• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Τον δίκαιο αγώνα των μαθητών σε Γυμνάσιο και Λύκειο Αργυράδων, Λύκειο Λευκίμμης, 1ο και 2ο ΓΕΛ χαιρετίζει το Τομεακό Συμβούλιο Κέρκυρας της ΚΝΕ

September 22, 2020 3964

Ανακοίνωση

 

Διανύουμε μόλις την δεύτερη εβδομάδα της νέας σχολικής χρονιάς και σε όλη την Ελλάδα, μαζί και στην Κέρκυρα, ήδη ένα ένα τα σχολεία κλείνουν με καταλήψεις και οι μαθητές οργανώνουν μεγάλες πορείες και κινητοποιήσεις, διεκδικώντας τα αυτονόητα, ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους.

Διεκδικούν μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς, την λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας, επιπλέον εργαζόμενους στην καθαριότητα, απολύμανση και συντήρηση των σχολείων, κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών με περισσότερες προσλήψεις καθηγητών και εξασφάλιση αιθουσών, απαιτούν 15 μαθητές ανά τάξη καθώς και να αποσυρθεί η τράπεζα θεμάτων, που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την προσπάθειά τους να μορφωθούν ολοκληρωμένα, ενισχύει τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση.

Η κυβέρνηση είχε όλο τον χρόνο να προετοιμάσει το άνοιγμα των σχολείων, αλλά δεν το έκανε, κοροϊδεύοντάς μας πως όλα είναι έτοιμα. Τα σχολεία άνοιξαν στις ίδιες αίθουσες, στα ίδια κτίρια, στα ίδια προαύλια, με τον ίδιο -μπορεί και λιγότερο- αριθμό καθηγητών και προσωπικού καθαριότητας, αλλά ενίοτε με μεγαλύτερο αριθμό μαθητών στοιβαγμένων σε κάθε τάξη, όπως τονίζουν οι μαθητές των Αργυράδων.

Για μία ακόμα φορά, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας θεωρεί τους μαθητές κόστος, όμως οι μαθητές έδειξαν ότι δεν μασάνε! Έχουν δει το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης, όταν, εν μέσω πανδημίας και με κλειστά σχολεία, αυτή πρόλαβε να περάσει νόμους που δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την ζωή των μαθητών, όπως είναι η τράπεζα θεμάτων, οι κάμερες στις σχολικές τάξεις, η περικοπή των καλλιτεχνικών μαθημάτων.

Και τώρα έχουν το θράσος, κυβέρνηση και ορισμένα ΜΜΕ, να προσπαθούν να διαστρεβλώσουν και να συκοφαντήσουν τον αγώνα των μαθητών παρουσιάζοντας τους ως "αρνητές της μάσκας", ενώ διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους στη μόρφωση και την υγεία. Όσοι μιλούν για τις μαθητικές κινητοποιήσεις χωρίς να ξέρουν, καλά θα κάνουν να ακούν περισσότερο τα αιτήματα και τα συνθήματα των μαθητών.

Αυτή η ιδιαίτερη σχολική χρονιά μόλις ξεκίνησε και ο αγώνας των μαθητών μπορεί και πρέπει να έχει διάρκεια, να δυναμώσει, να αγκαλιάσει ακόμα περισσότερα σχολεία και πόλεις, να συναντηθεί με τον αγώνα των γονιών και εκπαιδευτικών για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει! Οι μαθητικοί αγώνες παράδειγμα, "ανάσα" αισιοδοξίας και ελπίδας.

 

Καλούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες όλου του νησιού τώρα σε αγωνιστικό ξεσηκωμό! Θα είμαστε δίπλα σας!

 

Τομεακό Συμβούλιο Κέρκυρας της ΚΝΕ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search