Print this page

Πώς ο ΟΦΑΜ άλωσε την Άρτα και θρονιάστηκε στην κορυφή της βαθμολογίας

October 25, 2020 784

 

Ατσάλινος ΟΦΑΜ πέτυχε δεύτερο σερί θρίαμβο, αυτή τη φορά μέσα στην 'Αρτα επικράτησε της Αναγέννησης με 2 - 1 και θρονιάστηκε στην 1η θέση της βαθμολογίας μαζί με Παναγρινιακό και Αχέροντα. Φαίνεται ότι αυτή η ομάδα με τον εξαιρετικό τεχνικό ηγέτη Σάββα Σιδερόπουλο θα μας ... τρελάνει. 

Τη δίκαιη νίκη και την ανωτερότητα του ΟΦΑΜ περιγράφει και το artagoal.gr από όπου το παρακάτω ρεπορτάζ:

Μόνο τυχαία αποδείχτηκε πως δεν ήταν η ευρεία νίκη του ΟΦΑΜ, την 1η αγωνιστική, καθώς η ομάδα του Σάββα Σιδερόπουλου, ήρθε εξαιρετικά διαβασμένη στην Άρτα, και πήρε το "διπλό" με 1-2 από την Αναγέννηση, σοκάροντας την αρτινή ομάδα. Η Αναγέννηση θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει ιδανικά το ματς, καθώς πριν καν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν ο Σιδηρόπουλος έβγαλε κάθετα στον Μπότσαρη που με εκπληκτικό σπριντ απέφυγε τον τελευταίο αμυντικό, πέρασε και τον τερματοφύλακα, όμως το πλασέ του στην κενή εστία έδιωξε σωτήρια με τη βοήθεια του δοκαριού, ο Κώστας Γραικός. Στο 20', οι φιλοξενούμενοι που ήταν πολύ επικίνδυνοι στην κόντρα, έκλεψαν την μπάλα, όμως ο Γ. Γραικός καθυστέρησε χαρακτηριστικά απέναντι από τον Πατσιούρα, κάνοντας τελικά λάθος πάσα. Τρία λεπτά αργότερα, νέα φάση για τον ΟΦΑΜ, με το Γωνιάδη να εκτελεί πολύ ωραία κόρνερ, όμως τρία άτομα, να μην μπορούνα να κάνουν επαφή με την μπάλα και να τη σπρώξουν στα δίχτυα. Στο 38ο λεπτό, ήρθε η δεύτερη πολύ μεγάλη φάση της "Α", όταν μετά από κακό διώξιμο, η μπάλα στρώθηκε στο Σιδηρόπουλο φάτσα με το τέρμα, εκείνος άργησε να σουτάρει, και όταν το έκανε νικήθηκε από το Σκάρπο. Και ενώ όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια, στο 46ο λεπτό, ο Χούσος πιέστηκε μετξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής της "Α", έχασε την μπάλα, η οποία κατέληξε μετά από κάθετη πάσα στο Γιάννη Γραικό, που απέφυγε και τον Πατσιούρα, και έγραψε το 0-1 σε κενή εστία, σε μια φάση που οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για φάουλ στην αρχή της φάσης στον Αρτινό μέσο. 

