• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Συναυλία Σπ. Σαμοϊλη: «Ένα μπουκέτο τραγούδια, από μια αγκαλιά τραγουδιστές» Τετάρτη στις 10 Μαΐου STUDIO new star art cinema

May 04, 2023 2385

«Ένα μπουκέτο τραγούδια, από μια αγκαλιά τραγουδιστές», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 10 Μαΐου 2023 και ώρα 9μ.μ. στο STUDIO new star art cinema, Σπάρτης και Σταυρουπόλεως 33 – Πλατεία Αμερικής, Αθήνα.

Ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης Σπύρος Σαμοΐλης, ζει για να δημιουργεί και αναπνέει για να προσφέρει απλόχερα στις τέχνες και τον πολιτισμό της χώρας μας!

Ταυτόχρονα, με μεγαλείο ψυχής, στηρίζει νέους δημιουργούς, μελοποιώντας και ενορχηστρώνοντας ποιήματά τους.
Πνεύμα ελεύθερο που δεν χωρά στη συμβατικότητα, μας κληροδότησε με ένα πλούσιο και θαυμαστό έργο και συνεχίζει με μεγαλύτερη όρεξη, ζήλο και μεράκι!
Διοργανώνει μια μεγάλη συναυλία και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος:
«Ένα μπουκέτο τραγούδια, από μια αγκαλιά τραγουδιστές», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 10 Μαΐου 2023 και ώρα 9μ.μ. στο STUDIO new star art cinema, Σπάρτης και Σταυρουπόλεως 33 – Πλατεία Αμερικής, Αθήνα.

Ο Σπύρος Σαμοΐλης γεννήθηκε στη Λευκίμμη της Κέρκυρας. Η οικογένεια της μητέρας του ήταν οικογένεια λαϊκών μουσικών και του πατέρα του ζωγράφων, αγιογράφων και ξυλογλυπτών. Έτσι, κληρονόμησε τη μουσική και την τέχνη της αγιογραφίας.
Στη Λευκίμμη τελείωσε το Γυμνάσιο και το Λύκειο και έμαθε τις πρώτες νότες στη Φιλαρμονική του τόπου.
Δεκαεπτά χρονών γίνεται μαέστρος της Φιλαρμονικής και στα δεκαοχτώ έρχεται στην Αθήνα. Εκεί γνωρίζεται με τον Μίκη Θεοδωράκη και μαθητεύει κοντά του μέχρι τον Απρίλη του 1967. Παίρνει μαθήματα από την καθηγήτρια του Εθνικού Ωδείου Κλέλια Φωτοπούλου και από τον συνθέτη Χρήστο Λεοντή.
Το 1972 ανοίγει Γκαλερί Ζωγραφικής στην Αθήνα και εκεί κάνει και τις πρώτες πρόβες των τραγουδιών του. Παράλληλα, αγιογραφεί σε ναούς της Αθήνας.
Μέσα στη Χούντα το 1972, δίνει την πρώτη του συναυλία στο θέατρο «Διάνα» και στις πρώτες θέσεις κάθονται οι ποιητές Κώστας Βάρναλης, Γιάννης Ρίτσος και η Έλλη Αλεξίου. Το 1973 φεύγει κυνηγημένος από τη Χούντα για το Παρίσι, όπου ξανασυναντά τον Μίκη Θεοδωράκη.
Το 1974 ο Στράτος Διονυσίου τραγουδά σε δίσκο το πρώτο τραγούδι του Σπύρου Σαμοΐλη, Το τραγούδι της πέρδικας, το οποίο βραβεύεται στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Κολούμπια. Μαζί με τον Θεοδωράκη δίνουν το 1975 μία συναυλία στο δημοτικό στάδιο Κέρκυρας και την ίδια χρονιά κυκλοφορεί ο πρώτος μεγάλος προσωπικός του δίσκος, Βάστα καρδιά, με τον Πέτρο Πανδή και την Ελένη Βιτάλη, σε ποίηση του Κώστα Βάρναλη, του Νίκου Πανδή και του Σαράντη Αλιβιζάτου.
Ακολουθούν οι δίσκοι, Κραυγή στα πέρατα, σε ποίηση Μενέλαου Λουντέμη και οι Γειτονιές του Κόσμου, σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου. Συνεργάζεται με την Ελένη Βιτάλη, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Αντώνη Καλογιάννη, τον Γιώργο Ζωγράφο και τον ρεμπέτη Νίκο Περγιάλη. Κυκλοφορούν οι δίσκοι του Λαϊκές εικόνες και Ρεμπέτικη ταβέρνα και μαζί με τον Ηλία Ανδριόπουλο, Η λαϊκή ανθολογία.
Λαμβάνει πολλές βραβεύσεις και διακρίσεις ενώ από το 1987 μένει μόνιμα στην Κέρκυρα και αγιογραφεί σε εκκλησίες της γενέτειράς του, αλλά και της Αθήνας.
Στην Κέρκυρα εμπνέεται και δημιουργεί το 2000 τους Πανελλήνιους Ποιητικούς και Μουσικούς Αγώνες.
Το 2013 και για τέσσερα χρόνια, ήταν πρόεδρος στο Δημοτικό και Περιφερειακό Θέατρο Ιονίων Νήσων.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search