• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Η προκήρυξη των τοπικών πρωταθλημάτων της ΕΠΣΚ - Σέντρα 3-4/10 στην Α1, 10-11/10 στην Α' !

August 14, 2020 760

Την προκήρυξη της ποδοσφαιρικής περόδου 2020-21 ανακοίνωσε η ΕΠΣ Κέρκυρας. Μέχρι 24 Αυγούστου οι δηλώσεις συμμετοχής στην Α1 (175 ευρώ το παράβολο), μέχρι  26/8 στην Α' ΕΠΣΚ (125 ευρώ το παράβολο).

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2020-2021

 

Το Δ.Σ της Ε.Π.Σ. Κέρκυρας, αφού έλαβε υπόψη:

α) Το καταστατικό της Ένωσης,

β) Τις διατάξεις του Κ.Α.Π, και του Πειθαρχικού Κώδικα, όπως ισχύουν σήμερα,

γ) Τις διατάξεις  των κανονισμών της Ε.Π.Ο,

δ) Τις διατάξεις των κανόνων - κανονισμών παιχνιδιού που ισχύουν,

ε) Την  απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ κατά την υπ’ αριθ. 33/29.4.2020 συνεδρίασή της,

ζ) Την από  22.7.2020 απόφαση του Δ.Σ της Ένωσης, για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών της ΕΠΣ Κέρκυρας,

στ) Την απόφασή του στις 12.8.2020.

 

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι

Τους αγώνες πρωταθλήματος περιόδου 2020-2021, μεταξύ των σωματείων της Α1 και της Α' κατηγορίας, στους οποίους δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα  αναγραφόμενα στους πίνακες τελικής κατάταξης που συνέταξε η Ε.Π.Σ. Κέρκυρας, μετά τη λήξη των πρωταθλημάτων της περιόδου 2019-2020  (άρθρο 7), την από 22.7.2020 απόφαση του Δ.Σ για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών και όποιο σωματείο έχει τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από το καταστατικό.

 

1.ΕΝΝΟΙΑ  ΤΗΣ  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ

Η προκήρυξη αυτή είναι πρόσκληση για κατάρτιση σύμβασης προσχώρησης μεταξύ της Ε.Π.Σ. Κέρκυρας, ως διοργανώτριας και των σωματείων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα.

Η υποβολή της δήλωσης συμμετοχής, που αναφέρεται παρακάτω, σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων της προκήρυξης και συντελείται η προαναφερόμενη σύμβαση (άρθρο 7 παρ. 2 του Κ.Α.Π). Η αποδοχή της προκήρυξης με επιφύλαξη δε γίνεται δεκτή για κανένα λόγο και έχει ως συνέπεια τις κυρώσεις της παρ. 3 του άρθρου 7 του Κ.Α.Π. (αποκλεισμός και υποβιβασμός του σωματείου στην αμέσως κατώτερη κατηγορία).

Επιπλέον, από κάθε σωματείο κατατίθεται δήλωση για την αποδοχή του Καταστατικού, των Κανονισμών, των εγκυκλίων, των οδηγιών και των αποφάσεων της F.I.F.A., της U.E.F.A. και της Ε.Π.Ο.

 

 2.ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος της Α1’ κατηγορίας ορίζεται το Σαββατοκύριακο 3-4 Οκτωβρίου 2020, ενώ της Α’ κατηγορίας στις 10-11 Οκτωβρίου 2020.

 

3.ΔΗΛΩΣΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Το σωματείο που έχει δικαίωμα να λάβει μέρος στα πρωταθλήματα αυτά, πρέπει να υποβάλει στην Ε.Π.Σ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ γραπτή δήλωση συμμετοχής, ως εξής:

Α1 κατηγορία: μέχρι την Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020 και ώρα 12.00. 

Α κατηγορία: μέχρι την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020 και ώρα 12.00. 

Η δήλωση υποβάλλεται αποκλειστικά μέχρι την ημερομηνία αυτή, ακόμη και στην περίπτωση υποβολής δήλωσης σε κατηγορία κατώτερη από αυτήν που δικαιούται το σωματείο.

2. Τα σωματεία  με την κατάθεση της δήλωσης συμμετοχής είναι υποχρεωμένα να τακτοποιήσουν κάθε οικονομική εκκρεμότητα με την Ένωση από οποιαδήποτε αιτία, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 7 του Κ.Α.Π., διαφορετικά στερούνται του δικαιώματος της υποβολής δηλώσεων στο πρωτάθλημα και το κύπελλο.

3. Στη δήλωση συμμετοχής, καθώς και στο έγγραφο ορισμού του αντίκλητού τους τα σωματεία πρέπει να  αναφέρουν τον αριθμό ΦΑΞ και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) του σωματείου ή του εκπροσώπου τους, προκειμένου να αποστέλλονται έγκαιρα τα έγγραφα της Ε.Π.Σ.Κ. Στην περίπτωση που ο αντίκλητος δεν έχει δυνατότητα χρήσης ΦΑΞ ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) τότε ορίζεται άλλος υπεύθυνος για τη λήψη της αλληλογραφίας του σωματείου, προκειμένου να γίνει δεκτή η δήλωση συμμετοχής. Τα σωματεία είναι υπεύθυνα να ελέγχουν τη δυνατότητα χρήσης του Φαξ και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και της λήψης εγγράφων. Σε περίπτωση αμέλειας σωματείου για τη λήψη αλληλογραφίας θεωρείται αποκλειστικά υπεύθυνο και θεωρείται ότι έλαβε γνώση των εγγράφων, όταν υπάρχει αποδεικτικό αποστολής από τη Γραμματεία της Ε.Π.Σ.Κ. Δήλωση, που δε θα δηλώνεται αριθμός Φαξ και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) δε θα γίνεται δεκτή. Σε κάθε αλλαγή του αριθμού φαξ και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) θα ενημερώνεται με επίσημο έγγραφο του σωματείου η διοργανώτρια.

4. Τα σωματεία ταυτόχρονα με τη δήλωση συμμετοχής θα καταθέσουν, υποχρεωτικά:

·          Παραχωρητήριο για τη χρήση γηπέδου, που εκδίδει ο αρμόδιος φορέας διαχείρισής του (δήμος, ιδιώτης ή σωματείο).

·          Έγγραφο με τη σύνθεση του Δ.Σ τους και Υπεύθυνη Δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου τους, θεωρημένη από Κ.Ε.Π. (Άρθρο 2, παρ. 3α εδ.ιγ Καταστατικού Ε.Π.Ο.), διαφορετικά δεν θα γίνεται ΔΕΚΤΗ η δήλωση συμμετοχής. Για κάθε αλλαγή, που θα προκύπτει στη σύνθεση του Δ.Σ θα ενημερώνεται άμεσα η διοργανώτρια αρχή.

5. α. Αν σωματείο που έχει δικαίωμα συμμετοχής στην  Α1' κατηγορία δεν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα αυτό τότε αντικαθίσταται από άλλο σωματείο της Α’ κατηγορίας με βάση τη  βαθμολογική κατάταξη. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει ενδιαφερόμενο σωματείο της Α κατηγορίας η Α1 κατηγορία θα έχει λιγότερα σωματεία.

β. Σωματείο που θα δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα που δικαιούται να συμμετάσχει και στη συνέχεια μετά την κλήρωση των αγώνων και πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, δηλώσει εγγράφως την παραίτησή του από αυτό, δεν αντικαθίσταται από άλλο σωματείο.

6. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας έχει και κάθε νεοσύστατο σωματείο, εφόσον πληρούνται οι σχετικές περιοριστικές προϋποθέσεις του καταστατικού της Ε.Π.Σ.Κ,  έχει καταθέσει τη δήλωση συμμετοχής μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία και έχει ολοκληρωθεί κάθε σχετική διαδικασία με την Ε.Π.Ο. και την Ε.Π.Σ.Κ μέχρι την προηγούμενη από την ημέρα κλήρωσης των αγώνων της κατηγορίας αυτής.

7. Απαγορεύεται ρητά η συμμετοχή ομάδας - τμήματος υποδομής σωματείου - μέλους της Ε.Π.Σ. Κέρκυρας σε τουρνουά ή αγώνες όλων των κατηγοριών όταν αυτοί διεξάγονται από ιδιωτικό, φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή δημόσιο φορέα, χωρίς την απαραίτητη προηγούμενη έγγραφη άδεια της Ένωσης. Εάν δεν τηρηθεί η διαδικασία προέγκρισης της συμμετοχής ομάδας του σωματείου θα επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από την ομάδα του σωματείου που μετέχει στο πρωτάθλημα τοπικών κατηγοριών ή στη Γ’ Εθνική κατηγορία και ετήσιος αποκλεισμός στους ποδοσφαιριστές και στους προπονητές που έλαβαν μέρος, όπως προβλέπεται στο άρθρο 37, παρ. 6 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Ομάδων.

8. Αν σωματείο της Ε.Π.Σ.Κ που έχει δικαίωμα συμμετοχής στην  Γ’ Εθνική κατηγορία δεν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα αυτό, αλλά όπως έχει δικαίωμα στο πρωτάθλημα της Α1’ κατηγορίας τότε καταλαμβάνει την 16η θέση της Α1 κατηγορίας.

 

4.ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ - ΠΑΡΑΒΟΛΟ (ΔΙΚΑΙΩΜΑ) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (παρ.3γ άρθρου 7 Κ.Α.Π)   

Η ετήσια συνδρομή των σωματείων και το δικαίωμα συμμετοχής τους στο αντίστοιχο πρωτάθλημα ορίζεται συνολικά σε:

Α1’ κατηγορία: 175 ευρώ.

Α’ κατηγορία: 125 ευρώ.

 

5. ΣΤΟΛΕΣ ΟΜΑΔΩΝ - ΕΔΡΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ (ΓΗΠΕΔΟ) (άρθρα 8 και 14 του  Κ.Α.Π.)

