• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Να σταματήσει η εντατικοποίηση της εργασίας στη «Μασούτης ΑΕ» στην Κέρκυρα

December 07, 2022 2368

 

Να σταματήσει η εντατικοποίηση της εργασίας στη «Μασούτης ΑΕ» στην Κέρκυρα και να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας ζητούν με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Εργασίας οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, Νίκος Καραθανασόπουλος και Χρήστος Κατσώτης. Συγκεκριμένα, στο κείμενο της Ερώτησης αναφέρονται τα εξής: 

«Σύμφωνα με αποκαλύψεις του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το τελευταίο διάστημα το Σωματείο γίνεται αποδέκτης καταγγελιών εργαζομένων της "Μασούτης ΑΕ" για εντατικοποίηση και εξαντλητικά ωράρια εργασίας που φτάνουν τις 12 ώρες ημερησίως για πολλές συνεχόμενες ημέρες.

Ύστερα από καταγγελία του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων στις 23/11/2022, κλιμάκιο του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Κέρκυρας του ΣΕΠΕ πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο στο μεγαλύτερο κατάστημα της αλυσίδας στην Κέρκυρα.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στις 25/11/2022. Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της Υπηρεσίας προς τον Κερκυραϊκό Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων της 29ης Νοεμβρίου 2022 (αρ. πρωτ.: 528273) αυτό που διαπιστώθηκε ήταν "η απασχόληση εννέα εργαζομένων σε διαφορετικό ωράριο από το δηλωθέν, χωρίς να έχουν γνωστοποιηθεί οι αλλαγές αυτές στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ". Με άλλα λόγια πέρα από το δηλωμένο ωράριο εργασίας τους μέσα στην ημέρα οι εργαζόμενοι δούλευαν και για αρκετές ώρες χωρίς αυτό να έχει δηλωθεί.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως για το παραπάνω διάστημα εργάζονταν "μαύρα" με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις συνολικές του απολαβές. Έτσι, οι εργαζόμενοι όχι μόνο σακατεύονται με σοβαρότατες συνέπειες για την υγεία τους, αλλά ουσιαστικά πέφτουν θύματα ακόμα μεγαλύτερης εκμετάλλευσης, για να αυγατίζει τα υπερκέρδη της η επιχείρηση και γενικότερα οι επιχειρήσεις στον κλάδο του εμπορίου.

Αναδεικνύεται η ανάγκη ενίσχυσης των ελεγκτικών μηχανισμών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας καθώς επίσης και αύξηση των μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση:

- Για να σταματήσει το αίσχος της εντατικοποίησης και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας,

- Για την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search