• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

ΕΑΚ Κέρκυρας: Αυτοί σφραγίζουν το δικαίωμα στον αθλητισμό, εμείς σφραγίζουμε την επικίνδυνη πολιτική τους

April 05, 2023 2894

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΕΑΚ Κέρκυρας: Αυτοί σφραγίζουν το δικαίωμα στον αθλητισμό,

εμείς σφραγίζουμε την επικίνδυνη πολιτική τους

Τα τελευταία γεγονότα με το «κλείσιμο» μέρους του ΕΑΚΚ, στο Στάδιο, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία! Χρόνια τώρα οι φορείς, τα σωματεία, οι γονείς και κηδεμόνες αθλούμενων, επισήμαιναν και προειδοποιούσαν για την τραγική αυτή εξέλιξη. Αγωνία την οποία, η Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων νήσων, μετάφερε πάνω από 18 φορές στο Π.Σ., στην παρούσα θητεία.

Χρόνια τώρα γινόμαστε αποδέκτες, υποσχέσεων, διαπιστώσεων της τραγικής κατάστασης, μεγαλόστομων δηλώσεων για τον αθλητισμό και τη νέα γενιά, από όλους όσους ευθύνονται για την εγκατάλειψη των αθλητικών υποδομών στην Κέρκυρα.

Υπουργοί και βουλευτές της σημερινής Κυβέρνησης της ΝΔ, βουλευτές των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, Διοικητές του ΕΑΚΚ, Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες, πρώην και νυν, φωτογραφίζονται στις πίτες ή στις απονομές μεταλλίων και αυτοαθωώνονται πετώντας ο ένας το μπαλάκι στον άλλο.

Όμως η εγκατάλειψη των αθλητικών υποδομών, αποτελεί διαχρονική πολιτική ευθύνη, η οποία έχει οδηγήσει στις σημερινές απαράδεκτες συνθήκες άθλησης και στην αύξηση της επικινδυνότητας στο ΕΑΚ Κέρκυρας, στο κολυμβητήριο και αλλού.

Η κατάντια του ΕΑΚΚ τα τελευταία 20 χρόνια δεν ξεχωρίζει από την κατάντια στην υγεία (βλέπε νοσοκομείο, κέντρα Υγείας σε όλα τα Ιόνια νησιά…!), στην παιδεία (βλέπε σχολικές υποδομές σε όλα τα Ιόνια κλπ…!), στην ασφάλεια (βλέπε οδικό δίκτυο, αντιπλημμυρική αντισεισμική θωράκιση…!).

Η κυβερνητική πολιτική για τον αθλητισμό, δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από την όψιμη αγωνία για την ασφάλεια των αθλούμενων. Η Περιφερειακή Αρχή της κας Κράτσα, Αλεξάκη και Σπύρου δηλαδή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, όχι μόνο δεν έβαλαν ούτε ένα ΕΥΡΩ στο ΕΑΚΚ τέσσερα χρόνια τώρα, αλλά μας πούλησαν τις «φανφάρες» του κ. Αυγενάκη και τα μνημόνια συνεργασίας που υπογράφουν, «κενού περιεχομένου» αφού δεν προβλέπεται χρηματοδότηση έργων, ως απόδειξη του ενδιαφέροντός τους για τον αθλητισμό στην Κέρκυρα.

Είναι οι ίδιοι επικίνδυνοι, αφού με την πολιτική τους, οδηγούν πρώτα στην κατάρρευση και μετά στο κλείσιμο μιας δημόσιας αθλητικής υποδομής, λοξοκοιτάζοντας ίσως προς την Fraport και τις ανάγκες της αλλά όχι στις ανάγκες του λαού και της νεολαίας.

Ο Κερκυραϊκός λαός, είναι ώρα να βγάλει συμπεράσματα και να μην περιμένει σωτήρες:

- Λύσεις προς όφελός μας, δεν θα δρομολογηθούν εάν δεν υπάρξει πίεση από αυτόν που διαχρονικά έχει το Δίκιο και την αληθινή ΔΥΝΑΜΗ, τον ίδιο τον ΛΑΟ.

- Λύσεις προς όφελός μας, δεν θα δρομολογηθούν όσο οι πολιτικές που εφαρμόζονται είναι αποτέλεσμα της εξίσωσης κόστους – οφέλους, της εμπορευματοποίησης των πάντων.

- Λύσεις δεν θα δρομολογηθούν από το πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί τις ορέξεις και τα αναπτυξιακά σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων στην Κέρκυρα, έχοντας ως τελευταία επιλογή, την στήριξη των αθλητικών υποδομών.

Για εμάς, την Λαϊκή Συσπείρωση, ο Αθλητισμός- Πολιτισμός, αποτελούν αγαθά και ως τέτοια πρέπει να παρέχονται στους πολίτες με επάρκεια, ασφάλεια και πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής. Γι αυτούς, αποτελούν εμπόρευμα ή ένα ακόμα τουριστικό προϊόν προς εκμετάλλευση.

Ο Κερκυραϊκός Λαός, τα αθλητικά σωματεία, αθλητές, προπονητές και κύρια οι Γονείς και κηδεμόνες μπορεί και πρέπει να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΟΣΑ τους ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΑ τους ΣΤΕΡΕΙ ΑΥΤΗ Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ με την μαζική και αγωνιστική παρέμβασή τους.! Αυτός ο αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search