• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Κέρκυρα: Από το καλοκαίρι του κορωνοϊού στον κοινωνικό χειμώνα - Από τη ¨Φωνή των Αργυραδιτών"

September 25, 2020 3942

Από το καλοκαίρι του κορωνοϊού στον κοινωνικό χειμώνα 

Του Γιώργου Κ. Καββαδία

Η πανδημία του κορωνοϊού είναι φυσικό φαινόμενο, αλλά οι επιπτώσεις της είναι, κυρίως, αποτέλεσμα των πολιτικών που ασκούνται. Αύξηση της ανεργίας, φτώχεια, καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας συνθέτουν το εκρηκτικό κοκτέιλ για έναν κοινωνικό χειμώνα.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού τον Ιούλιο σ την Κέρκυρα ανέδειξε ως προτεραιότητα της κυβέρνησης το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Αστυνομοκρατία και καταστολή για τις λαϊκές κινητοποιήσεις υπεράσπισης της δημόσιας περιουσίας και του Ερημίτη στη φιέστα των εγκαινίων των εργασιών της NCA Capital. Δυο κόσμοι διαφορετικοί. Ο κόσμος της εργασίας και του μόχθου που υπερασπιζόταν τη γη του, τον φυσικό πλούτο που του ανήκει και ο κόσμος των πολιτικών που γίνει «γη και ύδωρ» στους ισχυρούς και το κεφάλαιο. που θυσιάζει τον Ερημίτη και γενικότερα τη φύση στο βωμό του κέρδους. Είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη συνεχίζει πιστά την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που ξεπούλησε αντί πινακίου φακής τον Ερημίτη και μεγάλο τμήμα της δημόσιας περιουσίας. Το λιμάνι της Λευκίμμης μετά από αυτό της Κέρκυρας μπαίνει σε τροχιά ιδιωτικοποίησης. Ο Νήσος (Ίσσος), η Μπούκα, οι Αλυκές, συνολικά 95 ακίνητα  παραμένουν υποθηκευμένα στο Υπερταμείο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να βγουν στο σφυρί από τη σημερινή κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης και της αντεργατικής πολιτικής , δεν έχουν χρήματα ούτε για ψωμί, δανείζονται και χρεώνονται, όπου βρουν και αν βρουν. Οι συνθήκες εργασίας έχουν επιδεινωθεί δραματικά. Ειδικότερα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, καλούνται να ζήσουν με 9 ευρώ τη μέρα, με 3,3 ευρώ οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό- τουρισμό ή και με μηδέν εισόδημα όσοι ξεπέρασαν το πλαφόν των 80 ημερών.
Παρά τις διακηρύξεις το σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης είναι γυμνό. Για το νοσοκομείο της Κέρκυρας, (σε αντίθεση με τα υπόλοιπα νοσοκομεία των Ιονίων) δεν προβλέπεται ΚΑΜΙΑ νέα θέση ιατρού.  Σύμφωνα με τον Νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου Κέρκυρας , οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις του Νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού είναι 638 και του Ιατρικού προσωπικού 132. Οι καλυμμένες οργανικές θέσεις με μόνιμο προσωπικό προσδιορίζονται σε 299 και Ιατρικό 65 , αντίστοιχα. Το διάστημα της τελευταίας 5ετίας οι αποχωρήσεις και συνταξιοδοτήσεις από το Γενικό Νοσοκομείο ανέρχονται σε 65 , χωρίς να έχει γίνει καμία πρόσληψη σε μόνιμο προσωπικό. Νευραλγικής σημασίας κλινικές που αποτελούν βασικούς πυλώνες λειτουργίας σε ένα Νοσοκομείο, όπως η Καρδιολογική, η Παθολογική και η Πνευμονολογική, λειτουργούν χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού, με οριακό προσωπικό ασφαλείας. Η Χειρουργική, η Ορθοπεδική η Πνευμονολογική η Καρδιολογική και η Παιδιατρική κλινική λειτουργούν, με μία Νοσηλεύτρια σε κάθε απογευματινή και νυχτερινή βάρδια. Τα Διαπόντια νησιά μας, το απώτατο Βορειοδυτικό όριο της πατρίδας μας, όπως η Ερείκουσα , Οθωνούς και το Μαθράκι δε διαθέτουν γιατρό .

Τα σχολεία άνοιξαν και το μόνο μέτρο που πήρε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι... η μάσκα. Ενώ η κοινή λογική, ακόμη και ο ΠΟΥ και ο Τσιόδρας (πέρα από τις γελοίες δηλώσεις άλλων «ειδικών») υποστηρίζουν ό, τι το πρωτεύον είναι ο μη συνωστισμός και έπεται η υγιεινή των χεριών και η μάσκα, η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα μέτρο και στοιβάζει τους μαθητές ανά δύο στα θρανία και σε μικρές τάξεις. Και επειδή με αυτήν την τακτική σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κλείνουν τμήματα και σχολεία, επέκτεινε και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, για να καμώνεται ότι η εκπαιδευτική διαδικασία δε θα διακοπεί. Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς  βιώνουν μια δραματική κατάσταση από τη γύμνια μέτρων και ελλείψεων με το άγχος και τη δυσαρέσκεια να έχουν εκτοξευτεί.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search