• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ: "Όργιο αστυνομοκρατίας κι εκφοβισμού στην Κέρκυρα με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις"

November 26, 2020 3196

Η ΤΕ Κ'έρκυρας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της τονίζει μεταξύ άλλων: "Πρωτοφανή για τα δεδομένα της Κέρκυρας σχέδια αστυνομοκρατίας και εκφοβισμού, έλαβαν χώρα σήμερα στην πόλη μας, ακόμα χειρότερα και από τα μέτρα που είχαν πάρει οι δυνάμεις καταστολής στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Από νωρίς το πρωί αποκλείστηκαν, από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, το Εργατικό Κέντρο, η πλατεία Σαρόκο και περιμετρικά όλη η πόλη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

"Όργιο αστυνομοκρατίας κι εκφοβισμού στην Κέρκυρα με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις"

Πρωτοφανή για τα δεδομένα της Κέρκυρας σχέδια αστυνομοκρατίας και εκφοβισμού, έλαβαν χώρα σήμερα στην πόλη μας, ακόμα χειρότερα και από τα μέτρα που είχαν πάρει οι δυνάμεις καταστολής στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Από νωρίς το πρωί αποκλείστηκαν, από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, το Εργατικό Κέντρο, η πλατεία Σαρόκο και περιμετρικά όλη η πόλη.

Μπλόκα της αστυνομίας και της ασφάλειας στήθηκαν σε όλους τους δρόμους που οδηγούν στην πόλη για να εμποδίσουν τους απεργούς, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τους αγρότες να κατέβουν στην απεργία. Τεράστιες ουρές σχηματίστηκαν από τα «Τρία γεφύρια» ως το «Πέραμα» και του «Ποντή», από την πόλη ως την «Αλεπού» και την εθνική οδό Πέλεκα, από το ύψος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ως το «Κοντόκαλι».

Ακέραια την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και ο αρμόδιος υπουργός Χρυσοχοϊδης, που με δική τους εντολή σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε το όργιο αστυνομοκρατίας και εκφοβισμού, θυμίζοντας άλλες μαύρες εποχές. Μέχρι και πυροσβεστικά οχήματα παρέταξαν στο Σαρόκο για να αντιμετωπίσουν τον «εχθρό-λαό», τα οποία μετά από παρέμβαση στελέχους του κόμματός μας, αποσύρθηκαν.

Οι πρακτικές αυτές φανερώνουν ότι η προστασία από την πανδημία είναι το πρόσχημα. Στόχος της κυβέρνησης είναι να αποπροσανατολίσει και να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα.

Στόχος όλων των κυβερνήσεων του κεφαλαίου είναι να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Για να δουλεύουν αδιαμαρτύρητα 10ωρα και 12ωρα, να αμείβονται ακόμα και με 200ευρώ μηνιαίως. Για να διαλύσουν το ταξικό εργατικό κίνημα, για να ποινικοποιήσουν τους αγώνες των εργαζομένων για το μεροκάματο, για την Υγεία, την Παιδεία, την προστασία της λαϊκής στέγης. Γι’ αυτό εντείνουν τον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία.

Η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ καταγγέλλει το όργιο αστυνομικής τρομοκρατίας που συντελείται την ημέρα της απεργίας στο νησί μας. Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν τις σημερινές πρακτικές της κυβέρνησης και να συνεχίσουν να παλεύουν καθημερινά και σε όλες τις συνθήκες για υγεία, ζωή, δουλειά με δικαιώματα, να βγάλουν τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ.

Οι αγώνες για Υγεία, δικαιώματα στη Δουλειά, στη Μόρφωση,

δεν παίρνουν αναβολή!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search