• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Ανοιχτή επιστολή στον Α. Τσίπρα του Χρυσόστομου Μπούκα

July 01, 2020 4301

 

Κύριε Τσίπρα, με χαρά θα σας δεχθούμε στο φιλόξενο νησί μας.

Σας ευχόμαστε επιτυχία στο σκοπό για τον οποίο επισκέπτεστε την Κέρκυρα.

Θα μας ήταν ευχάριστο να ακούσουμε τις απαντήσεις σας σε δύο μεγάλα θέματα, από τα πολλά, που απασχολούν το Νομό μας.

1ον. Σας ακούσαμε και διαβάσαμε τις δηλώσεις σας για το νερό:  «το νερό είναι δημόσιο αγαθό, ανθρώπινο δικαίωμα, δεν μπορεί να πωληθεί». Συμφωνούμε.

Σας θυμίζουμε ότι τον Δεκέμβριο του 2017 στο Αναπτυξιακό Συνέδριο του κόμματός σας για τα Ιόνια νησιά, είχατε αποκαλέσει το έργο των φραγμάτων στο νησί μας «Φαραωνικό» και ως εκ τούτου μη υλοποιήσιμο. Ένα ώριμο έργο που μετά από προσπάθειες ετών, αναβολές, επανεκκινήσεις, είχε μπει στην τελική φάση της υλοποίησής του με διεθνή προκήρυξη και χρηματοδότηση εξασφαλισμένη από Ευρωπαϊκά κονδύλια. Μια επιθυμία όλων των Κερκυραίων, την ίδια μάλιστα στιγμή που στη Ρόδο, εγκαινιάζονταν τον ίδιο χρόνο η λειτουργία ανάλογου φράγματος (φράγμα Γαδουρά), στο νησί της Ρόδου.

Ξέρετε κύριε Τσίπρα, το νησί μας έχει νερό που δεν πίνεται, νερό ακατάλληλο για μαγείρεμα, με πολλά προβλήματα σε οικοσκευές (πλυντήρια), στις βρύσες κ.ά.

Χρησιμοποιούμε, όπου μπορούμε και όσο επιτρέπουν τα οικονομικά κάθε οικογένειας, εμφιαλωμένο νερό που έρχεται από άλλα μέρη της πατρίδας μας.

Αυτό κύριε Τσίπρα, εμείς το θεωρούμε έμμεση ιδιωτικοποίηση του δημόσιου αγαθού, του νερού που αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα, όπως εσείς υποστηρίζετε και όλοι εμείς συμφωνούμε.

Με αυτά τα δεδομένα που αποτελούν γεγονότα στον τόπο μας, μήπως αναθεωρείτε τη θέση σας για το πολυπόθητο έργο πνοής και ευημερίας των φραγμάτων στο νησί μας;

Περιμένουμε την επικαιροποιημένη θέση σας και να στοιχηθείτε στον Παγκερκυραϊκό αίτημα.

2ον. Ο Ερημίτης, είναι ένας τόπος απείρου φυσικού κάλους, στην βορειανατολική πλευρά του νησιού μας (περιοχή Κασσιώπης). Αν θεωρείτε υπερβολικό τον χαρακτηρισμό, σας προσκαλούμε για έναν περίπατο στην περιοχή.

Ο τόπος αυτός δόθηκε για χρήση 99 ετών με ελάχιστο τίμημα, από την κυβέρνηση της Ν.Δ. σε επιχειρηματικό όμιλο. Επί δική σας κυβέρνησης, η περιοχή πουλήθηκε. Εμείς θεωρούμε αντί ευτελούς τιμήματος. Το θέμα όμως δεν είναι το τίμημα. Αυτό ίσως υποκρύπτει εύνοια στον επιχειρηματικό όμιλο.

Το μείζον για όλους εμάς είναι ότι πρέπει να αφήσουμε κάτι από την όμορφη φύση μας, ανέγγιχτο. Να απολαμβάνει ο άνθρωπος το περιβάλλον.

Και αν μιλήσουμε με οικονομικούς όρους, να προσθέτει διαρκή και αυξανόμενη προστιθέμενη αξία.

Έρχεται λοιπόν σήμερα εκ νέου η κυβέρνηση της Ν.Δ. και προσπαθεί με γρήγορους ρυθμούς να τσιμεντοποιήσει την περιοχή στο δόγμα προσέλκυσης επενδύσεων.

Εμείς θεωρούμε ότι θα βλάψει ανεπανόρθωτα το περιβάλλον, θα βλάψει την οικονομία του νησιού, θα βλάψει τα συμφέροντα του τόπου μας.

Σας προσκαλούμε σε περίπατο ή και κολύμπι στον παράδεισο του Ερημίτη.

Αν διαπιστώσετε την αλήθεια μας, πείτε mea culpa και συνταχθείτε με το Παγκερκυραϊκό αίτημα ενάντια στην τσιμεντοποίηση του Ερημίτη και την ανεπανόρθωτη καταστροφή του περιβάλλοντος της περιοχής.

Όλοι κάνουμε λάθη. Ανθρώπινο. Να επιμένουμε όμως και να μη διορθώνουμε τα λάθη μας, όταν μάλιστα μπροστά μας παρουσιάζεται η πραγματικότητα, είναι μεγάλο λάθος.

Ξέρετε κ. Τσίπρα, κάθε τόπος έχει πολλά προβλήματα.

Σας θέλουμε σύμμαχο στα δύο μεγάλα θέματα που σας εκθέσαμε.

Τα άλλα, θα τα παλέψουμε με τις δικές μας δυνάμεις και έχουμε την ελπίδα που πηγάζει από αγώνες, ότι θα τα καταφέρουμε.

Θεωρούμε ότι κάθε πολιτικός, για να αξιολογείται ακριβοδίκαια, πρέπει να λέει ξεκάθαρα τις απόψεις του στο Λαό, ιδιαίτερα για θέματα μεγάλα, αναπτυξιακά που έχουν βάθος χρόνου.

Για να αφήσετε το πολιτικό σας αποτύπωμα περιμένουμε τις θέσεις σας.

Διαφορετικά, η επίσκεψή σας στο νησί μας θα ενταχθεί σε μια παρουσία  επικοινωνιακού τύπου, χωρίς ουσία.

Περιμένοντας τις απαντήσεις σας, σας ευχόμαστε καλή διαμονή.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search