• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Απάντηση του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κέρκυρας στο εξώδικο του πρώην διοικητή Φ. Κακαβίτσα: "Οι δικές του ποινές δεν ήταν λιγότερο οδυνηρές, ψυχοφθόρες, και προκαλούσαν μικρότερη τρομοκρατία... οι Πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση!"

October 24, 2020 3618

 

Η απάντηση του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κέρκυρας στο εξώδικο του Φ. Κακαβίτσα

«Τις 20.10.2020 κοινοποιήθηκε στην Πρόεδρο του Σωματείου μας Κωνσταντινιά Ιωάννου, η υπό την αυτήν ημεροχρονολογίαν Εξώδικός του πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου Κερκύρας, το περιεχόμενο της οποίας μας εξέπληξε και προκάλεσε σε μας θλίψη και στενοχώρια, καθώς, αφ΄ ενός μεν αποτελεί πλήρη διαστρέβλωση των λεχθέντων της Προέδρου σε τηλεοπτική εκπομπή δια της επιλεκτικής αποσπασματικής αναφοράς, αφ΄ ετέρου, είναι η πρώτη φορά που στην συνδικαλιστική μας δράση στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κέρκυρας, εκτοξεύονται απειλές, τυπικά νόμιμες βεβαίως, εξαιτίας της συνδικαλιστικής δράσης και της θεμιτής, δικαιολογημένης, καλοπροαίρετης και άνευ ψήγματος δόλου, κριτικής των πεπραγμένων της Διοικήσεως του Νοσοκομείου.


Αλγεινή εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι, αποσπάσματα της Εξωδίκου του κ. Κακαβίτσα, είχαν ήδη δημοσιευθεί σε τοπικά ΜΜΕ, πριν ακόμη κοινοποιηθεί στην Πρόεδρο του Σωματείου μας…

Ανέκαθεν, το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο και το ΕΣΥ Κέρκυρας ασκούσε δριμεία κριτική στα πεπραγμένα των εκάστοτε Διοικήσεων, τονίζοντας τις πράξεις και τις παραλείψεις τους, με γνώμονα και αποκλειστικό σκοπό και στόχο, τη βελτίωση των συνθηκών παροχής υγείας, της λειτουργίας του Νοσοκομείου, επ΄ ωφελεία βεβαίως των ασθενών, των νοσηλευομένων και του προσωπικού, ώστε να παρέχει τις υπηρεσίες του και να ασκεί τα καθήκοντά του σε κλίμα ασφαλείας, απερίσπαστο από προβλήματα που δεν σχετίζονται με τις υπηρεσίες υγείας. Και ακριβώς αυτή η δράση του, όπως δημόσια είχε αναγνωρισθεί από όλες τις Διοικήσεις μέχρι σήμερα, απετέλεσε πρωταρχικό παράγοντα για την αναβάθμιση των παρεχομένων από το Νοσοκομείο Κερκύρας υπηρεσιών.


Ποτέ δεν ενεργήσαμε με βάση τις πολιτικές καταβολές και τα κομματικά κριτήρια, εξ ου και πάντοτε απολαμβάναμε αυξημένης αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης από τα μέλη του Σωματείου μας, δηλαδή από ολόκληρο το προσωπικό του Νοσοκομείου και του ΕΣΥ της Κέρκυρας. Η συνεχής μας δράση και οι πρωτοβουλίες μας, είναι γνωστό πως ενοχλούσαν τις εκάστοτε Διοικήσεις του Νοσοκομείου, οι οποίες με κάθε τρόπο προσπαθούσαν να μας «φιμώσουν» και να μας περιθωριοποιήσουν, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να φτάσουν στο σημείο να μας απειλούν με δικαστικές διώξεις.


Εν προκειμένω, ως Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του Νομού Κέρκυρας, το οποίο εκπροσωπεί όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ Κέρκυρας, επισημαίνουμε τα εξής:

Είναι υποχρέωσή και καθήκον μας απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους και τον Κερκυραϊκό Λαό να ασκούμε κριτική, να επισημαίνουμε λάθη και να προτείνουμε λύσεις για τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που υπήρχαν και συνεχίζουν να ταλανίζουν το χώρο της Υγείας, τόσο σε επίπεδο εργαζομένων, όσο και σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.
Οι ενέργειες αυτές και γενικά όλη η συνδικαλιστική μας δράση χαίρουν της αποδοχής και της συναίνεσης των Συναδέλφων μας, όπως προκύπτει από τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των εργαζομένων και του Διοικητικού μας Συμβουλίου.

