• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Δεν είναι αθώοι!

October 05, 2020 4030

Δεν είναι αθώοι!

 

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα πριν από οκτώ χρόνια δεν ήταν η μοναδική εγκληματική πράξη της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Είναι η τελευταία από μια σειρά άλλων δολοφονιών:

Στις 9 και 21 Οκτωβρίου 1999, ο 23χρονος Παντελής Καζάκος σκότωσε δύο μετανάστες και τραυμάτισε σοβαρά άλλους εφτά λόγω του διαφορετικού χρώματος και θρησκεύματος

Στις 12 Μαΐου 2011, ο 21χρονος Αλίμ Αμπντούλ Μάναν δολοφονείται με μαχαίρι ως αντίποινα για τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη στις 10 Μαΐου 2011.

Στις 17ης Ιανουαρίου 2013, ο 27χρονος Πακιστανός μετανάστης Σαχζάτ Λουκμάν δολοφονήθηκε στα Πετράλωνα με επτά μαχαιριές.

Εκτός από τις παραπάνω δολοφονίες έχουμε δεκάδες εγκληματικές επιθέσεις σε κάθε διαφορετικότητα που έχει να κάνει με χρώμα, θρησκεία, ιδεολογία.

Η απόφαση της δίκης της Χ. Α. δεν αρκεί να είναι καταδίκη των φυσικών αυτουργών αλλά ολόκληρης της εγκληματικής οργάνωσης και της δράσης της πάνω από δυο δεκαετίες.

Πέρα από τη δικαστική απόφαση χρειάζεται μια συνολική καταδίκη από όλο το δημοκρατικό φάσμα, όχι μόνο της συγκεκριμένης οργάνωσης αλλά όλης της φασιστικής και ρατσιστικής ιδεολογίας που παρουσιάζεται με πολλά διαφορετικά πρόσωπα, σε πιο «λαϊτ» μορφές, εξίσου όμως επικίνδυνες.

Χρειάζεται πολιτική καταδίκη κάθε υποκριτικής στάσης, όπως αυτή του πρωθυπουργού, που είναι μεν ευπρόσδεκτη η καταδίκη του ναζισμού από πλευράς του, από την άλλη όμως ο πρόεδρος της βουλής προσλαμβάνει, αν και αναγκάζεται να αναθεωρήσει προσωρινά (μέχρι την έκβαση της δίκης!!!), τη Ζαρούλια στη Βουλή. Η δε υπουργός παιδείας με εγκύκλιο της αποκλείει τους καταληψίες μαθητές από την εκπαιδευτική διαδικασία!!! Η καταδίκη του ναζισμού αλλά και κάθε ρατσισμού που απορρέει απ αυτόν δεν είναι μια φραστική διαδικασία αλλά μια πολιτική και κοινωνική πρακτική.

Η δικαστική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής φασιστικής οργάνωσης, είναι μια οφειλή απέναντι όχι μόνο στα στοιχειώδη πολιτικά δικαιώματα, αλλά απέναντι στη στοιχειώδη ανθρώπινη αξιοπρέπεια που έχει κατοχυρωθεί εδώ και εκατονταετίες από το Διαφωτισμό, τα κοινωνικά κινήματα και τις κοινωνικές επαναστάσεις.

Καλούμε όλους τους συνδημότες και συμπολίτες, την Τρίτη 6/11 στις 6:30 στη συγκέντρωση διαμαρτυρία στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search