1. Το σωματείο που θα δηλώσει συμμετοχή υποχρεούται να γνωρίσει στην Ε.Π.Σ. Κέρκυρας το χρώμα της στολής των ποδοσφαιριστών του, καθώς και το γήπεδο που θα χρησιμοποιήσει για τους αγώνες του.

Γηπεδούχος ομάδα είναι η ομάδα που αγωνίζεται στην έδρα της, σε δικό της γήπεδο ή σε γήπεδο που ανήκει σε άλλη ομάδα ή άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο το οποίο όμως έχει νόμιμα εξασφαλίσει για τους αγώνες της, αναλαμβάνοντας κάθε υποχρέωση που προβλέπεται από τον παρόντα για την γηπεδούχο ομάδα

Σε κάθε αγώνα οι ομάδες έχουν υποχρέωση να μετέχουν με τα χρώματα της στολής (κύριας ή εναλλακτικής) που δήλωσαν στην αρχική δήλωση συμμετοχής. Εάν ο διαιτητής αποφασίσει επί τόπου ότι οι στολές των δύο ομάδων μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση, τότε η φιλοξενούμενη ομάδα πρέπει να αλλάξει χρώμα στολής. Αν δεν έχει, ο διαιτητής το αναγράφει στο Φ.Α., η γηπεδούχος ομάδα αλλάζει χρώμα στολής και η φιλοξενούμενη θα τιμωρείται με χρηματική ποινή με απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της οικίας διοργανώτριας (παρ. 7γ άρθου 14 του Κ.Α.Π)

Η αρίθμηση στην εμφάνιση (φανέλα, παντελονάκι) των ποδοσφαιριστών υποχρεωτικά είναι από ένα (1) έως δεκαοχτώ (18). Η αρίθμηση στα παντελονάκια είναι προαιρετική. Εφόσον, όμως, υπάρχει, τότε υποχρεωτικά θα είναι όμοια με αυτής της φανέλας.

Στην περίπτωση που ποδοσφαιριστής ή ποδοσφαιριστές μιας ομάδας φορούν διαφορετική στολή, με διαφορετικό χρώμα από αυτό που έχουν οι στολές των συμπαικτών τους ή φανέλα χωρίς αριθμό, καταρχήν δεν επιτρέπεται η συμμετοχή τους στον αγώνα ύστερα από απόφαση του διαιτητή που αναγράφεται στα Φ.Α. και γνωστοποιείται στον αρχηγό της ομάδας.

Όταν ο ποδοσφαιριστής ή oι ποδοσφαιριστές αρνούνται να συμμορφωθούν με την υπόδειξη του διαιτητή, τότε αυτός, αφού το αναγράψει στο Φ.Α. αν ο αγώνας δεν έχει αρχίσει, διατάζει την ματαίωσή του ή αν ο αγώνας έχει αρχίσει διατάζει την διακοπή του. Στην τελευταία περίπτωση στην υπαίτια ομάδα επιβάλλονται οι ποινές του άρθρου 21 παρ. 3 του Κ.Α.Π.

2. Ομάδες που επιθυμούν να διαφημίζουν πάνω στις στολές των ποδοσφαιριστών διάφορα προϊόντα παίρνουν άδεια για χρήση διαφήμισης στις στολές των ποδοσφαιριστών τους από τη διοργανώτρια.

Οι ομάδες οφείλουν να τηρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις (άρθρο 14, παράγρ. 2 του Κ.Α.Π.):

α) Η διαφήμιση αποτυπώνεται στο εμπρόσθιο και στο οπίσθιο μέρος της φανέλας και του παντελονιού του ποδοσφαιριστή, εφόσον κριθεί αναγκαίο από τις ομάδες.  Το έμβλημα των ομάδων αποτυπώνεται στο  επάνω αριστερό σημείο της φανέλας των ποδοσφαιριστών (άρθρο 14, παράγρ. 1, περ. β΄ του Κ.Α.Π.).

β)  Η διαφήμιση δεν έχει φόντο, δεν τονίζεται και δεν περικλείεται σε πλαίσιο.

γ)  Η διαφήμιση έχει το όνομα ή το έμβλημα του προϊόντος.

δ) Η διαφήμιση, άμεση ή έμμεση, προϊόντων που είναι αντίθετα με την αθλητική ιδέα απαγορεύεται (π.χ ποτά, τσιγάρα κ.λπ.).

ε) Η διαφήμιση κατασκευαστών αθλητικών στολών αποτυπώνεται στο επάνω δεξιό μέρος της φανέλας των ποδοσφαιριστών, δεν έχει φόντο και δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 15  τετραγωνικά εκατοστά.

Ο διαιτητής του αγώνα μετά από αίτηση της ενδιαφερόμενης ομάδας αναγράφει στο Φ.Α τις τυχόν ελλείψεις. Το σωματείο που δεν εφαρμόζει τα παραπάνω μετά από διαπίστωση της διοργανώτριας παραπέμπεται στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα.

3. Όλοι οι αγώνες των πρωταθλημάτων της Ε.Π.Σ Κέρκυρας θα διεξάγονται σε γήπεδα στα οποία έχει δοθεί η προβλεπόμενη άδεια από την αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας και της διοργανώτριας. Γήπεδα για τα οποία η αρμόδια επιτροπή δεν έχει εκδώσει άδεια λειτουργίας δε θα ληφθούν υπόψη από την Ένωση σαν αγωνιστικά.

Παρέχεται η δυνατότητα στη διοργανώτρια, με απόφασή της, να αλλάξει την έδρα που θα χρησιμοποιήσει σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος κάθε σωματείο, για τις ανάγκες διαμόρφωσης ενός αξιόπιστου προγράμματος αγώνων σε όλες τις κατηγορίες.

Σε κάθε περίπτωση ορισμού αγώνα σε άλλο γήπεδο το γηπεδούχο σωματείο έχει όλες τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες του γηπεδούχου σωματείου, ανεξάρτητα από την (προσωρινή ή μόνιμη) αλλαγή έδρας.

Όλα ανεξαιρέτως τα σωματεία που διαθέτουν γήπεδο είναι υποχρεωμένα να επιτρέπουν την χρησιμοποίηση των γηπέδων αυτών και των εγκαταστάσεών τους για όλους τους αγώνες της διοργανώτριας. Σε περίπτωση άρνησης:

o    Πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων δε θα γίνεται δεκτή η δήλωση συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα.

o    Στη διάρκεια του πρωταθλήματος, θα τους επιβάλλεται χρηματική ποινή ύψους μέχρι 500 ευρώ με απόφαση του Δ.Σ. 

Όλα τα σωματεία είναι υποχρεωμένα να δηλώσουν ως έδρα και να αγωνίζονται αποκλειστικά σε γήπεδα με φυσικό ή τεχνητό χλοοτάπητα, με εξαίρεση τα σωματεία της Β’ κατηγορίας, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν γήπεδα χωρίς τάπητα, με την προϋπόθεση ότι έχει χορηγηθεί άδεια από την αρμόδια επιτροπή της περιφέρειας. Σε περίπτωση ενδεχόμενης αδυναμίας εξασφάλισης γηπέδου, έχουν την υποχρέωση να δεχθούν ως έδρα το γήπεδο που θα ορίσει η διοργανώτρια, με το αγωνιστικό της πρόγραμμα, οπότε και αποκτούν την ιδιότητα της γηπεδούχου και έχουν όλες γενικά τις υποχρεώσεις που απορρέουν απ’ αυτή.

Τα γηπεδούχα σωματεία είναι υποχρεωμένα να εξασφαλίζουν αποδυτήρια για το φιλοξενούμενο σωματείο, εφόσον διαθέτει το γήπεδο που έχουν δηλώσει έδρα. Σε αντίθετη περίπτωση επιβάλλεται χρηματική ποινή 200 ευρώ.

Σωματεία που τα γήπεδά τους κατά την έναρξη του πρωταθλήματος όπου μετέχουν, δεν πληρούν τους όρους που προβλέπουν οι κανόνες του παιχνιδιού, μπορούν να δηλώσουν προσωρινή χρήση σε άλλο γήπεδο, προσκομίζοντας σχετικό έγγραφο παραχώρησης από τον αρμόδιο φορέα. Διατηρούν, όμως, το δικαίωμα, όταν ετοιμαστούν τα γήπεδά τους, να ζητήσουν με έγγραφο τον έλεγχο, την έγκριση και τη χρησιμοποίηση του δικού τους γηπέδου.

Σε περίπτωση αγώνων κατάταξης, αυτοί θα ορίζονται, κατά την απόλυτη κρίση της Ένωσης, σε γήπεδα ουδέτερα που θα συγκεντρώνουν τις περισσότερες εγγυήσεις (ασφάλεια, ομαλή διεξαγωγή, απόσταση, χωρητικότητα κ.λπ.) και θα εξασφαλίζουν, κατά το δυνατό, ίσους όρους για τις διαγωνιζόμενες ομάδες. Ακόμη, κατά την απόλυτη κρίση της Ένωσης και εφόσον το επιβάλλουν ειδικοί λόγοι (χωρητικότητα γηπέδου, συνθήκες ασφάλειας κ.λπ.), μπορεί να ορισθεί ένα και μόνο γήπεδο όπου θα γίνουν όλοι οι αγώνες κατάταξης.

 

 6. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ-ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ (άρθρο 11 του Κ.Α.Π)

1. Το πρόγραμμα των αγώνων θα καταρτισθεί μετά από τη δημόσια κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί πριν την έναρξη της ποδοσφαιρικής περιόδου.

2. Τα γήπεδα τέλεσης των αγώνων, οι γηπεδούχοι, η ημέρα και η ώρα έναρξης των αγώνων θα οριστούν με το πρόγραμμα των αγώνων.

3.  Λόγω των γηπεδικών προβλημάτων η Ε.Π.Σ.Κ. διατηρεί το δικαίωμα ορισμού αγώνων οποιαδήποτε μέρα και ώρα.

