• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Απεργία: «Δεμένα» τα πλοία την Πέμπτη (16/3)

March 13, 2023 2888

 

Δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία την Πέμπτη (16/3) ενόψει της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας που έχει κηρυχθεί από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, για την εγκληματική τραγωδία στα Τέμπη.

Στην απεργία συμμετέχει και το σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Έτας Ίδρυσης 1972 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΠΑΞΩΝ & ΔΙÎΠ. ΝΗΣΩΝ <<ΟΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ>> Νέο Tnለ/Fax: 26610 34227, Αριθ. πρωτοκόλλου: 108 49100 Κέρκυρα somatioagiosspiridon@gmail.com Κέρκυρα 13/3/2023 Προς:ΥΝΑΝΠΙ Υπουργείο εργασίας κοιν. ασφάλισης και κοιν. αλληλεγγύης Kл Κέρκυρας Ηγουμενίτσας Κοιν: ΠΝΟ Ναυτεργατικά σωματεία Ναυτιλιακές εταιρείες Γενικό νοσοκομείο Κέρκυρας Κέρκυρας Κέρκυρας Επιμελητήριο Κέρκυρας Βουλευτές Κέρκυρας Περιφέρεια Ιονίωνν νήσων Δήμοι κεντρικής βόρειας νότιας Κέρκυρας, δήμο Παξών ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑΥΤΕΡΙ ΑΤΩΝ σωματείου αποφάσισε συμμετοχή με με Πανελλαδική απεργία πληρωμάτων, συμμετέχοντας στην πανεργατική της ΓΣΕΕ, την Πέμπτη Μαρτίου 2023 από 00:01 έως 24:00 ίδιας μέρας. ΓΙΑ ΔΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣΘΕΟΔΩΡ ΟΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΑ ΑΓΙΟΣ FIBL4WOR ΖΕΡΒΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ"

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΝΟ.

«Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στη σημερινή συνεδρίαση της, αποφάσισε ομόφωνα, την συμμετοχή της Ομοσπονδίας μας στην 24ωρη Πανεργατική απεργία για την τραγωδία στα Τέμπη, που αποφασίστηκε ομόφωνα στις 12-03-2023 από τους αντιπροσώπους του 38ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, η οποία και αρχίζει την 00.01 ώρα της 16-03-2023, ημέρα Πέμπτη, και λήγει στις 24.00 της ίδιας ημέρας».

ΠΕΝΕΝ - 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλα τα πλοία στις 16 Μάρτη

 

Με απόφαση των αντιπροσώπων που έλαβαν μέρος στο 38ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ αποφασίστηκε η κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής – Πανεργατικής απεργίας για τις 16 Μάρτη 2023.

Το φρικαλέο έγκλημα που διαπράχθηκε στα Τέμπη είναι αποτέλεσμα μιας διαχρονικής κυβερνητικής πολιτικής, αυτής των ιδιωτικοποιήσεων, της αποδυνάμωσης του ανθρώπινου δυναμικού, της υποχρηματοδότησης του ΟΣΕ και γενικότερα των ΜΜΜ, καθώς και των απαράδεκτων ελλείψεων στα μέτρα και μέσα ασφαλείας για την ανθρώπινη ζωή.

Υπαίτια και υπεύθυνη είναι η εγκληματική πολιτική «κόστους - οφέλους» και έτσι η ασφάλεια τίθεται ως  κόστος για το κεφάλαιο! Το ειδεχθές έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε την απώλεια 57 ανθρώπινων ζωών (νεκροί) δεν είναι ούτε το μοναδικό ούτε είναι μεμονωμένο. Είναι συνέχεια των καταστροφικών πυρκαγιών (στο Μάτι με 103 νεκρούς), των πλημυρών (στην Μάντρα με 24 νεκρούς), των δεκάδων εργατικών θυμάτων που θυσιάζονται στον βωμό της εργοδοτικής κερδοφορίας και ασυδοσίας!

Σε αυτό τον εργοδοτικό αδηφάγο Μινώταυρο θύματα επίσης είναι οι δεκάδες απανθρακωμένοι (θύματα αυτοί της εφοπλιστικής ασυδοσίας) στο «NORMAN ATLANTIC» και στο «EUROFERRY» που αναδεικνύουν και στον χώρο μας τις τραγικές ελλείψεις, τις παραβιάσεις της νομοθεσίας, την ανεπαρκή έως εγκληματική μείωση των οργανικών συνθέσεων (ν. 4150/2013), την εντατικοποίηση της δουλειάς, την εργασιακή εξουθένωση, το στραπατσάρισμα στα ωράρια εργασίας και ανάπαυσης και την ανεπάρκεια στους ελέγχους των αρμόδιων αρχών και υπηρεσιών!

Στο φόντο αυτών των δολοφονιών με αποκορύφωμα τα Τέμπη, εργαζόμενοι- ες, νεολαία, συνταξιούχοι βγήκαν μαζικά στους δρόμους του αγώνα σε όλη την Ελλάδα απαιτώντας την πραγματική τιμωρία των ενόχων, του αστικού πολιτικού συστήματος και την λήψη μέτρων για δημόσιες και ασφαλείς συγκοινωνίες στα τρένα και σε όλα τα ΜΜΜ!

Αυτό το τεράστιο ανθρώπινο ποτάμι δεν θα καταφέρει η κυβέρνηση ούτε να το παραπλανήσει ούτε να το αποπροσανατολίσει και ούτε να το υποτάξει με υποκριτικές δηλώσεις περί «ανθρώπινου λάθους» και «συγγνώμης».

Η μάχη αυτή πρέπει να κλιμακωθεί, να επεκταθεί, να πάρει παλλαϊκό χαρακτήρα, να θέσει ως στόχο το «εμείς ή αυτοί», να ανατρέψουν την κυβέρνηση και τις αντιλαϊκές αστικές πολιτικές και να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς που με τις πολιτικές τους θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές για να κερδοσκοπεί ασύδοτα το κεφάλαιο!

Η απεργία στις 16 Μάρτη πρέπει να αποτελέσει το σημείο καμπής σε ένα αγώνα διαρκείας για να μπει τέλος στις αντιλαϊκές πολιτικές και στους πολιτικούς φορείς που τις υλοποιούν.

- Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί!

- Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι!

- Η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής πάνω από τα κέρδη τους!

- Δημόσιες, ασφαλείς συγκοινωνίες σε όλα τα ΜΜΜ.

- Ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών των αστικών κυβερνήσεων - κεφαλαίου – ΕΕ!

- Κατάργηση εδώ και τώρα όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων!

- Επάνδρωση και οργανικές συνθέσεις σε όλα τα πλοία σύμφωνα με τις πραγματικές τους ανάγκες!

- Κατάργηση όλων των φιλο-εφοπλιστικών νόμων!

Καλούμε τον κλάδο και όλους τους Ναυτεργάτες να κάνουν δική τους υπόθεση τα αιτήματα και την απεργία στις 16 Μάρτη.

 

 

 

Έναρξη: 00:01                          Λήξη: 24:00

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search