Ενδεχομένως «δεν υπήρξε ποτέ κατά τη θητεία του κ. Κακαβίτσα επιβολή κυρώσεων σε ιατρούς ή λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου, χωρίς να έχει προηγηθεί η διαδικασία ΕΔΕ και χωρίς να έχει ενημερωθεί πρώτα η διευθύντρια ιατρικής υπηρεσίας. Όλες δε οι αποφάσεις πειθαρχικών ποινών λαμβάνονταν από το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου με ομόφωνες αποφάσεις και τη σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων των γιατρών και των εργαζομένων. Επιπλέον ουδέποτε επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα σε κάποιον ιατρό, επί της δικής του διοίκησης στο νοσοκομείο», οφείλουμε όμως να επισημάνουμε ότι για μας δεν έχει μεγάλη σημασία, αν οι διώξεις και οι τιμωρίες των εργαζομένων, γίνονται νομότυπα, ή το είδος της τιμωρίας. Αν δηλαδή λαμβάνονται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, η πλειοψηφία του οποίου είναι διορισμένη από την εκάστοτε κυβέρνηση (κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη δική του θητεία, κυβέρνηση ΝΔ στην παρούσα θητεία του Δ.Σ.), αν «ενημερώνεται» όπως επικαλείται η Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας (η οποία βεβαίως είναι επιλογής του Διοικητού της 6ης Υ.ΠΕ. , ασφαλώς και προφανώς μετά από εισήγηση του Διοικητή, δηλαδή πάλι του ιδίου).


Αν δε εννοεί ότι, οι δικές του ποινές σε εργαζόμενους, επειδή δεν ήταν, όπως ισχυρίζεται, χρηματικές, ήταν λιγότερο οδυνηρές, ψυχοφθόρες, και προκαλούσαν μικρότερη τρομοκρατία, εμείς έχουν διαφορετική άποψη. Υπενθυμίζουμε στον πρώην Διοικητή, ως ένα από πολλά γεγονότα, τον εξαναγκασμό σε παραίτηση, όπως ο ίδιος κατήγγειλε, του Διευθυντού της Χειρουργικής Κλινικής κ. Νικολάου Γατσούλη. Δεν κρίνουμε σκόπιμο να απαριθμήσουμε εδώ όλες τις ΕΔΕ που διενεργήσε στη θητεία του και τις ποινές που επιβλήθηκαν σε εργαζόμενους, τηρώντας ασφαλώς όλους τους προβλεπόμενους τύπους…
Θεωρούμε βέβαιο ότι δεν τις έχει ξεχάσει.

Με απλά λόγια η τυπική νομιμότητα δεν συνάδει πάντοτε με την ουσία και την Δικαιοσύνη, αλλά ενίοτε εξυπηρετεί και άλλου είδους σκοπιμότητες.
Δε σκοπεύουμε να επεκταθούμε περαιτέρω, ούτε πρόκειται να αναλωθούμε σε ανούσιες και άχρηστες δικαστικές ή εξώδικες διαμάχες με το παρελθόν. Τα προβλήματα της Υγείας στην Κέρκυρα είναι σοβαρά, χρόνια και είναι αυτό που πρωτίστως μας απασχολεί όλους.

 
Οι Πολίτες περιμένουν από εμάς να τα λύσουμε και εμείς αυτό ακριβώς κάνουμε με όσες δυνάμεις έχουμε και ευτυχώς, όλοι αναγνωρίζουν τον κυριαρχικό ρόλο μας στις μέχρι σήμερα βελτιώσεις του επιπέδου παροχής Υγείας στην Κέρκυρα. Διότι, οφείλουμε να το υπενθυμίσουμε αυτό: εμείς είμαστε αυτοί οι οποίοι δίνουμε κάθε στιγμή μάχες στην πρώτη γραμμή του μετώπου της Υγείας και θέτουμε τους εαυτούς μας στην κρίση του κάθε ασθενούς, λογοδοτούντες στον Κερκυραϊκό Λαό και όχι βέβαια στην κυβέρνηση που μας διόρισε.

Και ευτυχώς για όλους μας, οι Πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση!»

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search