• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΝΤ Κέρκυρας: Νομοθετούν, εν μέσω πανδημίας, προσλήψεις αναπληρωτών με τρίμηνες συμβάσεις εργασίας !!!

September 29, 2020 3633

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ 

Νομοθετούν, εν μέσω πανδημίας, προσλήψεις αναπληρωτών με τρίμηνες συμβάσεις εργασίας !!!

Η κυβέρνηση της Ν.Δ και το Υπ. Παιδείας, με διατάξεις που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο για την Υγεία (κατατέθηκε στη Βουλή στις 4/9) επιχειρούν τη νομοθέτηση συμβάσεων εργασίας, για την πρόσληψη αναπληρωτών, με τρίμηνη διάρκεια. Προϋπόθεση για την πρόσληψη όσων εκπαιδευτικών δηλώσουν συμμετοχή στην ειδική προκήρυξη που θα βγει είναι να μην ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, με βάση τις εγκυκλίους του Υπ. Εσωτερικών(!!). Οι συγκριμένες διατάξεις, που υποτίθεται ότι έρχονται να αντιμετωπίσουν έκτακτες ανάγκες λόγω covid -19, ανοίγουν νέα, θλιβερά, και επικίνδυνα μονοπάτια στις εργασιακές σχέσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και συνολικά στη λειτουργία των δημόσιων σχολείων. Θα έχουν ως αποτέλεσμα το παραπέρα τσάκισμα των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.

Η κυβέρνηση, χωρίς ντροπή, «πανηγυρίζει» πως, δήθεν, οι αναπληρωτές είναι έγκαιρα στις θέσεις τους!! Την ίδια στιγμή, έχει προχωρήσει σε 24.927 προσλήψεις εκπαιδευτικών και ΕΕΠ – ΕΒΠ, σε σχέση με τους 42.000 συναδέλφους που δούλεψαν την περσινή χρονιά στα σχολεία. Πανηγυρίζει δηλαδή για τα 20.000 κενά με τα οποία ξεκινάει η χρονιά.

Αντί να καλύψει εδώ και τώρα όλα τα κενά, αντί να μειώσει τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη, αντί να εξασφαλίσει νέες αίθουσες, αντί να προσλάβει όλο το απαραίτητο, επιπλέον, προσωπικό που χρειάζεται για τη λειτουργία των σχολείων, εν μέσω πανδημίας (με δεδομένο ότι οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες υψηλού κινδύνου απαλλάσσονται από τα καθήκοντά του στην τάξη), η κυβέρνηση προχωρά σε άθλιες και εμβαλωματικές παρεμβάσεις. Προσπαθεί να εξαπατήσει γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς πως με τρίμηνες συμβάσεις εργασίας μπορούν να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία. Η ίδια η φύση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ο αναγκαίος χρόνος εξοικείωσης μαθητή και εκπαιδευτικού απαγορεύουν τέτοιους είδους συμβάσεις εργασίας ακόμα και σε περίοδο πανδημίας.

Στην ουσία, το Υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να εισάγει μια ακόμα μορφή ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση που προσομοιάζει στο μοντέλο του «αντικαταστάτη εκπαιδευτικού», όπως ισχύει για παράδειγμα στην Κύπρο. Χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που περιμένουν με αγωνία για το αν και πότε θα δουλέψουν βρίσκονται στον αέρα. Καλούνται να αποφασίσουν ανάμεσα στην τρίμηνη εργασία, την αναμονή πρόσληψης με πλήρες ωράριο ή τον κίνδυνο της ανεργίας. Στην αγωνία και την ανασφάλεια που γεννά στους αναπληρωτές η υλοποίηση του νόμου – σφαγείου 4589 (ΣΥΡΙΖΑ – Γαβρόγλου), προστίθεται και το άγχος για το πού, πόσο και με τι όρους θα δουλέψουν.

Οι διατάξεις που οδηγούν σε αποκλεισμό από τις προσλήψεις εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (π.χ. εγκύους) είναι απάνθρωπες και βαθιά αντεργατικές. Ανοίγουν το δρόμο για την αμφισβήτηση δικαιωμάτων για χιλιάδες συναδέλφους (μόνιμους και αναπληρωτές) που ανήκουν στις συγκεκριμένες κατηγορίες. Αντί να στηρίξουν, ενοχοποιούν όσους αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας. Η λέξη ΝΤΡΟΠΗ είναι λίγη!!!

Για μια ακόμα φορά, έρχεται στην επιφάνεια το τεράστιο πρόβλημα της αναπλήρωσης και της ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση. Η Ν.Δ. αξιοποιεί και επεκτείνει το αντεργατικό οπλοστάσιο που παρέλαβε από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Είναι επιλογή της σημερινής όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων η αναπλήρωση αντί για τη μόνιμη δουλεία ώστε να έχουν τους αναπληρωτές σε ομηρεία, να παρεμβαίνουν πιο εύκολα στη λειτουργία του σχολείου με βάση τις απατήσεις της αγοράς, της Ε.Ε και των επιχειρήσεων.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές, σε αγωνιστική ετοιμότητα και συσπείρωση στα σωματεία.

· Να αποσυρθούν οι άθλιες διατάξεις για τις τρίμηνες συμβάσεις εργασία αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

· Εδώ και τώρα να γίνει Β΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών για όλα τα κενά, όλες τις δομές και ειδικότητες με πλήρες ωράριο και εργασιακά δικαιώματα. Να καταργηθούν οι ΑΜΩ.

· Αύξηση των δαπανών για προσλήψεις, με βάση τις αυξημένες ανάγκες λόγω πανδημίας.

· Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.

 

Δε θα δεχτούμε εκπαιδευτικούς λάστιχο, αναλώσιμους και χωρίς δικαιώματα, σε σχολεία χωρίς υγιεινή και ασφάλεια.

Τα μορφωτικά δικαιώματα και υγεία μας δεν παζαρεύονται !

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search