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι έχοντας το υπέρ τους σκορ, έψαχναν την κόντρα και στο 49ο λεπτό, είχαν μεγάλη ευκαιρία, όταν από σπάσιμο στο πέναλτι του Γωνιάδη, ο Ρούμπο βρέθηκε ολομόναχος στην καρδιά της περιοχής, όμως το πλασέ του ήταν αναιμικό, και ο Πατσιούρας μπλόκαρε. Στο 52' ο Μπότσαρης σούταρε υπό καλές προϋποθέσεις εκτός περιοχής πολύ άουτ, ενώ τρία λεπτά μετά, στην καλύτερη φάση της "Α" στο δεύτερο μέρος, ο Γκολάκου έκανε το γύρισμα, όμως το πλασέ του Παπαρούνα από τη μικρή περιοχή πέρασε άουτ. Στο 60ο λεπτό, ήρθε τελικά το 1-1 για την Αναγέννηση, με ένα εκπληκτικό τέρμα, καθώς ο Σκανδάλης βρήκε χώρο έξω από τη μεγάλη περιοχή, δοκίμασε το πόδι του σχεδόν από 30 μέτρα, πιάνοντας ένα φοβερό ευθύβολο σουτ, που κατέληξε στο "Γ" του ανήμπορου να αντιδράσει, Σκάρπου. Παρά το καλό μομέντουμ για την "Α", οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν σε εγρήγορση την αρτινή άμυνα, ειδικά με την είσοδο του ταχύτατου Νικολούδη, και κάθε κόντρα επίθεση ήταν επικίνδυνη. Στο 70ο λεπτό, ο Φωλίνας σούταρε ψηλά, ενώ στο επομενο δίλεπτο, ο ΟΦΑΜ απείλησε δις τόσο με το Νικολούδη που δεν έπιασε καλά την κεφαλιά, από καλή θέση μαρκαρισμένος, όσο και με το Γωνιάδη, που βρέθηκε φάτσα με τον Πατσιούρα, όμως σούταρε στο σκάσιμο της μπάλας αδύναμα, δίνοντας της ευκαιρία στον γκοκίπερ της "Α" να καθαρίσει τη φάση. Στο 77ο λεπτό, πολύ κακή εκτίμηση της φάσης από τον Παπαρούνη, που έκανε κακό κοντρόλ, έφερε το Νικολούδη σε θέση τετ α τετ, εκείνος έσπασε στην κενή εστία στον κορυφαίο του γηπέδου, Γωνιάδη, που πλάσαρε σε κενή εστία, για το 1-2. Στο 80ο λεπτό, η Αναγέννηση θα μπορούσε να ισοφαρίσει, όμως ο Γκολάκου που βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, είδε τον εξαιρετικό Σκάρπο, να το νικά. Η αρτινή ομάδα πίεσε ασφυκτικά στα τελευταία λεπτά, ψάχνοντας το γκολ, και στο 86' είχε νέο καλό σουτ του Σκανδάλη που έδιωξε ο Σκάρπος. Δύο φάουλ σε πολύ καλό σημείο, από τον Καραγιαννίδη πέρασαν ανεκμετάλλευτα, ενώ στην τελευταία σημαντική στιγμή, ο Σιδηρόπουλος πήρε την καρφωτή κεφαλιά μετά από κόρνερ, όμως ο Σκάρπος καθάρισε και τη συγκεκριμένη φάση, με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν με το σπουδαίο "διπλό" από το Δημοτικό Στάδιο, με 1-2.

Διαιτητής : Γιάννης Πάνος (Ηπείρου)  Βοηθοί : Λάμπρος Διαμάντης (Ηπείρου) - Δημήτρης Σπυρογιώτης (Ηπείρου)  Παρατηρητής : Χρήστος Βακαλόπουλος (Θεσπρωτίας)

Αναγέννηση Άρτας (Νταλάκας) : Πατσιούρας, Καραγιαννίδης, Φωλίνας, Μπόκος (56' Χεμπέγια), Παπαρούνης, Κραμπής (46' Γκολάκου), Παπαρούνας (56' Μαργώνης), Χούσος, Σιδηρόπουλος, Σκανδάλης, Μπότσαρης (79' Ροβίνας)

ΟΦ Αγίου Ματθαίου (Σιδερόπουλος) : Σκάρπος, Ταμπάκου, Κατελούζος, Γραικός Κ., Παπαδόπουλος, Ρούμπο (87' Σιμακάι), Γραικός Γ. (87' Αμπατζίδης), Σπίνουλας Σπ., Γραικός Ι. (64' Νικολούδης), Γωνιάδης, Σπίνουλας Ν. (74' Πάγκαλης)

 

ΦΩΤΟ Όμιλος Φιλάθλων Αγ. Ματθαίου fb

5ος όμιλος (2η αγωνιστική)

 Παναγρινιακός – Θύελλα Κατσικάς 3-1 (43', 62', 82' / 29' )

Αναγέννηση Άρτας – ΟΦ Αγίου Ματθαίου 1-2 (60' Σκανδάλης / 45+1' Γραικός, 77' Γωνιάδης)

 Τηλυκράτης – Αχέρων Καναλακίου 0-3 (10' Βέρμπης, 36', 88' )

 ΠΑΣ Θύελλα Μοναστηρακίου – ΑΕ Μεσολογγίου 4-1 (33', 56', 63', 89' / 71' )

ΑΕ Λευκίμμης – Αμβρακικός Λουτρού 2-1 (33'-85' Κιπτίου / 25' )

ΑΟ Κασσιώπη Κέρκυρα – Κτηνοτροφικός Αστέρας Καληράχης 0-4 (14' Κοτζαντίσογλου, 37' Ρούσης, 78' Σάλια, 90' Κηπουρός)

ΑΝΑΒΟΛΗ Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας – ΠΑΣ Πρέβεζα

Βαθμολογία
1.Παναγρινιακός 6
2.ΟΦΑΜ 6
3.Αχέρων Καναλακίου 6
4.Θύελλα Μοναστηρακίου 3
5.Κτηνοτροφικός Αστέρας 3
6.ΠΑΣ Πρέβεζα 3
7.Αναγέννηση Άρτας 3
8.ΑΕ Λευκίμμης 3
9.Τηλυκράτης 3
10.Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας 0
11.ΑΕ Μεσολογγίου 0
12.ΑΟ Κασσιώπη Κέρκυρα 0

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.