• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Κυνικός ο Κ. Μητσοτάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για προσέλκυση ξένων επενδύσεων

July 12, 2020 5122

 

Κυνικός ο Κ. Μητσοτάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για προσέλκυση ξένων επενδύσεων

 

Την ώρα που οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί κξυβέρρνησης και κράτους «εξαφάνιζαν» τη μαζική συγκέντρωση και πορεία του κερκυραϊκού λαού στον Ερημίτη υπό τον ασφυκτικό κλοιό της αστυνομοκρατίας, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και οι υποτακτικοί του πρωταγωνιστούσαν στη φιέστα των εγκαινίων των εργασιών της NCA Capital.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, πλήθος, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δυο κόσμοι διαφορετικοί. Ο κόσμος της εργασίας και του μόχθου που υπερασπιζόταν τη γη του, τον φυσικό πλούτο που του ανήκει και ο κόσμος των πολιτικών που γίνει «γη και ύδωρ» στους ισχυρούς και το κεφάλαιο. που θυσιάζει τον Ερημίτη και γενικότερα τη φύση στο βωμό του κέρδους. Είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη συνεχίζει πιστά την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που ξεπούλησε αντί πινακίου φακής τον Ερημίτη και μεγάλο τμήμα της δημόσιας περιουσίας.

Σε εκδήλωση του Kassiopi Project χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εξαιρετικά κυνικός. Στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημαντικότητα των επενδύσεων με βάση τη λογική ότι όλα πουλούνται, ενώ χαρακτήρισε τη σημερινή επένδυση ως μία "σημαντική τουριστική στρατηγική επένδυση", τη δεύτερη που γίνεται μετά το Ελληνικό. "Πρόκειται για δύο εγχειρήματα, σε ξεχωριστές γωνιές της χώρας, που έχουν τον ίδιο αναπλαστικό χαρακτήρα, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και νέο πλούτο, διαφορετικής κλίμακας αλλά κοινής ταυτότητας, καθώς αξιοποιούν δημόσια γη με τη σύμπραξη ιδιωτικών κεφαλαίων" επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων, κατέληξε στον χαιρετισμό του ο Πρωθυπουργός. Με άλλα λόγια τα πάντα, ακόμα και η φύση είναι εμπορεύματα που αγοράζονται και πωλούνται από τους ισχυρούς. Τον πρωθυπουργό συνόδευσαν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο υφυπουργός αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική Κώστας Σκρέκας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσου Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, οι αντιπεριφερειάρχες και άλλοι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης ενώ το παρών έδωσε και ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ, ο οποίος μετέφερε μήνυμα του Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, καθως η επένδυση είναι αμερικανικών συμφερόντων.

 

Να θυμίσουμε ότι τα σχέδια επένδυσης στην περιοχή περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις, κατασκευές και υποδομές μεγάλης κλίμακας, πέρα και έξω από τον χαρακτήρα και το ανάγλυφο της περιοχής. Αυτές θα επιφέρουν τεράστιες και ανεπανόρθωτες επιπτώσεις στο φυσικό τοπίο και το οικοσύστημα.

Ωφελημένοι θα είναι μόνο:

α) η εταιρία (NCH Capital) που θα κατασκευάσει και θα πουλήσει τις εγκαταστάσεις

β) το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θα εισπράξει το αντίτιμο προκειμένου να αποπληρώσει δανειακές υποχρεώσεις.

 

Ειδικότερα:

 

  • Πολεοδομούνται 178.000 τ.μ. δασικών και θάμνο-λιβαδικών εκτάσεων.
  • Κατασκευάζονται 36.400 τ.μ. κτιριακές εγκαταστάσεις.
  • Βαθιές τομές στο έδαφος και εκσκαφές.
  • Όγκοι μπετόν για αντιστηρίξεις εγκαταστάσεων.
  • Λιμενική εγκατάσταση 57 θέσεων σκαφών με εκσκαφές επάνω στα λιβάδια της προστατευόμενης ποσειδωνίας.
  • Εκσκαφές για χιλιόμετρα εσωτερικού οδικού δικτύου δύο λωρίδων με πεζοδρόμια.
  • Μονάδες καθαρισμού λυμάτων και αφαλάτωσης πλάι στους προστατευόμενους υγροτόπους (πρόκειται να περικλείσουν μια από τις λίμνες).
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search