4.  Σε περίπτωση που δε θα διεξαχθεί κάποιος αγώνας υπαιτιότητα της Ε.Π.Σ.Κ. τα έξοδα του αγώνα καλύπτονται από την Ένωση.

5.  Σε περίπτωση τιμωρίας σωματείου με ποινή στέρησης του δικαιώματος να αγωνίζεται στην έδρα του, τότε οι αγώνες θα διεξάγονται: 

·          Σε απόσταση 10 τουλάχιστον χιλιομέτρων από την έδρα του, και

·          Στο πλησιέστερο διαθέσιμο γήπεδο στην έδρα του αντίπαλου σωματείου.

Και σε αυτή την περίπτωση, το γηπεδούχο (τιμωρημένο) σωματείο έχει τις υποχρεώσεις των άρθρων 8 και 9 του Κ.Α.Π. (ετοιμασία γηπέδου κ.λπ.).

6. Η διοργανώτρια μπορεί να αλλάξει την ώρα έναρξης αγώνα ή το γήπεδο τέλεσής του με την υποχρέωση να ενημερώσει έγκαιρα τους ενδιαφερόμενους, τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξή του. Το 24ωρο αρχίζει από την αποστολή του φαξ ή της με οποιοδήποτε άλλο τρόπο ειδοποίησης των σωματείων από τη διοργανώτρια.

7. Τα αιτήματα σωματείων, για αλλαγή μέρας, ώρας ή γηπέδου διεξαγωγής αγώνα θα πρέπει να υποβάλλονται γραπτά τουλάχιστον 5 ημέρες πριν τον αγώνα, να είναι αιτιολογημένα, για να υπάρχει η δυνατότητα να εξετασθούν. Προφορικά, τηλεφωνικά και αναιτιολόγητα αιτήματα, ή αιτήματα που υποβάλλονται σε χρόνο λιγότερο από 5 ημέρες από τον αγώνα δε θα λαμβάνονται υπόψη και φυσικά δε θα συζητούνται, με εξαίρεση έκτακτες σοβαρότατες περιπτώσεις. Ιδιαίτερα εφιστάται η πρόνοια των σωματείων στην τήρηση της παραπάνω προθεσμίας, ώστε να υπάρχει χρονική ευχέρεια για την ικανοποίηση του αιτήματός τους, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι η Ένωση θα κρίνει βάσιμους τους λόγους που επικαλούνται και εφόσον βέβαια θα υπάρχει και η δυνατότητα να γίνει η ρύθμιση που ζητείται.

8. Οι ομάδες έχουν δικαίωμα υποβολής κοινού αιτήματος αλλαγής της ημέρας ή ώρας διεξαγωγής οποιουδήποτε αγώνα τους, το οποίο θα εξετάζεται από την αρμόδια επιτροπή της Ε.Π.Σ.Κ και θα ικανοποιείται με προϋποθέσεις.

9. Τα σωματεία αναλαμβάνουν την ευθύνη να μεριμνούν για τη γνωστοποίηση έκτακτου ορισμού αγώνα (εκτός του αρχικού προγράμματος) στο φορέα διαχείρισης του γηπέδου που χρησιμοποιούν (ιδιώτη, σωματείο, Ο.Τ.Α).

10. Το πρόγραμμα των αγώνων των Παξών θα οριστεί με απόφαση της επιτροπής πρωταθλήματος. Είναι αυτονόητο ότι θα ικανοποιούνται τα αιτήματα των σωματείων που μετακινούνται ως προς την ώρα και, ενδεχομένως, την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων.

11. Παρέχεται η δυνατότητα στη διοργανώτρια να ορίζει αγώνες που έχουν ήδη προγραμματιστεί ή προγραμματίζονται, ως εξής: Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν καταστεί δυνατή η διεξαγωγή του αγώνα, τότε θα επαναλαμβάνεται την επόμενη μέρα, στο ίδιο γήπεδο, την ίδια ώρα χωρίς άλλη ειδοποίηση εκτός της αρχικής. Η διάταξη αυτή θα έχει ισχύ αν τα σωματεία ειδοποιούνται δύο (2) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.

12. Η Ε.Π.Σ.Κ διατηρεί το δικαίωμα να αναβάλει ανά πάσα χρονική στιγμή τους αγώνες όλων των κατηγοριών ή μεμονωμένων αγώνων, αν εκτιμήσει ότι, λόγω έκτακτων συνθηκών (δυσμενείς καιρικές συνθήκες, διακοπή συγκοινωνιών κλπ.), διαγράφεται κίνδυνος να μη διεξαχθούν οι αγώνες και προκειμένου να αποφευχθεί άσκοπη ταλαιπωρία και έξοδα μετακίνησης σωματείων, διαιτητών κλπ..  ενημερώνοντας, με κάθε πρόσφορο μέσο, τα διαγωνιζόμενα σωματεία, μετά από απόφαση του Προέδρου ή οργάνου ή Επιτροπής που ορίσθηκε από το Δ/Σ, η οποία θα συνοδεύεται από σχετική τεκμηρίωση.

 

7.ΤΡΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩN (άρθρο 11 του Κ.Α.Π)

1. Οι αγώνες θα είναι διπλοί και η διάρκειά τους θα είναι 90 λεπτά της ώρας σε δύο ημίχρονα των 45 λεπτών το καθένα. Ο διαιτητής είναι υπεύθυνος για την τήρηση της ακριβούς ώρας έναρξης του αγώνα και είναι υποχρεωμένος να αναφέρει στο Φ.Α κάθε περίπτωση και τα αίτια καθυστέρησης στην έναρξή του. Η διάρκεια όλων των αγώνων πρωταθλημάτων είναι ενενήντα (90΄) λεπτά της ώρας, σε δύο ημίχρονα, από σαράντα πέντε (45΄) λεπτά το καθένα. Η διάρκεια της ανάπαυλας (ημίχρονο) δεν θα ξεπερνά τα δεκαπέντε (15΄) λεπτά. Σε περιπτώσεις αγώνων που διεξάγονται σε συνθήκες αυξημένης θερμοκρασίας, ο διαιτητής του αγώνα δύναται να διακόψει τον αγώνα, για χρονικό διάστημα ενός (1) έως τριών (3) λεπτών, στα μέσα του κάθε ημιχρόνου το καθένα, για λήψη υγρών ή/και ανάκτηση δυνάμεων. Ο χρόνος αυτός προστίθεται κάθε ημίχρονο στον χρόνο των καθυστερήσεων.

2. Η γηπεδούχος ομάδα είναι υπεύθυνη για την προσκόμιση στο διαιτητή ικανού αριθμού μπαλών για τη διεξαγωγή του αγώνα. Για το ποια μπάλα θα χρησιμοποιηθεί μόνος αρμόδιος να αποφασίζει είναι ο διαιτητής του αγώνα. Στους αγώνες κατάταξης (μπαράζ) κάθε ομάδα υποχρεούται να έχει στη διάθεση του διαιτητή από την έναρξη μέχρι τη λήξη του αγώνα οχτώ (8) μπάλες κανονικές και σε καλή κατάσταση (άρθρο 16 Κ.Α.Π).

3. Κάθε μια από τις διαγωνιζόμενες ομάδες είναι υποχρεωμένη:

α) Να προσέρχεται στο γήπεδο του αγώνα έγκαιρα πριν από την καθορισμένη έναρξή του, ανεξάρτητα από τις τυχόν δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν, ώστε να είναι έτοιμη να αγωνιστεί πέντε τουλάχιστον λεπτά πριν την προκαθορισμένη ώρα.

β) Να προσκομίζει τα Δελτία ατομικών μεταβολών των ποδοσφαιριστών, τις ταυτότητες των προπονητών ή των εκπροσώπων τους και όλα τα δικαιολογητικά διεξαγωγής του αγώνα μισή ώρα τουλάχιστον πριν την έναρξη του αγώνα.

Στην περίπτωση που σωματείο δεν προσκομίζει έγκαιρα τα δικαιολογητικά αυτά ο αγώνας θα ματαιώνεται και το υπαίτιο σωματείο θα υφίσταται τις προβλεπόμενες  από τον Κ.Α.Π συνέπειες.

Ο διαιτητής είναι υπεύθυνος για την τήρηση της ακριβούς ώρας έναρξης που αναγράφεται στο φύλλο αγώνα.

 

8.ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝA (άρθρο 13 του Κ.Α.Π)

1. Για κάθε αγώνα με βάση τις δυνατότητες της διοργανώτριας θα ορίζεται ένας εκπρόσωπός της (παρατηρητής), ο οποίος θα έχει τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από τον Κ.Α.Π, το σχετικό κανονισμό και τις αποφάσεις του Δ.Σ της Ε.Π.Σ.Κ,  τα έξοδα κίνησης του οποίου θα καταβάλλονται από την Ε.Π.Σ Κέρκυρας.

2. Οι διαγωνιζόμενες ομάδες και τα πρόσωπα που εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο οφείλουν να συμμορφώνονται στις υποδείξεις και στις εντολές του παρατηρητή.

 

9. ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ (άρθρο 16 του Κ.Α.Π)

Σε όλους τους αγώνες, όλων των τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, ανδρών και ακαδημιών είναι υποχρεωτική, με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, η παρουσία προσώπου που θα ασκεί καθήκοντα ιατρού αγώνα. Το πρόσωπο αυτό δύναται να είναι είτε ιατρός είτε νοσηλευτής είτε διασώστης, απόφοιτος των ΤΕΙ και διαπιστευμένος του ΕΚΑΒ ή ειδικά πιστοποιημένος στην παροχή πρώτων βοηθειών και ιδιαίτερα σε αθλητικά γεγονότα, για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αιφνίδια και επικίνδυνα για την ζωή περιστατικά που μπορεί να προκύψουν σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει πρόσωπο που να ασκεί καθήκοντα γιατρού, κατά τα ανωτέρω, ο αγώνας δεν διεξάγεται με υπαιτιότητα του γηπεδούχου σωματείου το οποίο θα χάνει τον αγώνα με 3-0 και του επιβάλλεται χρηματική ποινή ύψους 300 ευρώ.

