Print this page

Σαν σήμερα πριν από 46 χρόνια ο πρώτος αγώνας ΑΟ Κέρκυρα – Κρόνος

March 19, 2023 413

Για την πρώτη  συνάντηση ΑΟ Κέρκυρα - Κρόνος θα πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω 46 χρόνια. Την σεζόν 1976-77 οι δυο ομάδες συναντήθηκαν  στον τελικό του κυπέλλου, στον πρώτο τελικό για τον Κρόνο στην ιστορία του (από τους 10!).

Ο Α.Ο.Κ ήταν πρωταθλητής στην Α΄ κατηγορίας και θα έδινε αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Β΄ Εθνική, κάτι που τελικά δεν κατάφερε. Ενώ ο Κρόνος έπαιζε στην Γ΄ κατηγορία. Η μοναδική ομάδα από Γ΄ κατηγορίας που έπαιξε σε τελικό μέχρι και σήμερα! Εκτός την διαφορά των δύο κατηγοριών, ο Α.Ο.Κ είχε σχεδόν τελειώσει το πρωτάθλημα του, ενώ ο Κρόνος είχε μόνο τους αγώνες κυπέλλου στα πόδια μας, μιας και το πρωτάθλημα μας θα ξεκινούσε αργότερα! Τελικά ο ΑΟ Κέρκυρα επικράτησε με 4-1!

Στη συνέχεια της σεζόν ο Κρόνος θα κατακτήσει αήττητος το πρωτάθλημα (αυτός θα είναι ο 2ος τίτλος της)*

Η φωτογραφία είναι από τον τελικό 1976 – 77 και διακρίνονται από πάνω αριστερά: Αριστείδης Τσάντος (Προπονητής – Δάσκαλος  από την Πέρδικα Θεσπρωτίας), Μούκας, (αειμν.) Μπότσης Γ., Δημουλής Κ.,  Αυλιανός Γ., Κουρής Ν., Βάρθης Χ., Καββαδίας Ανέστης και Πανδής Αντρέας.

Κάτω: Γελέκας Α., Πανδής Χ., Καββαδίας Κώστας (Καράχος, αειμν.), Ρώσσης Γ., Καββαδίας Φίλιππος, Αριστείδης Κουλούρης (Π"Αριστείδης) και Καββαδίας Σπύρος.

*Τα στοιχεία από περσινή ανάρτηση στο FACEBOOK του Γιώργου Β. Γκίνη

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.