• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

«Τότε που παίζαμε μπαλόνι - Σελίδες από την Ιστορία του ΑΠΣ Κρόνος Αργυράδων» των Νίκου Β. Καββαδία - Γιώργου Κ. Καββαδία με τίτλο

July 25, 2020 155

Κυκλοφορεί τις επόμενες μέρες το βιβλίο των Νίκου Β. Καββαδία - Γιώργου Κ. Καββαδία με τίτλο «Τότε που παίζαμε μπαλόνι - Σελίδες από την Ιστορία του ΑΠΣ Κρόνος Αργυράδων». Ένα βιβλίο που γράφτηκε για να μας θυμίζει όλα αυτά που γίνονταν στο γήπεδο Αργυράδων, στο Καμίνι. Γράφτηκε για να μην ξεχαστούν όλα αυτά που ακούστηκαν τότε είτε σαν ατάκες είτε σαν συνθήματα στο γήπεδο. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου δεν ξυπνούν απλά μνήμες, αλλά ζωντανεύουν βιώματα παιδικών και νεανικών χρόνων. Οι λεπτομέρειες από γεγονότα, οι απίθανες ατάκες και κυρίως οι πρωταγωνιστές ζωντανεύουν, παίρνουν σάρκα και οστά και καθώς διαβάζεις έχεις την αίσθηση ότι γυρίζεις και βιώνεις τις δεκαετίες του 1970, 1980 και 1990. Εκεί που κάθε απόγευμα Κυριακής γινόταν πανηγύρι.

         Αναδεικνύεται, όμως, η ένδοξη ιστορία μια ομάδας από χωριό που τα έβαλε με το ποδοσφαιρικό κατεστημένο της πόλης της Κέρκυρας. Μια ιστορία που εξακολουθεί να είναι παραγκωνισμένη και άγνωστη σε πολλούς, ιδιαίτερα εκπροσώπους της πολιτείας, της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης και, ακόμα χειρότερα παράγοντες του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου. Ακόμα και όσοι έχουν βιώσει την πορεία του Κρόνου θα διαπιστώσουν διαβάζοντας ότι είναι πολύ σπουδαία τα επιτεύγματα αυτής της ομάδας. Δεν είναι μόνο οι 15 «κούπες» που μεταφράζονται σε 1 πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής, 3 πρωταθλήματα Κέρκυρας, 3 πρωταθλήματα Α΄(πρώην Β΄) ΕΠΣΚ, 1 Β΄(πρώην  Γ΄) ΕΠΣΚ, 4 κύπελλα ΕΠΣΚ, αλλά και πάμπολλες διακρίσεις, ρεκόρ, αλλά και …κλοπές, τουλάχιστον δυο πρωταθλημάτων και τριών κυπέλλων! Ο Κρόνος στην ιστορική του διαδρομή σε 27 ποδοσφαιρικές περιόδους έχει κατακτήσει κάποιο –ους τίτλους ή έχει πετύχει κάποια σημαντική διάκριση. Αυτή η ομάδα που κάποτε διέθετε ένα από τα λίγα γήπεδα και εδώ και 18 χρόνια έχει ξεσπιτωθεί, χωρίς να ιδρώνει τ΄ αυτί των «αρμοδίων»...

Από τις εκδόσεις Σύλλογος των εν Αττική Αργυραδιτών με την ευγενική χορηγία του Νίκου Β. Καββαδία. Τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του ΚΡΟΝΟΥ.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« August 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search