• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Η παρουσία της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως αποτελεί πρόκληση για το νησί μας!

March 27, 2023 3031

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Για την επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας στην Κέρκυρα

Για μια ακόμα φορά τα εκπαιδευτικά κι εργατικά σωματεία της Κέρκυρας, η Ένωση Γονέων, οι μαθητές και οι φοιτητές, διαδήλωσαν ενάντια στην παρουσία της Υπουργού Παιδείας στη Σύνοδο των Πρυτάνεων.

Η παρουσία της Υπουργού αποτελεί πρόκληση για το νησί, τόσο ως Υπουργός Παιδείας, με την κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών κι εκπαιδευτικών να είναι σε πλήρη εξέλιξη μέσω της “αξιολόγησης”, όσο και ως εκπροσώπου μιας κυβέρνησης , η οποία είναι υπεύθυνη για το έγκλημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους μέχρι τώρα. Ήρθε μάλιστα σε ένα νησί, όπου η πλειοψηφία των σχολικών κτιρίων είναι απαράδεκτη, με κτίρια ετοιμόρροπα και γερασμένα και χωρίς κανένα σχέδιο και προοπτική για βελτίωσή τους, καθιστώντας τα υποψήφια για το επόμενο μεγάλο έγκλημα της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών.

Οι συγκεντρωμένοι θέλησαν να διαδηλώσουν μπροστά από το Corfu Palace, όπου θα παραβρισκόταν η Υπουργός, αλλά βρέθηκαν μπροστά σε μια δυσανάλογα ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία τους εμπόδισε το δρόμο. Η πόλη θύμιζε από την προηγούμενη μέρα αστυνομοκρατούμενη πόλη και ο αποκλεισμός του ξενοδοχείου, από πάνοπλους άντρες της αστυνομία επιβεβαίωσε το γεγονός αυτό. Παρά τις διαβεβαιώσεις των σωματείων, ότι απλά θα περάσει η πορεία μπροστά από το ξενοδοχείο κι ότι δεν έχουν να φοβούνται τίποτα από τους δασκάλους και τους καθηγητές των παιδιών τους, αυτό δεν κατέστη δυνατό, μια και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να “θάψει” το έγκλημα των Τεμπών και να “πνίξει” κάθε φωνή που αναδεικνύει τις ευθύνες της, επιβάλλοντας “σιγή νεκροταφείου” παντού. Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να πλησιάσουν στο ξενοδοχείο κι από άλλους δρόμους, αλλά ήταν τόσο ισχυρή η παρουσία της αστυνομίας που είχε αποκλείσει το ξενοδοχείο από όλες τις μεριές. Είναι πλέον σαφές σε όλα τα μέλη της κυβέρνησης ότι μόνο λάθρα, κρυφά και απομονωμένοι από την κοινωνία μπορούν να κυκλοφορούν. Έρχονται σαν τους κλέφτες κι έτσι φεύγουν.

Η πορεία τελικά κατέληξε στο Δημαρχείο, όπου έγινε συμβολική κατάληψη και οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν στη Δήμαρχο για την αστυνομοκρατία και τους αποκλεισμούς ολόκληρων περιοχών, αλλά και την κατάσταση των σχολικών κτιρίων και το επόμενο μεγάλο έγκλημα των κυβερνήσεων και των Δημοτικών αρχών.

Η φιέστα αυτή τη φορά ήταν κρυφή, αλλά τα εκπαιδευτικά κι εργατικά σωματεία της Κέρκυρας, η Ένωση Γονέων, οι μαθητές και οι φοιτητές, έδειξαν για μια ακόμα φορά, ότι οι εκπρόσωποι των εγκληματικών και αντεργατικών πολιτικών των κυβερνήσεων, είναι ανεπιθύμητοι στο νησί, ότι θα μας βρίσκουν μπροστά τους κάθε φορά που το επισκέπτονται και θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά να διεκδικούμε τη ζωή και το σχολείο που μας αξίζει.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search