• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

"Άγνοια" των φορέων της Ηπείρου για την υπουργική απόφαση μεταφοράς απορριμμάτων της Κέρκυρας στο εργοστάσιο των Ιωαννίνων.

January 04, 2023 2456

Άγνοια δηλώνουν προς το παρόν οι φορείς της Ηπείρου για την υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και προβλέπει την μεταφορά μέρους των απορριμμάτων της Κέρκυρας στο εργοστάσιο των Ιωαννίνων σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του  epiruspost.gr 

Ο ΦΟΔΣΑ πέρα από συζητήσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν και έχουν προκαλέσει προβληματισμούς, δεν έχει λάβει καμία σχετική απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα.

Η απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος επικαλείται λόγους δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος όμως αφήνει ανοιχτά πολύ σοβαρά θέματα.

«Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Υποχρεούται να μεταφέρει τα ανωτέρω απόβλητα στις οριζόμενες στην παρούσα νόμιμα λειτουργούσες εγκαταστάσεις  καταβάλλοντας το σχετικό ισχύον τέλος χρήσης στους  αρμόδιους φορείς λειτουργίας, υποχρεωμένων των τελευταίων να τα αποδέχονται.» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση.

Το πρώτο ζήτημα που ανακύπτει είναι η διαχείριση του υπολείμματος καθώς δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη στην απόφαση και το πιθανότερο είναι ότι αυτή θα γίνεται στους ΧΥΤΥ της Ηπείρου.

Το δεύτερο ζήτημα σχετίζεται με τα οικονομικά τα οποία εδώ και δύο χρόνια έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους Δήμους της Ηπείρου.

Είναι άγνωστο λοιπόν αν η ποσότητα των 21 χιλιάδων τόνων απορριμμάτων από την Κέρκυρα θα προσμετρηθεί στην Ελάχιστη Εγγυημένη για την οποία έχουν υπογράψει σύμβαση οι ΟΤΑ της Ηπείρου ή όχι.

Έτσι λοιπόν τα θέματα που μένουν ανοιχτά είναι εξαιρετικά σοβαρά και ο ΦΟΔΣΑ θα πρέπει να τα αποσαφηνίσει άμεσα είτε μετά από συνεργασία με τον Δήμο Κέρκυρας είτε μετά από συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Η υπουργική απόφαση όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • aporimmata fek1

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search