Print this page

Αποδόθηκε «ποδοσφαιρική δικαιοσύνη» με την ΑΕΚ πρωταθλήτρια; - Πανηγυρίζουν ακόμα στη Λεωφόρο;

May 14, 2023 467

 

Γράφει ο Ζερβός Αργυραδίτης

Πρωταθλήτρια η ΑΕΚ για το 2022 – 23 από την προηγούμενη, προτελευταία αγωνιστική που πήρε και το προβάδισμα από τον Παναθηναϊκό. Η σημερινή τελευταία αγωνιστική μόνο τυπική διαδικασία είναι.

Αν θυμάμαι καλά πρωτάθλημα στις δυο τελευταίες αγωνιστικές, εδώ και πολλά χρόνια, μόνο ο Παναθηναϊκός έχει χάσει. Το 2005 και το 2023.

Αποδόθηκε «ποδοσφαιρική δικαιοσύνη» με την ΑΕΚ πρωταθλήτρια;

Από μια άποψη ναι και για δυο βασικούς λόγους.

Ο πρώτος ότι ο Παναθηναϊκός που οδηγούσε την κούρσα του πρωταθλήματος στις περισσότερες αγωνιστικές δε φάνηκε να το θέλει και να το πιστεύει τόσο πολύ και αυτό έχει πολλές αιτίες. Μια από αυτές ότι τα τελευταία χρόνια απείχε από τίτλους και ουσιαστικά μεταλλάχτηκε το DNA της ομάδας. Η ομάδα που δόξασε την Ελλάδα, όσο καμιά άλλη στην Ευρώπη υποβιβάστηκε σε ρόλο κομπάρσου. Έτσι, λοιπόν έχασε φέτος μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να πετύχει ένα ποδοσφαιρικός θαύμα κατακτώντας το πρωτάθλημα που θα άλλαζε τη ροή της Ιστορίας και να ανέβει επίπεδο.

Έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες στις τελευταίες αγωνιστικές αντιμετωπίζοντας την ελλιπή ΑΕΚ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και τον επίσης ελλιπή ΠΑΟΚ. Ειδικότερα με τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός λιποψύχησε πετώντας το γάλα με την καρδάρα που γέμισε όλη την περίοδο. Φυσικά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μπορεί να έχει πολύτιμη συμβολή στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος και στην περσινή κατάκτηση του κυπέλλου. Όμως έχει τεράστιες ευθύνες στα δυο ματς που αναφέραμε με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που κόστισαν το πρωτάθλημα.

Δεν έχει λήξει ο αγώνας με τον Άρη την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές. Όμως, αν δεν κάνω λάθος οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν για τη φετινή πορεία του Παναθηναϊκού. Μήπως είναι αρνητικό δείγμα της μετάλλαξης του Παναθηναϊκού των τελευταίων χρόνων;

 Ο δεύτερος που αποδόθηκε «ποδοσφαιρική δικαιοσύνη» είναι, γιατί το πρωτάθλημα το πήρε η ΑΕΚ που είχε καλή ομάδα, έπαιξε κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο και έχει δύναμη στο παρασκήνιο. Τα «δώρα» που ανέφερε μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό ο προπονητής της Αλμέιδα δόθηκαν τελικά στην ΑΕΚ.

Ας μη λησμονούμε την εύνοια που είχε η ΑΕΚ στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και όχι μόνο και κυρίως ότι ο Παναθηναϊκός γλύτωσε από διαιτητικές σφαγές χάρη στο VAR. Αν δεν κάνω λάθος,  κατέκτησε περίπου 12 βαθμούς από το VAR που διόρθωνε διαιτητικές αποφάσεις σε βάρος του. Με άλλα λόγια αν ίσχυαν οι αποφάσεις των διαιτητών ο παναθηναϊκός θα διεκδικούσε την 5η θέση! Δε χρειάζεται να αναφερθούμε στον αγώνα στο Καραϊσκάκης. Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού οδήγησε με τις συγκεκριμένες συνθήκες την ομάδα σαν πρόβατο επί σφαγή!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.