• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

ΦΕ ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ: Βιντεοσκοπημένη εκδήλωση - αφιέρωμα στο Μανο Χατζιδακι με θέμα: «26 χρόνια μετά...»

June 12, 2020 4494

 

Την προσεχή Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020, συμπληρώνονται 26 χρόνια από την απώλεια ενός σπουδαίου Έλληνα. Αυτός ήταν ο Μουσικοσυνθετης Μάνος Χατζιδακις. Ήταν ο άνθρωπος που έγινε ο μελωδος των ονείρων, ο εκπρόσωπος των ανθρώπων, που κατάφερε να εκφράσει την ευαισθησία των καιρών και όχι να κολακεύσει τις συνήθειες των καιρών και των μαζών.

Ο Χατζιδακις πέτυχε να κάνει το τραγούδι ιερό κείμενο και κοινωνικό λειτούργημα. Γι’ αυτόν το τραγούδι μετετράπη σε μαγική στιγμή με μια τέλεια σύζευξη λέξεων και μουσικής, την οποίαν πέτυχε με ένα μοναδικό τρόπο σε όλα του τα έργα. Μέσα από τον Χατζιδακι ανακαλύψαμε την κοινή γλώσσα των ανθρώπων και τη γλώσσα των ήχων και των εικόνων.

Με την αφορμή λοιπόν της επετείου της απώλειας αυτού του σπουδαίου ανθρώπου και συνθέτη, η Φιλαρμονική μας παρήγαγε διαδικτυακό βίντεο με θέμα: «26 χρόνια μετά...». Πρόκειται για μια βιντεοσκοπημένη εκδήλωση - αφιέρωμα στο Μανο Χατζιδακι, στην οποίαν θα ακουστούν τραγούδια του, σε μεταγραφή, από το σύνολο χάλκινων και ξύλινων πνευστών της Φιλαρμονικής μας, σε διεύθυνση αντίστοιχα του Αρχιμουσικού μας κ. Σωκράτη Άνθη και του αν. Αρχιμουσικού μας κ. Σπυρου Ρούβα, όπως επίσης και απαγγελία κειμένων και ποιημάτων του, από τον ηθοποιό κ. Σπυρο Βεργή. Το διαδικτυακό αυτό βίντεο, θα δημοσιευτεί το πρωί της Δευτέρας 15/06/2020 σε όλα τα επίσημα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Φιλαρμονικής, ταυτόχρονα θα δημοσιευτεί στο “YouTube”, ενώ θα διανεμηθεί και σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ, ώστε όλο το Κερκυραϊκό κοινό να έχει πρόσβαση σε αυτήν.

 

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search