Print this page

Τα 130 χρόνια γιόρτασε ο Κερκυραϊκός Γυμναστικός Σύλλογος (ΒΙΝΤΕΟ)

May 08, 2023 432

Τα 130 χρόνια δράσης και κοινωνικής προσφοράς συμπλήρωσε ο Κερκυραϊκός Γυμναστικός Σύλλογος, ένα από τα παλαιότερα αθλητικά σωματεία της χώρας με εξαιρετικές και συνεχόμενες διακρίσεις, ιδίως στον τομέα του Στίβου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΚΓΣ είναι ίσως ο μοναδικός αθλητικός σύλλογος που διαθέτει ύμνο τον οποίο έγραψε ο εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς.

Εκατοντάδες κερκυραίοι παρακολούθησαν την επετειακή εκδήλωση για τα 130 χρόνια του συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο το Σάββατο 6 Μαϊου.

Ακολούθησε απονομή τιμητικής πλακέτας εκ μέρους της ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας, την οποία εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης ΒΔ Ελλάδας Σπύρος Περούλης.

 Στο καλλιτεχνικό μέρος σπουδαία στιγμή η εκτέλεση του «Ύμνου του Κερκυραϊκού» από την Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας και την απόδοση των στίχων από την Δημοτική Χορωδία «Σαν Τζιάκομο» . Ύμνος που αφιερώθηκε από τον εθνικό ποιητή Κωστή Παλαμά το 1906 στα εγκαίνια του «Γυμναστηρίου» όπου και ανακηρύχτηκε επίτιμο μέλος, ενώ μελοποιήθηκε από τον Κερκυραίο Μουσουργό Νικόλαο Τσερούτη.

Ο Κερκυραϊκός Γυμναστικός Σύλλογος ιδρύθηκε στις 6 Μαρτίου του 1893, αποτελεί ένα τα αρχαιότερα Αθλητικά Σωματεία της Ελλάδας και ένα από τα πρώτα Σωματεία, που αναγνωρίστηκαν από τον ΣΕΓΑΣ, του οποίου είναι και ιδρυτικό μέλος. Ο ύμνος του αφιερώθηκε από τον Κωστή Παλαμά, ενώ τα ΕΛΤΑ εκδώσαν επετειακό γραμματόσημο για τα 100 χρόνια του συλλόγου και η ιστορική του σημαία κοσμούσε αίθουσα εκδηλώσεων στους Ολυμπιακούς του 2004!

Σε αυτήν την διαδρομή  έχει προσφέρει μέγιστες υπηρεσίες στην Κερκυραϊκή κοινωνία. Και σήμερα συνεχίζει να προσφέρει  την δυνατότητα σε εκατοντάδες Κερκυραιόπουλα να αθλούνται και σε αρκετά να διακρίνονται σε επίπεδο  Πανελλήνιο, Πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο, γεγονός που προκαλεί αίσθηση και συνάμα θαυμασμό.

Είναι σωματείο με πολύ στέρεες βάσεις στην Κερκυραϊκή κοινωνία, αλλά και οργανισμός που χαίρει τον σεβασμό μέσα και έξω από τον αθλητικό στίβο και έχει επικρατήσει η προσφώνηση «ιστορικός»!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.