Print this page

Αγανάκτηση και οργή στον Άγιο Νικόλαο για τον κίνδυνο ματαίωσης του έργου βελτίωσης του γηπέδου

July 24, 2020 686

 

Αγανάκτηση και οργή στον Άγιο Νικόλαο για τον κίνδυνο ματαίωσης του έργου βελτίωσης του γηπέδου. Υποστηρίζουν ότι το έργο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο και οι τοπικοί φορείς δεν κινούνται για την υλοποίησή του! Η προθεσμία τελειώνει 31/12/20 και το έργο κινδυνεύει να χαθεί!

Χαρακτηριστικές είναι ορισμένες από τις αναρτήσεις στη σελίδα Facebook του Κεραυνού.

Σοκ, μετά το ραντεβού με την κυρία Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας Μ. Υδραίου,  για το θέμα του γηπέδου! Το έργο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο και οι τοπικοί φορείς δεν κινούνται για την υλοποίησή του! Η προθεσμία τελειώνει 31/12/20 και το έργο κινδυνεύει να χαθεί! Οι αρμόδιοι πρέπει να λογοδοτήσουν! Εκτενέστερο δελτίο τύπου θα βγει μέχρι το βράδυ με περισσότερες λεπτομέρειες για την αδικία άνευ προηγουμένου που πρόκειται να τελεστεί! Αίσχος!!

 

Έργο εγκεκριμένο και ονοματοδοτημένο από το Υπουργείο Εσωτερικών και αντί να πάει ο Δήμος μας να το διεκδικήσει, πάει η ομάδα. Ενώ οι αρμόδιοι που έχουν ορκιστεί να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον σφυρίζουν αδιάφορα! ΝΤΡΟΠΗ!

 

Αντί ο Δήμαρχος Ν. Κέρκυρας κ. Λέσσης να κάνει ένα αίτημα στο Υπουργείο για να αλλάξει ο φορέας υλοποίησης του ήδη εγκεκριμένου έργου από Δήμο Κεντρικής σε Δήμο Νότιας Κέρκυρας, όπως έκανε διάφορα αιτήματα για μη εγκεκριμένα έργα, προτίμησε, σε συνάντη… Δείτε περισσότερα

 

Για άλλη μια φορά μείναμε άφωνοι συνειδητοποιώντας ότι τόσο καιρό οι υπεύθυνοι υλοποίησης του έργου, αντί να προχωρούν τη διαδικασία εκτέλεσης του έργου με τις κατάλληλες ενέργειες, αντιθέτως όπως διαφαίνεται προσπαθούσαν να ροκανίσουν τον χρόνο ώστε να λήξει το πρόγραμμα και να μπορέσουν τα χρήματα για το χωριό μας να τα χρησιμοποιήσουν αλλού. Τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για τη δημοκρατία και την ισότητα που πιστεύουν.

"Ο υφυπουργός αθλητισμού εξήγγειλε επίσης έργα βελτίωσης γηπέδων, μέσα από το πρόγραμμα Φιλόδημος, στις δημοτικές κοινότητες Κέρκυρας, καθώς και την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου της κοινότητας Αγ. Νικολάου της δημοτικής ενότητας Κορισσίων, ύψους 324.900 ευρώ" 

Το www.argyrades.gr σε παλαιότερο ρεπορτάζ του τόνιζε ότι κρατάει χρόνια η … κολόνια της κοροϊδίας για το γήπεδο Αγίου Νικολάου που κατά καιρούς δόθηκαν χρήματα και πήγαν στον βρόντο, αφού δεν ολοκληρώθηκε το έργο για τον τάπητα του αγωνιστικού χώρου με αποτέλεσμα να μη χρησιμοποιείται και να καταστρέφονται οι όποιες εγκαταστάσεις.

Τελευταίο επεισόδιο στο σήριαλ της κοροϊδίας η έγκριση της χρηματοδότησης  του αθλητικού σταδίου Αγίου Νικολάου με βάση την εγκύκλιο ΑΔΑ: 96Φ846ΜΤΛ6-Ν7Ε, 3 Δεκεμβρίου 2019, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αρ. Πρωτ. 85796.

Όμως όπως υποστηρίζουν οι παράγοντες του Κεραυνού - της τοπικής ομάδας που τα τελευταία χρόνια με την καθοδήγηση του Κ. Καλούδη έχει πολύ καλή πορεία και από τη Β΄ΕΠΣΚ βρέθηκε να διεκδικεί άνοδο στην Α1 -  και του Πολιτιστικού Συλλόγου δεν έγινε η ανάθεση του έργου σε κάποιον εργολάβο, με αποτέλεσμα η εκτέλεση του έργου να αναβληθεί. Και εκφράζουν παράπονα για τη δημοτική αρχή του Δήμου Νότιας Κέρκυρας επισημαίνοντας ότι «με ελαφρά τη καρδία μάλιστα προχωρά σε προτάσεις χρηματοδότησης άλλων σταδίων …άλλα στάδια τελειοποιούνται και εξελίσσονται σε επαγγελματικά και ο Άγιος Νικόλαος παραμένει σε τέλμα». Και ότι αυτό δε συνιστά «ισότιμη και δίκαιη αντιμετώπιση απέναντι στον Άγιο Νικόλαο και δεν μπορεί να το αποδεχτεί ως κοινωνικός φορέας του χωριού του».

Θυμίζουν ότι ο δήμος Νότιας Κέρκυρας έχει ζητήσει χρηματοδότηση με 190.000 ευρώ του σταδίου Πετριτή και 400.000 ευρώ εκείνου της Λευκίμμης και αυτά έχουν εγκριθεί. Επισημαίνουν μάλιστα ότι «δεν επιδιώκουν τον κοινωνικό αυτοματισμό, ούτε την "θρέψη" της αντιζηλίας μεταξύ των χωριών του Δήμου. Όμως προκύπτουν εύλογα τα ερωτήματα:

 

1. Γιατί αναβλήθηκε η χρηματοδότηση για το στάδιο του Αγίου Νικολάου που είναι σε άθλια κατάσταση, όταν κάποιων άλλων που είναι σε καλή κατάσταση, με όποια προβλήματα κι αν έχουν, προχώρησε;

 

2. Δεν αντέδρασε κανένας στην συνεδρίαση, ούτε υπερασπίστηκε το στάδιο του Αγίου Νικολάου;

 

3. Πώς οι Κολοκυθιώτες ανέχονται να αγνοούνται τα δικαιώματά τους;

 

4. Πού είναι η ισότιμη αντιμετώπιση των χωριών της Νότιας Κέρκυρας;

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.