• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

7 χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις μπροστά στις ψευδο-εκλογές της 7ης Νοέμβρη

November 04, 2020 3533

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας: Απάντηση του ΣΕΠΕ  Κέρκυρας στη ΔΟΕ για το ζήτημα της Άμεσης εφαρμογής της Δίχρονης  Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης στην Κέρκυρα

Ενημερωτικό σημείωμα για την αποχή από τις ηλεκτρονικές «εκλογές»

7 χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις μπροστά στις ψευδο-εκλογές της 7ης Νοέμβρη

1. Τι είναι τα υπηρεσιακά συμβούλια (ΚΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΠΕ);

Είναι διοικητικά όργανα που συγκροτούνται σε επίπεδο Διεύθυνσης (ΠΥΣΠΕ), Περιφέρειας (ΑΠΥΣΠΕ), Υπουργείου Παιδείας (ΚΥΣΠΕ). Οι αρμοδιότητές τους έχουν να κάνουν με όλα τα υπηρεσιακά ζητήματα (μεταθέσεις, αποσπάσεις, τοποθετήσεις, κ.α.). Είναι πενταμελή. Τα τρία μέλη επιλέγονται/διορίζονται από το κράτος. Τα δύο μέλη είναι οι αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών Οι αιρετοί οφείλουν να είναι το μάτι και το αυτί του οργανωμένου κλάδου, να ελέγχουν, καταγγέλλουν, αποκαλύπτουν τις αυθαίρετες, τις παράνομες ενέργειες, τις πελατειακές σχέσεις και τις αδιαφανείς διαδικασίες, να αντιπαλεύουν τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές. Να εφαρμόζουν και να υλοποιούν τις αποφάσεις των Συλλόγων και των Γενικών τους Συνελεύσεων, διεκδικώντας διαφανείς και δίκαιες διαδικασίες για κάθε συνάδελφο.

2. Πως εκλέγονται οι αιρετοί;

Μέχρι τώρα, οι εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια διεξάγονται κάθε δύο χρόνια, τον Νοέμβριο, σε εργάσιμη ημέρα, με άδεια (την οποία άδεια ουδέποτε ζήτησε το συνδικαλιστικό κίνημα). Πραγματοποιούνται σε τρεις κάλπες ταυτόχρονα ψηφοφορίες για την ανάδειξη αιρετών στο ΚΥΣΠΕ και στα ΑΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΠΕ κάθε περιοχής.

3. Τι θέλει η κυβέρνηση;

Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε, με πρόσχημα την πανδημία, οι εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια να διεξαχθούν με ηλεκτρονική «ψηφοφορία». Με τη διαδικασία της «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας», στην οποία δεν υπάρχει κάλπη, δεν ταυτοποιείται δια ζώσης ο ψηφοφόρος από εφορευτική επιτροπή, δεν ξέρει κανείς ποιος ψήφισε πίσω από τον υπολογιστή, εάν ψήφισε ελεύθερα ή υπό το καθεστώς ποικίλων πιέσεων και επιπλέον ανοίγει ο δρόμος για γενικευμένη νοθεία στις εκλογές, για τεράστιας κλίμακας αλλοίωση και χειραγώγηση των αποτελεσμάτων. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει την «ηλεκτρονική ψηφοφορία» εντάσσεται σε ένα γενικευμένο σχέδιο απομόνωσης των εργαζομένων από τις συλλογικές διαδικασίες, χτυπήματος των σωματείων και των συνδικάτων, διάλυσης του ζωντανού χαρακτήρα τους και κατάργησης των συλλογικών διαδικασιών βάσης και των Γενικών Συνελεύσεων.

4. Πως απαντάμε;

Ο Σύλλογός μας, όπως και όλοι οι Σύλλογοι Π.Ε. και οι ΕΛΜΕ πανελλαδικά, η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ, διαφωνεί ριζικά με την ηλεκτρονική «ψηφοφορίας», διεκδικεί να παραταθεί η θητεία των αιρετών και να πραγματοποιηθούν οι εκλογές δια ζώσης, σε εργάσιμη ημέρα χωρίς άδεια, όταν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Σε αυτό το πλαίσιο, όλα τα ψηφοδέλτια, όλων των παρατάξεων αποσύρθηκαν και καλούνται όλοι/ες οι συνάδελφοι σε αποχή από αυτή την αντιδημοκρατική διαδικασία.