Κατ’ εξαίρεση, αν, για λόγους ανωτέρας βίας, το πρόσωπο που ασκεί καθήκοντα ιατρού του αγώνα δεν προσέλθει στον αγώνα ή, κατά τη διάρκεια του αγώνα, αποχωρήσει λόγω κατεπείγουσας περίπτωσης, ο αγώνας δεν αρχίζει ή διακόπτεται οριστικά, αντίστοιχα, χωρίς ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, πλην, όμως, για τη συνδρομή των ως άνω προϋποθέσεων αποφασίζει η οικεία Πειθαρχική επιτροπή.

Τα έξοδα βαραίνουν τα γηπεδούχα σωματεία, που υποχρεούνται να διαθέτουν στον ασκούντα χρέη γιατρού αγώνα το απαιτούμενο φαρμακευτικό υλικό,  μάσκα οξυγόνου, ότι επιβάλλεται να προμηθευτούν τα σωματεία και τα φορεία όπου έχουν διατεθεί. Την εφαρμογή της διάταξης αυτής αναλαμβάνει ο παρατηρητής αγώνα ο οποίος και αναφέρει οποιαδήποτε παράλειψη στην έκθεσή του.

 

 10.ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  ΑΓΩΝΩN

Για κάθε αποτέλεσμα αγώνων οι διαγωνιζόμενες ομάδες βαθμολογούνται σύμφωνα με το άρθρο 20 του Κ.Α.Π.

 

11.ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙA

Η κατάταξη των ομάδων στο βαθμολογικό πίνακα, η επικύρωση του οποίου γίνεται από το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Κ, θα γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 20 του Κ.Α.Π. και τη διαδικασία των αγώνων κατάταξης, που περιγράφεται στο άρθρο  18  της παρούσας προκήρυξης.

 

12.ΑΔΕΙΑ ΤΕΛΕΣΗΣ  ΑΓΩΝΑ - ΤΗΡΗΣΗ  ΤΑΞΗΣ

1) Τα γηπεδούχα σωματεία, με την αποδοχή της παρούσας προκήρυξης, εκχωρούν στην Ε.Π.Σ.Κ. την υποχρέωσή τους και εξουσιοδοτούν αυτήν να προβαίνει, για λογαριασμό τους, στην έκδοση της άδειας για την τέλεση των αγώνων τους.

2) Τα γηπεδούχα σωματεία πρέπει να λαμβάνουν όλα τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και καταστολής πράξεων που δυσφημούν το άθλημα ή διεγείρουν το φίλαθλο κοινό και είναι υπεύθυνα για κάθε αντιαθλητική ενέργεια των ποδοσφαιριστών, των μελών και των οπαδών του.

3) Σε περίπτωση που θα δημιουργηθούν επεισόδια που μπορούν να δυσφημούν το άθλημα ή να διεγείρουν το φίλαθλο κοινό από τα πρόσωπα που προαναφέραμε επιβάλλονται με απόφαση των αρμόδιων οργάνων της Ε.Π.Σ.Κ. οι προβλεπόμενες, από τον Κ.Α.Π. και τον Πειθαρχικό κώδικα/Ε.Π.Ο, κυρώσεις.

4) Η κλήτευση των σωματείων και των φυσικών  προσώπων στα πειθαρχικά όργανα της Ένωσης, για την επιβολή των προβλεπόμενων στον ΚΑΠ ποινών γίνεται παραδεκτή με τηλεφωνική κλήση (ή με φαξ ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) – ενημέρωση του υπεύθυνου του ενδιαφερόμενου σωματείου (όπως έχει καθοριστεί στη δήλωση συμμετοχής του σωματείου) είτε εγκαλούμενο είναι το σωματείο, είτε ποδοσφαιριστής, παράγοντας, φίλαθλός του.

  Οι τυχόν απολογίες και τα υπομνήματα των εγκαλουμένων υποβάλλονται γραπτά μέσα σε δύο (2) ημέρες από την κλήτευση.

5) Αναφορικά με τη διαδικασία και τις προβλεπόμενες ποινές ισχύουν οι σχετικές διατάξεις του Κ.Α.Π ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και του πειθαρχικού κώδικα της Ε.Π.Ο.

 

13. ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (άρθρο 21 του Κ.Α.Π)

Σε περίπτωση μη τέλεσης ή διακοπής αγώνα εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 21 του Κ.Α.Π.

Παρέχεται η δυνατότητα στη διοργανώτρια να ορίζει αγώνες που επαναλαμβάνονται, ως εξής: Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν καταστεί δυνατή η διεξαγωγή επαναληπτικού αγώνα, τότε θα επαναλαμβάνεται την επόμενη μέρα, στο ίδιο γήπεδο, την ίδια ώρα χωρίς άλλη ειδοποίηση εκτός της αρχικής.

 

14.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ -ΕΠΙΣΤΑΣΙΑ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΓΩΝΩΝ (άρθρο 26 του Κ.Α.Π)

Ισχύουν γενικά όσα καθορίζονται στα άρθρα 26 του Κ.Α.Π και ειδικότερα:

α) Όλα τα έξοδα μετακίνησης βαρύνουν το σωματείο που μετακινείται, χωρίς αυτό να δικαιούται να τα εισπράξει από την εκκαθάριση του αγώνα, β) Τα  έξοδα  διαιτησίας και η αποζημίωση γιατρού βαρύνουν  εξ ολοκλήρου το γηπεδούχο σωματείο.

 

15.ΕΠΑΘΛΟ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Σε όλα τα σωματεία που θα  ανακηρυχθούν πρωταθλητές σε κάθε κατηγορία ή όμιλο κατηγορίας θα απονεμηθεί κύπελλο και 25 μετάλλια.

 

16.ΕΠΑΘΛΟ ΗΘΟΥΣ

Σε κάθε ομάδα που δεν έχει υποπέσει σε οποιοδήποτε παράπτωμα που εμπίπτει στις διατάξεις του Κ.Α.Π και του Π.Κ με τις οποίες επιβάλλονται πειθαρχικές ποινές στα σωματεία, στους ποδοσφαιριστές, παράγοντες κ.λπ στη διάρκεια της ποδ. περιόδου 2019-2020, θα απονεμηθεί έπαθλο ήθους και 20 μετάλλια.

 

17.ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ -ΠΑΡΑΒΟΛΟ  ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ (άρθρα 23,24 του Κ.Α.Π)

1.       Η υποβολή ενστάσεων από τις διαγωνιζόμενες ομάδες (και μόνο από αυτές) στους μεταξύ τους αγώνες, ρυθμίζεται αναλυτικά από το άρθρο 23 του Κ.Α.Π. και με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπεται από τα άρθρα 23 και 24 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Ομάδων.

Για τις ενστάσεις που υποχρεωτικά καταχωρούνται στο Φ.Α., δηλαδή αντικανονικού ορισμού διαιτητών, αντικανονικότητας γηπέδου (αυτές οι ενστάσεις υποβάλλονται πριν από την έναρξη του αγώνα) και πλαστοπροσωπίας (μέχρι τη λήξη του αγώνα), δεν απαιτείται υπόμνημα για υποστήριξη, παρά μόνον  χρηματικό παράβολο μέσα σε δύο (2) εργάσιμες  μέρες από την τέλεση του αγώνα. Οι υπόλοιπες ενστάσεις, δηλαδή αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστών και αντικανονικής διακοπής αγώνα, υποβάλλονται μέσα σε δύο (2) εργάσιμες  μέρες από την τέλεση του αγώνα με χωριστό για την καθεμία υπόμνημα και χρηματικό παράβολο στην Ε.Π.Σ.Κ. Στις ενστάσεις που καταχωρούνται στο Φύλλο αγώνα προστίθεται και η περίπτωση αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή μόνο όμως όταν αφορά ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε ως αναπληρωματικός χωρίς να έχει αναγραφεί στο Φύλλο Αγώνα ή που ξανασυμμετείχε σε αγώνα ενώ είχε αντικατασταθεί ή αποβληθεί απ’ αυτόν ή αν η ομάδα αγωνιστεί για κάποιο διάστημα με παραπάνω ποδοσφαιριστή.

2.       Ειδικά και μόνο για τις ενστάσεις πλαστοπροσωπίας κατατίθεται, επί ποινή απαραδέκτου, υποχρεωτικά, ξεχωριστό παράβολο για κάθε ένα πρόσωπο εναντίον του οποίου στρέφεται κάθε μία από τις ενστάσεις, τις οποίες καλείται να εξετάσει η διοργανώτρια.

3.       Κατ’ εξαίρεση, είναι υποχρεωτική η καταχώρηση στο Φ.Α. της ένστασης αντικανονικής συμμετοχής που αφορά ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε, ως αναπληρωματικός, χωρίς να έχει αναγραφεί στο Φ.Α. πριν από την έναρξη του αγώνα, ποδοσφαιριστή που ξανασυμμετείχε σε αγώνα, ενώ είχε αντικατασταθεί ή αποβληθεί από αυτόν ή εάν η ομάδα αγωνιστεί για κάποιο διάστημα με ποδοσφαιριστή παραπάνω.

4.       Η συζήτηση των ενστάσεων είναι υποχρεωτική. Δεν επιτρέπεται παραίτηση από την ομάδα που έκανε ένσταση. Και αν ακόμα υποβληθεί παραίτηση, αυτή είναι ανίσχυρη και δε λαμβάνεται υπόψη.

