τρόμο, αλλά και σε αυτούς, που είτε με «ρεαλιστικό» κυνισμό είτε με σιωπηρή υποταγή αποδέχονται τη βαρβαρότητα της φτώχειας, της εκμετάλλευσης, των πολέμων.

Αποκτάει ιδιαίτερη βαρύτητα σήμερα το αίτημα για απεμπλοκή της χώρας μας από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και από τον πόλεμο που εξελίσσεται αμείωτα με εξάρσεις και υφέσεις. Καμιά εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο.

Δεν δεχόμαστε να είναι η χώρα ο τροφοδότης του πολέμου τους, το ορμητήριό τους. Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Να μη εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο, στη Σούδα και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2022

Η φτώχεια, η ακρίβεια, η παράδοση της χώρας και του λαού στα χέρια επιτήδειων κεφαλαιούχων, εγχώριων και ξένων, οι οποίοι κερδοσκοπούν στις πλάτες του εργαζόμενου λαού. Η απώλεια του δημόσιου χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών, παιδείας, υγείας, ασφάλισης, σύνταξης, πρόνοιας, νερού, ενέργειας, η θατσερική επικράτηση του ατόμου απέναντι στην κοινωνία, είναι ο στόχος της κυβέρνησης, είναι το καύσιμο με το οποίο το κεφάλαιο αυξάνει τα κέρδη του.

Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα, με καλάθια της ντροπής, με Voucher και Pass, με τα επιδόματα-κοροϊδία των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν δεχόμαστε να πληρώνουμε τις κρίσεις τους, την ανάπτυξή τους, τους πολέμους τους

Η απεργία στις 9 Νοέμβρη έδειξε ότι ο λαός μπορεί να έρθει στο προσκήνιο. Η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων δείχνει το δρόμο της σύγκρουσης με την κυβέρνηση και τους εντολείς της , στον διεκδικητικό αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, για συλλογικές συμβάσεις, για φτηνό ρεύμα και τρόφιμα.

Μοναδική διέξοδος είναι ο συνεχής συνεπής ταξικός αγώνας αντίστασης και αντεπίθεσης, η οργάνωση μας, η διεκδικητική πάλη σε κλάδους και χώρους δουλειάς.

Ο λαός θα σώσει το λαό, όπως έχει πράξει σε όλες τις ιστορικές στιγμές, στην κατοχή, την αντίσταση, τη δικτατορία. Ο εχθρός λαός, όπως λέει και ο Ιάκωβος Καμπανέλλης.

Η απεργία στις 9 Νοέμβρη να έχει συνέχεια στις 17 Νοέμβρη!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 6 π.μ. ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search