• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Να διοριστούν άμεσα οι δικαιωμένοι δικαστικά εκπαιδευτικοί

January 16, 2023 2322

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, αδιόριστοι εκπαιδευτικοί – επιτυχόντες των γραπτών διαγωνισμών ΑΣΕΠ 2004, 2006, 2008 – έχουν δικαιωθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη, με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις στο όνομά τους, που τους διορίζουν αναδρομικά. Αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου (ΣτΕ), αναγνωρίζουν το δικαίωμα αναδρομικού διορισμού σε εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων, επιτυχόντων των γραπτών διαγωνισμών ΑΣΕΠ 2004, 2006, 2008. Μάλιστα, ο διορισμός αυτών των συναδέλφων δεν έρχεται σε αντιπαράθεση, ούτε επηρεάζει σε καμία περίπτωση όσους συναδέλφους έχουν ήδη διοριστεί μετά τους συγκεκριμένους διαγωνισμούς.

Σε κάθε περίπτωση, δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν εργαζόμενους πρέπει να γίνονται σεβαστές από την Πολιτεία. Ως εκ τούτου, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας εκφράζει την απόλυτη συμπαράστασή του στους δικαστικά δικαιωμένους εκπαιδευτικούς και απαιτεί από την Κυβέρνηση να προχωρήσει στον άμεσο αναδρομικό διορισμό των συναδέλφων. Επίσης, θεωρούμε ότι η πολιτεία οφείλει να αποκαταστήσει και τους συναδέλφους που δεν έχουν προσφύγει δικαστικά, αλλά βρίσκονται στον πίνακα επιτυχόντων του ΑΣΕΠ.

Άλλωστε, είναι γεγονός ότι τα εκπαιδευτικά κενά είναι χιλιάδες και η κάλυψή τους με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών είναι υποχρέωση της πολιτείας, γι’ αυτό και αποτελεί ζήτημα πολιτικής βούλησης και όχι δικαστικών διεκδικήσεων. Για τον λόγο αυτό, συνεχίζουμε σταθερά και αταλάντευτα τον αγώνα για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών της Δημόσιας Εκπαίδευσης με άμεσους μόνιμους διορισμούς όλων των συναδέλφων μας που παραμένουν αδιόριστοι, παρά το γεγονός ότι έχουν μία ή και περισσότερες επιτυχίες σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, ανεξάρτητα από το αν έχουν κινηθεί δικαστικά, ή όχι, όπως επίσης και όλων των συναδέλφων μας που εργάζονται επί χρόνια ως αναπληρωτές. Απαιτούμε να δοθεί επιτέλους τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς των «μόνιμων» αναπληρωτών που ουσιαστικά αναπληρώνουν… τον εαυτό τους, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search