• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

ΕΛΜΕ Κέρκυρας: ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ!

September 16, 2020 3739

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ!

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Παιδείας επιδιώκουν εν μέσω πανδημίας να τσακίσουν ό,τι έχει απομείνει από τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Αφού πρώτα η κυβέρνηση φρόντισε να μην αφήσει τίποτα όρθιο από τα δικαιώματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, έρχεται τώρα με την υπ. Αρ. εγκύκλιο 117396/Ε3/8-9-2020 για άδειες εκπαιδευτικών σχετικά με τη διασπορά κορωνοϊού και επιχειρεί να αποκλείσει από τις άδειες ομάδων υψηλού κινδύνου (ευπαθών ομάδων) όσους εκπαιδευτικούς εργάζονται σε δομές της ειδικής αγωγής και δεν μπορούν λόγω της φύσης των καθηκόντων τους να παρέχουν τηλεργασία-τηλεκπαίδευση, αλλά απαιτείται η φυσική παρουσία τους στο σχολείο.

Με βάση την παραπάνω εγκύκλιο ήδη τα τμήματα ΕΣΠΑ Διευθύνσεων Εκπαίδευσης (π.χ. Πειραιά) έστειλαν email στις σχολικές μονάδες ευθύνης τους που καλούν τους διευθυντές/ντριες και προϊσταμένες σχολικών μονάδων να μην εγκρίνουν άδειες αναπληρωτών συναδέλφων που εργάζονται ως παράλληλη στήριξη, ως ειδικό βοηθητικό προσωπικό, ως σχολικοί νοσηλευτές, ενώ η εγκύκλιος αποκλείει και όσους εργάζονται στα ΚΕΣΥ. Δηλαδή οι διευθύνσεις εκπαίδευσης καλούν τους διευθυντές να παίξουν το ρόλο του γιατρού και να αποκλείσουν συναδέλφους ή να τους αποθαρρύνουν να κάνουν αίτηση.

Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση με την πράξη της αυτή αποκαλύπτει την πρόθεσή της να μην καλύψει τα κενά που θα δημιουργηθούν από τη χρήση αυτής της ειδικής άδειας γι’ αυτό και αποκλείει εκπαιδευτικούς και μάλιστα στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής.

Αποκαλύπτει για άλλη μια φορά το πιο σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπό της που δε διστάζει να θέσει σε κίνδυνο την υγεία εργαζομένων, προκειμένου να γλιτώσει χρήματα από νέες προσλήψεις. Και μάλιστα δε διστάζει να το κάνει αυτό ακόμα και όταν πρόκειται για εγκύους συναδέλφισσες!

Δε φτάνει που με διατάξεις που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο για την Υγεία η κυβέρνηση επιχειρεί τη νομοθέτηση συμβάσεων εργασίας, για την πρόσληψη αναπληρωτών, με τρίμηνη διάρκεια από την οποία μάλιστα εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, προχωρά τώρα και στον αποκλεισμό από το δικαίωμα χρήσης αυτής της άδειας σε όσους αναπληρωτές εργάζονται ήδη σε δομές ειδικής αγωγής και «δεν μπορούν» να παράσχουν τηλεκπαίδευση. Αλήθεια πώς εξηγεί ότι πολλοί συνάδελφοι της παράλληλης στήριξης κατά την περίοδο της καραντίνας παρείχαν εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τώρα τους κρίνει ότι αδυνατούν;

Για μια ακόμα φορά λοιπόν, έρχεται στην επιφάνεια το τεράστιο πρόβλημα της αναπλήρωσης και της ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση, η μη εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών. Η Ν.Δ. αξιοποιεί και επεκτείνει το αντεργατικό οπλοστάσιο που παρέλαβε από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

· Να μην τολμήσει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να εφαρμόσουν αυτήν την κατάπτυστη εγκύκλιο! Να την αποσύρουν αμέσως!

· Εδώ και τώρα να γίνει Β΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών για όλα τα κενά, όλες τις δομές και ειδικότητες με πλήρες ωράριο και εργασιακά δικαιώματα. Να καταργηθούν οι ΑΜΩ.

· Αύξηση των δαπανών για προσλήψεις, με βάση τις αυξημένες ανάγκες λόγω πανδημίας.

· Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.

Δε θα δεχτούμε εκπαιδευτικούς λάστιχο, αναλώσιμους και χωρίς δικαιώματα, σε σχολεία χωρίς υγιεινή και ασφάλεια.

Τα μορφωτικά δικαιώματα και υγεία μας δεν παζαρεύονται!

Όλοι και όλες, στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στις 18/9, στις 13:30, στην ΠΔΕ Ιονίων Νήσων

Κλιμακώνουμε με Απεργία!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search