5. Τελικά θα επιμείνει το Υπουργείο στη διεξαγωγή της ηλεκτρονικής «ψηφοφορίας»;

Το ΥΠΑΙΘ ολοκληρώνει τον αντιδημοκρατικό του κατήφορο, προκηρύσσοντας ηλεκτρονικές «εκλογές» για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια το ερχόμενο Σάββατο 7 Νοεμβρίου, παρά την απόσυρση ΟΛΩΝ των παρατάξεων και ΟΛΩΝ των υποψηφίων, παρά τη συγκρότηση εφορευτικών επιτροπών χωρίς εκπροσώπους των σωματείων, παρά τις καταγγελίες όλων των Συλλόγων και των Ομοσπονδιών. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ χρησιμοποιεί πραξικοπηματικά τα αποσυρθέντα ψηφοδέλτια και με (ν)τροπολογίες στη Βουλή σχετικά με τη λειτουργία των εφορευτικών επιτροπών, εκχωρούνται στην υπουργό όλες οι εκλογικές αρμοδιότητες. Αυτές δεν είναι εκλογές, είναι πραξικόπημα.

6. Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή;

Η συμμετοχή είναι προαιρετική. Αν οποιοσδήποτε ισχυριστεί ή υπαινιχθεί το αντίθετο, πολύ απλά ψεύδεται. Άλλωστε, η ηλεκτρονική «ψηφοφορία» διεξάγεται σε μη εργάσιμη ημέρα.

7. Γιατί πρέπει να απέχουμε;

Κάθε κλικ συμμετοχής στις «εκλογές», είναι κλικ υπέρ του Υπουργείου και των μέτρων που θέλει να περάσει. Στο πεδίο των «εκλογών» της 7ης Νοεμβρίου διακυβεύονται πολύ περισσότερα ζητήματα, από ότι οι ίδιες οι εκλογές. Διακυβεύεται το τι θα γίνει την επόμενη ημέρα στα ζητήματα της αξιολόγησης, των διορισμών, της εκπαιδευτικής πολιτικής συνολικά, διακυβεύεται το πώς θα διαμορφωθεί το σχολείο μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, διακυβεύεται το ψυχικό σθένος των ανθρώπων και των Συλλόγων που θα αντιπαρατεθούν στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή επέλαση, όταν η ύφεση θα ξεπεράσει το 15%, διακυβεύεται το αν θα διατυπώνονται και θα διεκδικούνται αιτήματα ή θα αποδεχτούμε το νόμο της σιωπής και του υπάκουου υπηκόου.

Ο δρόμος για την ακύρωση των εκλογών περνάει μέσα από τη στάση κάθε συναδέλφισσας και κάθε συναδέλφου, που ενισχύοντας την ενιαία αγωνιστική στάση όλου του κλάδου, ΘΑ ΑΠΕΧΕΙ από αυτές τις «εκλογές», σεβόμενος/η τις δημοκρατικές διαδικασίες και τις συλλογικές αποφάσεις.

Συνεχίζουμε ενωτικά, με την ίδια αποφασιστικότητα και μαχητικότητα, στην κατεύθυνση της υλοποίησης των αποφάσεων του Δ.Σ. της ΔΟΕ:

· ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ από την ηλεκτρονική ψευδο-ψηφοφορία ώστε ο κλάδος με τη συλλογική στάση του να μη νομιμοποιήσει τη διαδικασία.

· Καμία εμπλοκή-συμμετοχή εκπαιδευτικών στις εφορευτικές επιτροπές. Ο Σύλλογος παρέχει συνδικαλιστική κάλυψη.

· Να προχωρήσουμε μαζί με τους υπόλοιπους Συλλόγους σε ακύρωση της λειτουργίας των εφορευτικών επιτροπών.

· Δεν αναγνωρίζουμε «τα αποτελέσματα» των «ψευδο-εκλογών».

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΠΑΡΩΔΙΑ ΓΙΑ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ!

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search