• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Από τις αψίδες θριάμβου στις αψίδες νερού - Πώς υποδέχθηκαν την πρώτη πτήση από τη Μεγάλη Βρετανία στην Κέρκυρα

July 16, 2020 4321

 

Η αψίδα θριάμβου είναι είδος μνημείου της ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής, ιδρυόμενο προς τιμή ενός προσώπου ή σε ανάμνηση ενός σημαντικού γεγονότος. Συνήθως έχει τη μορφή μιας ή περισσότερων τοξωτών διόδων που φέρουν πάνω τους τα αγάλματα, διακοσμητικά στοιχεία και αναθηματικές επιγραφές, σχετικές με το πρόσωπο ή το γεγονός αυτό. Δεν υπήρχε ειδικός χώρος για την ίδρυση των αψίδων θριάμβων, προτιμούσαν όμως πολυσύχναστα μέρη, όπως η αγορά της πόλης, τα σταυροδρόμια, οι πλατείες, οι κεντρικοί δρόμοι, οι ναοί κ.α.

Στην σημερινή εποχή θεοποίησης του χρήματος συνηθίζονται οι αψίδες νερού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι αρχές του κατεχόμενου από τη γερμανική FRAPORT αεροδρομίου της Κέρκυρας υποδέχτηκαν το αεροσκάφος με αψίδες νερού.  Πρόκειται για περίπου 90 Βρετανούς ταξιδιώτες, που έφτασαν στο αεροδρόμιο «Ι. Καποδίστριας», στις 2 το μεσημέρι, με πτήση από το Μπέρμιγχαμ. Αυτή ήταν η πρώτη πτήση για τη φετινή σεζόν, έπειτα από την άρση της απαγόρευσης αεροπορικών δρομολογίων από τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ αύριο αναμένονται δύο προγραμματισμένες πτήσεις, από το Ιστ Μίντλαντς και το Μάντσεστερ αντίστοιχα.

Σημεία των καιρών που δεν έχουν καμιά σχέση με την επίδειξη πνεύματος φιλοξενίας προς τους επισκέπτες. Απλά πρόκειται για την λογική του θεάματος και του εντυπωσιασμού με σκοπό το κέρδος....

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search