5.       Για τις ενστάσεις του άρθρου 23 παρ.1 του ΚΑΠ το παράβολο ορίζεται στο ποσό των 80 ευρώ (αντικανονικότητα του γηπέδου, παράβαση του άρθρου 12 του Κ.Α.Π, που αφορά στον ορισμό διαιτητών ή βοηθών διαιτητών ή την αντικατάσταση των ορισθέντων, αντικανονική διακοπή αγώνα, εσφαλμένη ερμηνεία και εφαρμογή διατάξεων του Κ.Α.Π από το διαιτητή ,που σχετίζονται με τη συμπλήρωση των ομάδων, μετά την έναρξη του αγώνα, αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή, πλαστοπροσωπία ποδοσφαιριστή..)

Επισημαίνεται ότι αν γίνει δεκτή ένσταση σωματείου, το παράβολο του επιστρέφεται, ενώ αν απορριφθεί, περιέρχεται στο ταμείο της Ένωσης.

 

18.ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ - ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

Α1΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους, καθένας από τους οποίους θα έχει 8 ομάδες, που θα χωριστούν με γεωγραφικά κριτήρια. Θα διεξαχθούν δύο γύροι, με 14 αγώνες για κάθε ομάδα.

Μετά τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και την κατάταξη των σωματείων θα ακολουθήσει η β’ φάση που θα σχηματιστεί ως εξής:

Οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα αγωνιστούν σε έναν όμιλο για την ανάδειξη του πρωταθλητή και οι τέσσερις επόμενες σε έναν όμιλο για τον υποβιβασμό στην Α κατηγορία.

Στη β φάση του πρωταθλήματος, τα σωματεία στους δύο ομίλους θα ξεκινήσουν με τις εξής βαθμολογίες:

1η: 5 βαθμούς

2η: 3 βαθμούς

3η: 2 βαθμούς

4η: 0 βαθμούς.

Πριν την έναρξη θα γίνει κλήρωση μεταξύ των δύο ομίλων για την αντιστοίχιση στο πρόγραμμα, που ακολουθεί. Θα ορισθεί, δηλ, ποιος θα είναι ο Α και ποιος ο Β.

Θα διεξαχθεί ένας γύρος, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

1.     ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ Β’ ΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

1η αγων

2η αγων

3η αγων

4η αγων

5η αγων

6η αγων

7η αγων

Α1 – Β4

Α2 – Α1

Α4 –Α1

Α1 – Β3

Α1 – Β1

Α3 – Α1

Α1 – Β2

Β1 - Α3

Β1 – Β2

Β4 – Β1

Α4 – Β1

Α2 – Β4

Β1 – Α2

Α2 – Α3

Α2 – Α4

Α4 – Α3

Α3 – Β2

Β2 – Α2

Β2 – Α4

Β2 – Β4

Β1 – Β3

Β2 – Β3

Β3 – Β4

Β3 – Α2

Β4 – Α3

Α3 – Β3

Β3 – Α4

Β4 – Α4

 

Η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα αυτής της φάσης αναδεικνύεται πρωταθλήτρια και προβιβάζεται στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας ανώτερη θέση καταλαμβάνει η ομάδα που πήρε ψηλότερη θέση στο βαθμολογικό πίνακα της α’ φάσης του πρωταθλήματος. Στην περίπτωση που η θέση ήταν η ίδια ισχύει το άρθρο 20 του Κ.Α.Π και θα γίνονται αγώνες κατάταξης.

 

2.     ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ Β’ ΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

1η αγων

2η αγων

3η αγων

4η αγων

5η αγων

6η αγων

7η αγων

Α1 – Β4

Α2 – Α1

Α4 – Α1

Α1 – Β3

Α1 – Β1

Α3 – Α1

Α1 – Β2

Β1 - Α3

Β1 – Β2

Β4 – Β1

Α4 – Β1

Α2 – Β4

Β1 – Α2

Α2 – Α3

Α2 – Α4

Α4 – Α3

Α3 – Β2

Β2 – Α2

Β2 – Α4

Β2 – Β4

Β1 – Β3

Β2 – Β3

Β3 – Β4

Β3 – Α2

Β4 – Α3

Α3 – Β3

Β3 – Α4

Β4 – Α4

 

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα (15η και 16η θέση) αυτής της φάσης υποβιβάζονται στην Α κατηγορία.

Σε περίπτωση που υποβιβαστούν σωματεία από τη Γ’ εθνική κατηγορία αντίστοιχα θα υποβιβάζονται σωματεία από την  Α1 κατηγορία. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ανώτερη θέση καταλαμβάνει η ομάδα που πήρε ψηλότερη θέση στο βαθμολογικό πίνακα της α’ φάσης του πρωταθλήματος. Στην περίπτωση που η θέση ήταν η ίδια ισχύει το άρθρο 20 του Κ.Α.Π και θα γίνονται αγώνες κατάταξης.

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΙΛΟΙ

Οι όμιλοι καταρτίζονται με απόλυτα γεωγραφικά κριτήρια. Το σωματείο Α.Ο Παξοί τοποθετείται στο Νότιο όμιλο, αφού εξασφαλίστηκε η μετακίνηση των σωματείων από και προς τους Παξούς από το λιμάνι της Λευκίμης.

 

 

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

1

ΑΟ ΠΑΞΟΙ 

ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ

2

ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ 

ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 

3

ΑΟ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ 

ΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΥΛΙΩΤΩΝ 

4

ΑΟ ΚΑΒΟΣ 

ΑΟ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΥΜΦΩΝ 

5

ΑΠΣ ΑΝΑΓ. ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ 

ΑΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΙΑΠΑΔΩΝ 

6

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΟΣ 

7

ΦΑΙΑΞ ΜΑΡΑΘΙΑ

ΝΕΟΣ 2017 

8

ΑΣ ΒΟΛΙΔΑ 

Α.Ε ΚΑΝΑΛΙΩΝ

 

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο τρόπος διενέργειας του πρωταθλήματος και η διαδικασία προβιβασμού και υποβιβασμού των σωματείων θα ανακοινωθούν, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής των σωματείων και οριστικοποιηθεί ο αριθμός τους.

 


19. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ - ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ

1.               Απαγορεύεται η συμμετοχή σε ομάδα ανδρών ποδοσφαιριστή που δεν έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του. Παράβαση της διάταξης αυτής συνεπάγεται απώλεια του αγώνα, αν υποβληθεί ένσταση αντικανονικής συμμετοχής, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 23 του Κ.Α.Π.. Ειδικά και μόνο για τον προσδιορισμό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών που αποκτούν δικαίωμα να αγωνίζονται σε ανδρικές ομάδες (συμπλήρωση της ηλικίας των 14 ετών). Ως συμπλήρωση της ηλικίας των 14 ετών των ποδοσφαιριστών, για να αποκτήσουν το δικαίωμα να αγωνίζονται σε ανδρικές ομάδες νοείται η ημερολογιακή συμπλήρωση των 14 ετών (από την ημέρα των γενεθλίων των 14 ετών και μετά).

2.               Όλες οι ομάδες σε όλους τους αγώνες τους υποχρεούνται να έχουν μαζί τους και να παραδίδουν στο διαιτητή, εφόσον ζητηθεί:

α) Τα δελτία αθλητικής ιδιότητας των ποδοσφαιριστών.

β) τις κάρτες υγείας των (αγωνιζόμενων) ποδοσφαιριστών εν ισχύ.

Η κάρτα υγείας ενός ποδοσφαιριστή θα αναγράφει τα πλήρη στοιχεία του ποδοσφαιριστή, θα φέρει την απαιτούμενη ιατρική θεώρηση και τη βεβαίωση ότι ο κάτοχος αυτής είναι απόλυτα υγιής και ικανός να αγωνίζεται σε αγώνες της ομάδας του. Η κάρτα υγείας  ποδοσφαιριστή ισχύει για ένα έτος από τη θεώρησή της, η οποία γίνεται από καρδιολόγο, εκδίδεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 9 άρθρου 33 του Ν. 2725/99, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 16 του Ν. 4479/17 (ΦΕΚ 94Α/2017) και την υπ’ αριθμ. 386611/15976/1417/152/13-8-2018 κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Υγείας και Υφυπουργού Αθλητισμού και πρέπει να ισχύει κατά την ημέρα τέλεσης του αγώνα.

Για τη νομότυπη συμμετοχή των ποδοσφαιριστών σε έναν αγώνα αρκεί η προσκόμιση στο διαιτητή του της κάρτας υγείας αθλητή. Η κάρτα υγείας αθλητή εν ισχύ αποτελεί το μόνο αποδεικτικό μέσο σε περίπτωση υποβολής ενστάσεων για τυχόν αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστών. Η, με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, απόδειξη της υγείας των ποδοσφαιριστών είναι απαράδεκτη.

γ) Δελτίο πιστοποίησης προπονητή ή προπονητών.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την παρουσία στο πάγκο ενός προπονητή της κάθε ομάδας αποτελεί η έκδοση δελτίου πιστοποίησης, όπως προβλέπεται στον οικείο κανονισμό προπονητών. Ο διαιτητής υποχρεωτικά ελέγχει πριν από την έναρξη του αγώνα και κατά την εκ μέρους του συμπλήρωση του Φ.Α, το δελτίο πιστοποίησης των προπονητών. Το δελτίο πιστοποίησης προπονητή εκδίδεται μία φορά το χρόνο εκτός εάν ο προπονητής αλλάξει ομάδα.

Ο διαιτητής υποχρεούται να ζητήσει τα δελτία των διαγωνιζομένων ποδοσφαιριστών μέχρι την υπογραφή του Φ.Α., για να τα ελέγξει μόνο για την περίπτωση διατύπωσης ένστασης πλαστοπροσωπίας με έγγραφο αίτημα ομάδας.

3.               α) Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστή σε οποιοδήποτε αγώνα πρωταθλήματος ή Κυπέλλου χωρίς την ύπαρξη των νομίμως εκδοθέντων δικαιολογητικών των εδαφίων α' και β' της παρ. 1 του παρόντος, ο δε διαιτητής υποχρεούται να απαγορεύσει τη συμμετοχή ποδοσφαιριστή για τον οποίο δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις αυτές. Εάν, παρά την απαγόρευση, ο ποδοσφαιριστής μετάσχει στον αγώνα η συμμετοχή του θεωρείται αντικανονική, η υπαίτια δε ομάδα, σε περίπτωση αποδοχής ένστασης ή καταγγελίας υφίσταται τις προβλεπόμενες για την περίπτωση κυρώσεις.

