• Αργυράδες - Κέρκυρας
 • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Τοπικό πρωτάθλημα δύο κατηγοριών αποφάσισε η ΕΠΣΚ

July 23, 2020 63

 

Αναδιάρθρωση των τοπικών πρωταθλημάτων αποφάσισε η ΕΠΣΚ κατργώντας τη Β΄κατηγορία. Η Α1 θα έχει 15 ή 16 ομάδες και η Α΄κατηγορία θα χωριστεί σε δυο ή τρεις ομίλους.

Αναλυτικά:

Το Δ.Σ της ΕΠΣ Κέρκυρας, αφού έλαβε υπόψη:

 1. Το άρθρο 8 του Ν. 4684 / 2020 (ΦΕΚ Α’ / 75), σε συνδυασμό με το άρθρο 101 Δ του Ν. 2725 / 1999 όπως ισχύει.
 2. Τη σχετική απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο.
 3. Το άρθρο 20 του Κ.Α.Π Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων / Ε.Π.Ο

Αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

 1. Α. Το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο των 16 ομάδων. Σε αυτό θα συμμετάσχουν τα 12 σωματεία της κατηγορίας, που συμμετείχαν την προηγούμενη ποδ. περίοδο (δεν υποβιβάζεται κανένα σωματείο), τα τρία σωματεία της Α’ κατηγορίας που προβιβάστηκαν με βάση την προκήρυξη της προηγούμενης ποδ. περιόδου και ένα επιπλέον σωματείο της Α’ κατηγορίας, το οποίο θα ανέλθει με την προϋπόθεση ότι δε θα δηλώσει συμμετοχή στην κατηγορία αυτή σωματείο, που είχε δικαίωμα συμμετοχής στη Γ’ εθνική κατηγορία. Η Α1 κατηγορία, επομένως θα αποτελείται την επόμενη περίοδο από τα εξής σωματεία: 12 Α1 + 3 Α + 1 Γ ΕΘΝΙΚΉ ή Α. Στην περίπτωση που δε δηλώσει συμμετοχή σωματείο της Γ εθνικής και δεν υπάρχει ενδιαφερόμενο σωματείο της Α κατηγορίας η Α1 κατηγορία θα έχει 15 σωματεία.

Β. Επειδή υποβλήθηκαν έγγραφα αιτήματα σωματείων της Α1 κατηγορίας, για την κατάρτιση δύο ομίλων στην κατηγορία το Δ.Σ θα συγκαλέσει σύσκεψη των σωματείων που συμμετέχουν στην κατηγορία για να εκφράσουν άποψη για το ενδεχόμενο να καταρτιστούν δύο όμιλοι με γεωγραφικά κριτήρια (8 + 8 ομάδες) και να ακολουθήσει και τρίτος γύρος με μονούς αγώνες (4 πρώτες κάθε ομίλου, για την ανάδειξη πρωταθλητή και 4 επόμενες για την αποφυγή του υποβιβασμού). Στην περίπτωση αυτή οι συνολικοί αγώνες της κατηγορίας θα είναι 21. Στην περίπτωση που τα σωματεία επιλέξουν αυτόν τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος το Δ.Σ θα εξειδικεύσει τις λεπτομέρειες με την προκήρυξη των πρωταθλημάτων της.

 1. Το πρωτάθλημα της Α κατηγορίας θα διεξαχθεί σε δύο (χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να σχηματιστούν τρεις, αν υπάρξουν πολλές δηλώσεις συμμετοχής) ομίλους, που θα καταρτισθούν με γεωγραφικά κριτήρια. Από την Α κατηγορία δεν υποβιβάζεται κανένα σωματείο, ενώ υπάρχει η δυνατότητα, όπως, περιγράφεται στην προηγούμενη παράγραφο να ανέλθει υπό προϋποθέσεις ένα ακόμη σωματείο στην Α1 κατηγορία (4 αντί 3).
 2. Η Β κατηγορία αποκλειστικά την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο 2020 – 2021, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, καταργείται και όλα τα σωματεία, που είχαν δικαίωμα συμμετοχής σε αυτήν την κατηγορία προβιβάζονται στην Α κατηγορία.
 3. Την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο 2020 – 2021, δεν θα διεξαχθούν αγώνες κατάταξης (play off – play out) σε καμία κατηγορία, παρά μόνο αν απαιτηθεί για την κατάταξη των ομάδων με βάση τον Κ.Α.Π / Ε.Π.Ο.
 4. Οι δηλώσεις συμμετοχής στις διοργανώσεις θα υποβληθούν μέχρι την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020 και τα παράβολα συμμετοχής των προκηρύξεων της επόμενης περιόδου θα περιλαμβάνουν μειώσεις κατά 50% σε σχέση με την προηγούμενη ποδοσφαιρική περίοδο.
 5. Αναφορικά με τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων, γίνεται αντιληπτό ότι όλα εξαρτώνται από τις συνθήκες που θα υπάρχουν το Φθινόπωρο, τις αποφάσεις των αρμόδιων φορέων και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που θα ισχύσουν για τις προπονήσεις και τους αγώνες. Αυτός είναι και ο λόγος, που δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε έγκαιρα τον προγραμματισμό μας. Σχετικές ημερομηνίες έναρξης των πρωταθλημάτων ορίζονται (με τις επιφυλάξεις που αναφέρθηκαν): Α1’ Κατηγορία: 26-27 Σεπτεμβρίου και Α’ Κατηγορία: 3-4 Οκτωβρίου.
 6. Λεπτομέρειες για τον τρόπο διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων και του κυπέλλου της ΕΠΣ Κέρκυρας θα ανακοινωθούν σύντομα με την έκδοση των προκηρύξεων πρωταθλημάτων και κυπέλλου.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« August 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search