β) Απαγορεύεται επίσης η είσοδος στον αγωνιστικό  χώρο  και  στα  αποδυτήρια του προπονητή που δεν παρέδωσε το δελτίο πιστοποίησης.

γ) Σε περιπτώσεις παράβασης των ως άνω ο διαιτητής τιμωρείται από  το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο με ποινή απαγόρευσης διεύθυνσης αγώνων για τρεις (3) τουλάχιστον μήνες.

Επισημαίνεται ότι: α) Το δελτίο ατομικών στοιχείων και μεταβολών ποδοσφαιριστή θα αναγράφει υποχρεωτικά τα πλήρη στοιχεία του ποδοσφαιριστή και του σωματείου στο οποίο ανήκει.

β) Οι πρωτοεγγραφόμενοι και όλοι  ανεξαιρέτως  οι  ερασιτέχνες  ποδοσφαιριστές, που επιθυμούν να αποκτήσουν ή διατηρήσουν την δυνατότητα συμμετοχής τους σε αγώνες τοπικών και εθνικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, υποχρεούνται, κατά την πρώτη εγγραφή τους προκειμένου να τους εκδοθεί δελτίο να προσκομίζουν βεβαίωση από κατάλληλης ειδικότητας ιατρό ότι δύναται να αθλούνται στο άθλημα του ποδοσφαίρου και εν συνεχεία σε κάθε μεταγενέστερη μεταβολή να προσκομίζουν κάρτα υγείας αθλητή εν ισχύ.

4.               Απαγορεύεται σε ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί εντός 24ωρου σε δύο αγώνες του σωματείου που ανήκει. Ο υπολογισμός του εικοσιτετραώρου αρχίζει από το τελευταίο λεπτό συμμετοχής του ποδοσφαιριστή στον πρώτο αγώνα και πρέπει να συμπληρώνεται πριν από την έναρξη του δεύτερου αγώνα. Στην περίπτωση αυτή περιλαμβάνονται και οι αγώνες των κατηγοριών υποδομών. Παράβαση της διάταξης αυτής συνεπάγεται απώλεια του δεύτερου αγώνα αν υποβληθεί ένσταση αντικανονικής συμμετοχής, κατά τα οριζόμενα στον Κ.Α.Π. Στη διάταξη αυτή εμπίπτουν και οι ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν ως δανεικοί σε άλλα σωματεία, σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος των κατηγοριών υποδομών.

5.               Διαιτητές εν ενεργεία ή μη, δεν έχουν δικαίωμα να μετέχουν ως ποδοσφαιριστές σε αγώνες, τυχόν δε συμμετοχή τους είναι αντικανονική με τις προβλεπόμενες από τον Κ.Α.Π. κυρώσεις σε περίπτωση υποβολής σχετικής έντασης.

6.               Οι όροι και οι προϋποθέσεις για να μετέχουν προπονητές Ε.Π.Ο - UEFA, που είναι κάτοχοι ταυτότητας τριετίας ή υπέβαλαν αίτηση για την απόκτησή της, ως ποδοσφαιριστές σε επίσημους αγώνες αναφέρονται στον Κανονισμό Προπονητών (άρθρο 13). Δεν μπορεί να ανακληθεί η ταυτότητα και το Δελτίο Πιστοποίησης του προπονητή, που αυτός έλαβε κατά τις προϋποθέσεις της, ως άνω, περίπτωσης , μετά από αίτησή του ή αίτηση της ομάδας με την οποία έχει συμβληθεί στην ίδια αγωνιστική περίοδο, για να μετάσχει σε αγώνες της ομάδας ως ποδοσφαιριστής.

7.               Ένας ποδοσφαιριστής που έχει αποκτήσει ταυτότητα προπονητή Ε.Π.Ο. ή UEFA ανεξαρτήτως εάν αυτή έχει λήξει ή βρίσκεται εν ισχύ, εφόσον επιθυμεί να αγωνίζεται, θα πρέπει να καταθέτει την ταυτότητα αυτή στην Ε.Π.Ο. τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου της κατηγορίας στην οποία θέλει να αγωνιστεί και να υποβάλλει έγγραφη δήλωση με την οποία θα δηλώνει ότι αυτή την αγωνιστική περίοδο επιθυμεί να αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής. Μετά από την ενέργεια αυτή δεν έχει δικαίωμα να εργαστεί ως προπονητής σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

8.               Απαγορεύεται η είσοδος στους αγωνιστικούς χώρους και η συμμετοχή στον αγώνα φυσικού προσώπου που έχει τιμωρηθεί με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα (εφόρου, προπονητή κ.λπ). Τυχόν συμμετοχή είναι αντικανονική και σε περίπτωση ένστασης εφαρμόζεται η διάταξη του άρθρου 23 του Κ.Α.Π.

9.               Απαγορεύεται η συμμετοχή αλλοδαπών ποδοσφαιριστών, των οποίων η άδεια παραμονής τους στη χώρα μας, έχει λήξει, όπως αυτή φαίνεται από το δελτίο ατομικών στοιχείων τους. Ο διαιτητής κάθε αγώνα οφείλει να είναι εφοδιασμένος με την προκήρυξη του πρωταθλήματος του αγώνα που διευθύνει και υποχρεούται στην προσεκτική παρατήρηση της έναρξης και λήξης ισχύος των αθλητικών δελτίων των αλλοδαπών ποδοσφαιριστών και εφόσον προκύπτει ότι δεν καλύπτεται η συμμετοχή τους απαγορεύει την αναγραφή τους στο φύλλο αγώνα, ενημερώνοντας σχετικά τις ομάδες. Η αναγραφόμενη έναρξη και λήξη ισχύος στα δελτία αθλητικής ιδιότητας αλλοδαπών ποδοσφαιριστών, πρέπει να καλύπτει τη συμμετοχή τους στους αγώνες, αλλιώς η συμμετοχή είναι αντικανονική.

10.            Οι ποινές σε αξιωματούχους που έχουν τιμωρηθεί ισχύουν σε όλα τα πρωταθλήματα (ανδρών, κύπελλο, κατηγοριών υποδομών) όταν αφορούν ημερολογιακές ημέρες, ενώ ισχύουν στο πρωτάθλημα που επιβλήθηκαν (ανδρών και κύπελλο ή κατηγοριών υποδομών) όταν αφορούν ποινές αγωνιστικών ημερών. Η διάταξη αυτή αφορά και πρωταθλήματα των κατηγοριών υποδομών. Οι ποινές ποδοσφαιριστών που επιβλήθηκαν στο πρωτάθλημα των κατηγοριών υποδομών εκτίονται αποκλειστικά στη διοργάνωση αυτή και αντίστροφα των άλλων διοργανώσεων, στα πρωταθλήματα και το κύπελλο, όπως προβλέπεται στον Κ.Α.Π.

11.            Οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές μπορούν να εγγράφονται - μετεγγράφονται μόνο σε τρία (3), το ανώτατο, ερασιτεχνικά σωματεία κατά τη διάρκεια της περιόδου από την 1η Ιουλίου έως την 30η Ιουνίου του επόμενου έτους. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ο ποδοσφαιριστής δύναται να αγωνιστεί σε επίσημους αγώνες, μόνο σε δύο (2) σωματεία (ανεξαρτήτως της Ομοσπονδίας στην οποία ανήκουν). Απαγορεύεται η συμμετοχή του σε αγώνες του τρίτου σωματείου.

12.            Στους αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας και καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα επτά (7) ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε ελληνικές εθνικές ομάδες ή που έχουν την Ελληνική Ιθαγένεια (Ελληνική ταυτότητα ή διαβατήριο). Επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α. και η συμμετοχή τους στον αγώνα μέχρι τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες ή δεν έχουν την Ελληνική Ιθαγένεια (Ελληνική ταυτότητα ή διαβατήριο). Η αναγραφόμενη έναρξη και λήξη ισχύος στα δελτία αθλητικής ιδιότητας αλλοδαπών ποδοσφαιριστών πρέπει να καλύπτει την συμμετοχή τους στους αγώνες, άλλως η συμμετοχή είναι αντικανονική. Επισημαίνεται ότι δεν υφίσταται πλέον η έννοια του Ομογενούς ποδοσφαιριστή. Οι ποδοσφαιριστές με ταυτότητα Ομογενούς κατατάσσονται στους Αλλοδαπούς, αν η χώρα προέλευση τους είναι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και στους Κοινοτικούς αν προέρχονται  από χώρα της Ε.Ε. Οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές λογίζονται ως Κοινοτικοί (απόφαση της Ε.Ι.Μ.- ΕΠΟ 17/9.07.2014).

13.            Παράβαση των απαγορεύσεων αυτών συνιστά αντικανονική συμμετοχή και σε περίπτωση ένστασης η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με απώλεια του αγώνα και με χρηματική ποινή, που προβλέπεται από το άρθρο 19 του Κ.Α.Π ποινές. Ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας με 3 βαθμούς και τέρματα 3-0, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την αντίπαλη ομάδα.

 

 

20. ΕΠΙΛΥΣΗ  ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ  ΔΙΑΦΟΡΩN (άρθρο 35 του Κ.Α.Π)

Οι πάσης φύσεως διαφορές, που ανακύπτουν από την εφαρμογή και ερμηνεία του Κ.Α.Π, του καταστατικού και γενικότερα των κανονισμών της Ε.Π.Ο, που ισχύουν για το ποδόσφαιρο και αφορούν τις ενώσεις, τις ομάδες που μετέχουν στους πάσης φύσεως αγώνες, καθώς και οποιοδήποτε πρόσωπο που συνδέεται με οποιαδήποτε σχέση και ιδιότητα με αυτές ή που εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο και ιδιότητα στο χώρο του ποδοσφαίρου, επιλύονται αποκλειστικά και μόνο από τα αρμόδια θεσμοθετημένα ποδοσφαιρικά όργανα, που καθορίζονται στο καταστατικό και τους κανονισμούς της Ε.Π.Ο απαγορευμένης σε κάθε περίπτωση προσφυγής στα πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια (σύμφωνα με το άρθρο 35 του Κ.Α.Π).

 

21.ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ  ΜΕΡΟΣ  ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ  ΤΗΣ Ε.Π.Σ.Κ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΠΕΡΙΟΔΟ 2020-2021 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2021-2022.

Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Κέρκυρας, όπως καταχωρήθηκε στην προκήρυξη των πρωταθλημάτων της περιόδου 20119-2020, ο αριθμός των σωματείων που θα πάρουν μέρος στα πρωταθλήματα της περιόδου 2020-2021 καθορίζεται:

α) Σε δεκαέξι (16)  για την Α1' κατηγορία.

β) α υπόλοιπα στην Α' κατηγορία.

Από την περίοδο 2021-2022 ο αριθμός των ομάδων που θα πάρουν μέρος στα τοπικά πρωταθλήματα καθορίζεται:

α) Στην Α1' κατηγορία θα συμμετάσχουν δεκαέξι (16)  σωματεία, με τη διαδικασία που περιγράφεται στο άρθρο 18 της παρούσας προκήρυξης.

β) Στην Α' κατηγορία θα συμμετάσχουν δεκαέξι (16)  σωματεία.

γ) Στην Β' κατηγορία θα συμμετάσχουν τα υπόλοιπα σωματεία.

 

 

22. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΜΙΚΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ (άρθρο 31 του Κ.Α.Π)

Η συμμετοχή των ποδοσφαιριστών στις μικτές ομάδες της Ένωσης, όταν καλούνται, είναι υποχρεωτική τόσο για τα Σωματεία όσο και για τους ποδοσφαιριστές. Σε περίπτωση αδικαιολόγητης άρνησης ποδοσφαιριστή να πάρει μέρος σε προπόνηση ή αγώνα μικτών ομάδων, επιβάλλεται σ’ αυτόν με απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Ε.Π.Σ.Κ. ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών, σύμφωνα με το άρθρο  31 του Κ.Α.Π.

Ποδοσφαιριστής ο οποίος αποκλείσθηκε από τις Μικτές ομάδες λόγω τραυματισμού ή ασθενείας του δεν δύναται να μετάσχει σε αγώνα του σωματείου που ανήκει πριν από την παρέλευση οκτώ (8) ημερών από τον αγώνα των μικτών ομάδων στον οποίο δεν μετείχε για την πιο πάνω αιτία (η ημέρα του αγώνα δεν υπολογίζεται). Η τυχόν συμμετοχή αυτού σε αγώνα του σωματείου του είναι αντικανονική και τιμωρείται και αυτεπάγγελτα από τη διοργανώτρια. Εξαιρούνται οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν με το σωματείο τους λόγω τραυματισμού ή ασθένειας σε αγώνα πρωταθλήματος ή Κυπέλλου, αμέσως προηγούμενου αγώνα των μικτών ομάδων.

 

23. ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΑΓΩΝA-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ (άρθρο 12 του Κ.Α.Π).

1.Οι διαιτητές των αγώνων ορίζονται αποκλειστικά από την αρμόδια Επιτροπή Διαιτησίας και δεν θα ανακοινώνονται τα ονόματα των διαιτητών στις διαγωνιζόμενες ομάδες και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σε εφαρμογή της παρ. 4 του άρθρου 12 του Κ.Α.Π.

2.Απαγορεύεται αυστηρά κατά την διάρκεια της περιόδου Διαιτητής ή Σωματείο να ζητήσουν την εξαίρεση Σωματείου ή Διαιτητή αντίστοιχα. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο πριν την έναρξη των Πρωταθλημάτων με σχετική δήλωση του Διαιτητή.

3.Τα γηπεδούχα Σωματεία είναι υποχρεωμένα να εξοφλήσουν το σύνολο των εξόδων διαιτησίας πριν την έναρξη του αγώνα, διαφορετικά ο διαιτητής δεν διεξάγει τον αγώνα. Ο αγώνας αυτός κατακυρώνεται υπέρ της αντιπάλου ομάδας και η γηπεδούχος ομάδα τιμωρείται χρηματική ποινή ύψους 500 ευρώ. Μέχρι την εξόφληση της δαπάνης διαιτησίας στη διοργανώτρια δεν ορίζονται αγώνες της ομάδας αυτής και κατακυρώνονται αυτοί υπέρ της αντίπαλης ομάδας (παρ. 8η του άρθρου 12 του Κ.Α.Π).

4. Κατά την κρίση της διοργανώτριας σε όλους τους αγώνες μπορεί να παρίσταται Παρατηρητής Διαιτησίας, τα έξοδα μετακίνησης των οποίων θα καλύπτει η Ε.Π.Σ Κέρκυρας. Σωματείο που επιθυμεί την παρουσία παρατηρητή διαιτησίας σε αγώνα του, πρέπει να απευθύνεται έγκαιρα,  με αίτησή του,  στην Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ.Κ που είναι η μόνη αρμόδια για τον ορισμό του κατά τα ειδικότερα αναφερόμενα στην παρ. 9 του άρθρου 12 του Κ.Α.Π . Σε κάθε περίπτωση το σωματείο που υποβάλλει αίτημα επιβαρύνεται με τα  έξοδα κίνησής του που εξοφλούνται μαζί με το εξοδολόγιο διαιτησίας πριν την έναρξη του αγώνα. Στην περίπτωση που και τα δύο σωματεία υποβάλλουν αίτημα παρουσίας παρατηρητή διαιτησίας, θα καλύπτουν από το μισό των εξόδων μετακίνησής του.

5. Εφόσον υπάρχει αποχή διαιτητών για οποιοδήποτε λόγο, μερική ή ολική ή εφόσον ο αριθμός των εν ενεργεία διαιτητών δεν επαρκεί για την κάλυψη όλων των αγώνων του προγράμματος της Ένωσης, το Δ.Σ. μπορεί κατά τη διακριτική του ευχέρεια:

α) Να ζητά δια της Ε.Δ της Ε.Π.Σ. τον ορισμό διαιτητών, από άλλη ένωση για την κάλυψη όλων ή ορισμένου αριθμού αγώνων. Σε περίπτωση άρνησης των τοπικών Ε.Δ να ορίσουν διαιτητές τον ορισμό διενεργεί υποχρεωτικά η Κ.Ε.Δ/Ε.Π.Ο.

β) Να χρησιμοποιεί, κατ’ εξαίρεση, φιλάθλους σαν διαιτητές και βοηθούς διαιτητές για τη διεξαγωγή των αγώνων των πρωταθλημάτων της. Αυτός ο τρόπος χρησιμοποίησης φιλάθλων σαν διαιτητών και βοηθών διαιτητών είναι καθ’ όλα έγκυρος και η τυχόν άρνηση του σωματείου να κατέλθει να αγωνισθεί σε αγώνα με φιλάθλους- διαιτητές επιφέρει τις προβλεπόμενες από το άρθρο 21 παρ. 3 του Κ.Α.Π συνέπειες.             Τα σωματεία αναγνωρίζουν ανεπιφύλακτα στην Ένωση το δικαίωμα να επιλέγει, κατά την κρίση της, τους παραπάνω τρόπους χρησιμοποίησης  διαιτητών σε αγώνες, όταν διαιτητές απέχουν από αυτούς και όταν αυτό επιβάλλουν λόγοι ομαλής συνέχισης και έγκαιρης λήξης των αγώνων των πρωταθλημάτων.

6. Οι κάθε είδους αγώνες μπορούν να διεξαχθούν με ένα διαιτητή και ένα βοηθό ή και μόνο με ένα διαιτητή ανάλογα με την κρισιμότητα του αγώνα κατά την κρίση της διοργανώτριας, ενώ η Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ.Κ, κατά την κρίση της, εκτός του διαιτητή, των βοηθών του και ενδεχομένως του 4ου διαιτητή, διατηρεί το απόλυτο δικαίωμα να ορίζει σε αγώνες και επιπρόσθετους διαιτητές, ανάλογα με την κρισιμότητα του αγώνα.

7. Ο διαιτητής κάθε αγώνα οφείλει να είναι εφοδιασμένος με την προκήρυξη του πρωταθλήματος του αγώνα που διευθύνει. Σε περίπτωση, όπου, επιτρέπεται η συμμετοχή αλλοδαπών ποδοσφαιριστών, υποχρεούται στην προσεκτική παρατήρηση της έναρξης και λήξης ισχύος των αθλητικών δελτίων τους και εφόσον προκύπτει ότι δεν καλύπτεται η συμμετοχή τους απαγορεύει την αναγραφή τους στο φύλλο αγώνα, ενημερώνοντας σχετικά τις ομάδες.

8. Απαγορεύεται η είσοδος στο χώρο των αποδυτηρίων των διαιτητών οποιουδήποτε μέλους της διοίκησης σωματείου, όπως και κάθε άλλου προσώπου ή εξωποδοσφαιρικού παράγοντα, πλην του αρχηγού της ομάδος, η είσοδος του οποίου επιτρέπεται μόνο για την υποβολή ενστάσεων κατά τις κείμενες διατάξεις.

 

24. ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Τα σωματεία της Α1 κατηγορίας υποχρεούνται να προσλαμβάνουν και να απασχολούν προπονητή κάτοχο διπλώματος UEFA ή προς αξιολόγηση προπονητών επιπέδου τουλάχιστον UEFA C

Τα σωματεία είναι υποχρεωμένα να προσκομίζουν πριν την έναρξη της περιόδου, αλλά και σε κάθε αλλαγή το ιδιωτικό συμφωνητικό πρόσληψης μεταξύ προπονητή και σωματείου, καθώς και κάθε τροποποίησή του, εντός 15 ημερών από την υπογραφή του.

Στα σωματεία που δεν θα τηρήσουν την υποχρέωση πρόσληψης διπλωματούχου προπονητή θα εφαρμοστούν οι διατάξεις του κανονισμού προπονητών.

Σε κάθε περίπτωση οι προπονητές θα πρέπει να κατέχουν δελτίο πιστοποίησης προπονητή που εκδίδει η Ε.Π.Σ.Κ, για να έχουν δικαίωμα εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων κανένας παράγοντας ή ποδοσφαιριστής δεν έχει δικαίωμα να υποκαθιστά προπονητή που απουσιάζει ή στερείται το σωματείο. Η διάταξη αυτή θα εφαρμοστεί με ευθύνη του παρατηρητή αγώνα και του διαιτητή.

Οι προπονητές είναι υποχρεωμένοι να ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις συνεργασίας από το Δ.Σ της Ε.Π.Σ.Κ και την αρμόδια επιτροπή για θέματα Μικτών ομάδων. 

Στην Α΄ κατηγορία η πρόσληψη προπονητή είναι προαιρετική. Σε περίπτωση όμως που επιθυμούν να προσλάβουν διπλωματούχο προπονητή θα προσλαμβάνουν προπονητές που θα είναι κάτοχοι πιστοποιητικού UEFA C.

 

25. ΓΕΝΙΚΕΣ  ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

1. Επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από το άρθρο 17 του Κ.Α.Π ποινές στις παρακάτω περιπτώσεις:

α) Στα σωματεία που δε θα συμμετάσχουν αδικαιολόγητα  κι απροειδοποίητα, κατά την εκτίμηση της διοργανώτριας, σε προγραμματισμένους αγώνες τους.

β) Στα σωματεία που έγκαιρα και γραπτά θα ενημερώσουν  για την αδυναμία τους να συμμετάσχουν σε αγώνα.

2. Σωματείο που αποχωρεί αδικαιολόγητα από το πρωτάθλημα (δεν κατέλθει να αγωνιστεί σε τρεις αγώνες) αποπέμπεται από το πρωτάθλημα και τιμωρείται όπως προβλέπεται στο άρθρο 17 του Κ.Α.Π.

3. α) Aν αγώνας διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του με ευθύνη σωματείου τότε επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από το άρθρο 21 του Κ.Α.Π ποινές.

β) Oμάδα ή ομάδες που θα αποχωρήσουν από τον αγώνα μετά την έναρξή του τιμωρούνται με τις προβλεπόμενες από το άρθρο 21 του Κ.Α.Π ποινές.

γ) Ομάδα που αποχωρεί μετά την έναρξη και πριν την ολοκλήρωση αγώνα κατάταξης τιμωρείται με τις προβλεπόμενες από το άρθρο 20 παρ. 17 του Κ.Α.Π ποινές.

δ) Σε περίπτωση που ομάδα που υποχρεούται σε αγώνα κατάταξης αρνείται αδικαιολόγητα κατά την κρίση της διοργανώτριας να πάρει μέρος στον αγώνα υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία και καταλαμβάνει την τελευταία θέση στον οριστικό πίνακα βαθμολογίας της διανυόμενης αγωνιστικής περιόδου, σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 20 του Κ.Α.Π.

ε) Σε περίπτωση που ομάδα μείνει με λιγότερους από 7 ποδοσφαιριστές σε αγώνα, ο αγώνας αυτός διακόπτεται και στο σωματείο που θεωρείται υπεύθυνο της διακοπής επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από το άρθρο 21 παρ. 8 του Κ.Α.Π ποινές.

Σε όλες τις περιπτώσεις της παρ. 2 του άρθρου 21 του ΚΑΠ, η υπαίτια ομάδα θεωρείται ότι ηττήθηκε με τέρματα 3-0, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα, οπότε υπολογίζεται το αποτέλεσμα που πραγματικά σημειώθηκε, μέχρι τη διακοπή ή την αποχώρηση.

4. α) Σχετικά με το ύψος και την έκτιση των ποινών που επιβάλλονται σε βάρος ποδοσφαιριστών για παραβάσεις που αναγράφονται στο φύλλο αγώνα, σε ομάδες για επεισόδια κατά τους αγώνες και σε προπονητές, αξιωματούχους ομάδων ή φιλάθλους σωματείων, έχουν πλήρη εφαρμογή οι διατάξεις του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο και οι αποφάσεις του Δ.Σ της Ε.Π.Σ.Κ.

β) Οι ποινές που επιβάλλονται μόνο με βάση το Φ.Α. αρχίζουν την επόμενη ημέρα του αγώνα. Στις παρατηρήσεις του διαιτητή που αναγράφονται στο φύλλο αγώνα και αφορούν παραβάσεις του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο ουδεμία χωρεί ανταπόδειξη.

γ) Για ποινή αποκλεισμού μιας (1) αγωνιστικής ημέρας, στον αποβληθέντα ποδοσφαιριστή επιβάλλεται χρηματική ποινή δέκα (10) ευρώ.  Σε περίπτωση επιβολής μεγαλύτερης ποινής αποκλεισμού, το ποσό αυτό των δέκα ευρώ πολλαπλασιάζεται με πολλαπλασιαστή τον αριθμό των ημερών αποκλεισμού.

δ) Όταν κατά τη διάρκεια αγώνα αποβάλλονται τρεις (3) ποδοσφαιριστές, επιβάλλεται αυτοδίκαια στο σωματείο χρηματική ποινή πενήντα (50) ευρώ.

ε) Η καταβολή των χρηματικών ποινών του πειθαρχικού κώδικα όταν συμπληρώσουν ή ξεπεράσουν το ποσό των 150 ευρώ πρέπει να γίνει εντός 30 ημερών από την επίδοση της απόφασης διαφορετικά δεν ορίζεται αγώνας του σωματείου και κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας (αυτό αφορά και τις χρηματικές ποινές που διατίθενται στο Ταμείο Αλληλεγγύης Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ε.Π.Σ.Κ). Σε περίπτωση ορισμού ο έχων έννομο συμφέρον μπορεί να προσβάλλει τον ορισμό και το αποτέλεσμα του αγώνα, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 23 του πειθαρχικού κώδικα και της παρ. 1 και 6 του άρθρου 23 του Κ.Α.Π. Διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση αυτή εμπίπτουν κάθε είδους χρηματικές ποινές που αφορούν στα σωματεία και όχι μόνο οι επιβαλλόμενες με κάρτες σε ποδοσφαιριστές.

στ) Τα σωματεία είναι υπεύθυνα για τις χρηματικές ποινές που επιβάλλονται σε ποδοσφαιριστές, αξιωματούχους και φιλάθλους των ομάδων τους.

5. Για το θέμα της έκδοσης άδειας μετάδοσης των αγώνων από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ισχύει το άρθρο 29 του Κ.Α.Π, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται η ραδιοτηλεοπτική μετάδοση αγώνα χωρίς την σχετική έγγραφη άδεια της διοργανώτριας αρχής. Αν μεταδοθεί αγώνας χωρίς άδεια η γηπεδούχος ομάδα τιμωρείται με χρηματική ποινή  ύψους 500 ευρώ. Η Ε.Π.Σ.Κ για τις ανάγκες συμβάσεων χορηγίας που υπογράφει, δικαιούνται, κατ΄ ελάχιστο, ηχητικό και οπτικό διαφημιστικό χρόνο τεσσάρων (4), συνολικά, λεπτών πριν και κατά την διάρκεια του ημιχρόνου του αγώνα. Δικαιούται, επίσης, χρήσης τριών (3) διαφημιστικών πινακίδων στα γήπεδα τέλεσης των αγώνων (παρ. 11 άρθρου 8 του Κ.Α.Π).

6. Ο «Αγώνας αλληλεγγύης ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου», ανάμεσα στον πρωταθλητή και τον κυπελλούχο της Ε.Π.Σ.Κ, θα διεξαχθεί πριν την έναρξη της επόμενης ποδοσφαιρικής περιόδου. Στο φετινό αγώνα συμμετέχουν τα σωματεία Ο.Φ.Α.Μ (πρωταθλητής Α1 κατηγορίας) και Α.Ο ΠΑΞΟΙ (εκπρόσωπος κυπέλλου Ε.Π.Σ Κέρκυρας). Τα έσοδα του αγώνα αυτού διατίθενται για τις ανάγκες του Ταμείου Αλληλεγγύης Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ε.Π.Σ.Κ. Το Δ.Σ της διοργανώτριας έχει αρμοδιότητα να επιληφθεί για κάθε θέμα αφορά τη διεξαγωγή αυτού του αγώνα (π.χ πειθαρχική δικαιοδοσία).

7. Η Ε.Π.Σ Κέρκυρας διατηρεί το δικαίωμα συνεργασίας με χορηγούς για την οικονομική υποστήριξη των σωματείων της.

8. Η Ε.Π.Σ Κέρκυρας διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης ή συμπλήρωσης της παρούσας προκήρυξης, αν υπάρξει αλλαγή των σημερινών δεδομένων, με τροποποιήσεις κανονισμών κ.λπ.

 

 26. ΤΕΛΙΚΗ  ΔΙΑΤΑΞH

Η διεξαγωγή των αγώνων του Πρωταθλήματος τούτου, γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Α.Π, του πειθαρχικού κώδικα της Ε.Π.Ο και της προκήρυξης αυτής και για καθετί, που δεν προβλέπεται από την προκήρυξη ή ενδεχομένως χρειάζεται ερμηνεία αποφασίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της  Ε.Π.Σ.Κ.

 

 

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

Παναγιώτης Ποζίδης                   Γιώργος Κουλόπουλος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search