• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Ο Λευτέρης Πανδής καλπάζει με τη φανέλα της Καλλιθέας στο γήπεδο της Λεωφόρου με άψογο στυλ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό Ο Λευτέρης Πανδής καλπάζει με τη φανέλα της Καλλιθέας στο γήπεδο της Λεωφόρου με άψογο στυλ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό

Λευτέρης Πανδής: Ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ταλέντο της δεκαετίας του 1970

January 03, 2021 1418

 

         Ο Λευτέρης Πανδής έγραψε τη δική του ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο ως ποδοσφαιριστής της Καλλιθέας τη δεκαετία του 1970. Ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ταλέντο που σταμάτησε άδοξα την ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία το 1981 σε ηλικία 25 χρονών και αυτό όχι λόγω κάποιου τραυματισμού, αλλά συνδέεται με τις χρόνιες παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου που ο ίδιος δε θέλει να θυμάται και να συζητήσει. Άδικα από τη συμπεριφορά παραγόντων της ίδιας του της ομάδας, ενώ ο ίδιος ήταν ειλικρινής. Σεβόμενοι την επιθυμία του δε γράφουμε περισσότερα για αυτή την πικρή ιστορία…

Ο Λευτέρης γεννήθηκε στις Αργυράδες Κέρκυρας το 1956. Από πολύ μικρός και κάτω από δύσκολες συνθήκες βρέθηκε από τα παιδικά του χρόνια στην Αθήνα. Σε ηλικία μόλις 13 χρόνων έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στον Πήγασο ανεξάρτητη ομάδα της Κυψέλης. Στη συνέχεια στον Ιάσονα της Β΄ΕΠΣΑ με τον οποίο δυο χρονιές αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ, αν και η θέση που διακρίθηκε ήταν επιτελικός μέσος. Είχε την αίσθηση του γκολ και η σχέση του με τα δίχτυα ήταν ιδιαίτερα αρμονική. Μέσα της δεκαετίας του 1970 παίρνει μεταγραφή για την Καλλιθέα που πλήρωσε 1.250.000 δραχμές στον Ιάσονα, ποσό πολύ μεγάλο για τα δεδομένα της εποχής σε μια ερασιτεχνική ομάδα. Η Καλλιθέα που πρωταγωνιστούσε στη Β΄ Εθνική πλειοδότησε του Άρη που διεκδικούσε τον Λευτέρη.

Προεπισκόπηση εικόνας

Ο Λευτέρης Πανδής με τη φανέλα της Καλλιθέας στο γήπεδο της Λεωφόρου ανακόπτει τον Θανάση Δημόπουλο

Ο Λευτέρης με τη φανέλα της Καλλιθέας έκανε σπουδαίες εμφανίσεις και χωρίς υπερβολή σε κάθε αγώνα ήταν από τους διακριθέντες. Τράβηξε το ενδιαφέρον ομάδων της Α΄ Εθνικής με πιο έντονο αυτό της Καστοριάς που τότε έγραφε λαμπρή ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο με αποκορύφωμα την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας το 1980 νικώντας 5 – 2 τον Ηρακλή σε έναν αξέχαστο τελικό. Τελικά κόλλησε η μεταγραφή στη … μίζα. Κάτι ανάλογο συνέβη και με την Παναχαϊκή που εκείνη την περίοδο πρωταγωνιστούσε στην Α΄ Εθνική.

Προεπισκόπηση εικόνας

Ο Λευτέρης Πανδής με τη φανέλα της Καλλιθέας στο ιστορικό ΕΛ Πάσο

Ο ίδιος θυμάται τα φιλικά παιχνίδια της Καλλιθέας με τον Παναθηναϊκό. Αντιμετώπισε μεγάλα ονόματα της εποχής. Έχει να λέει για τον Γιώργο Δεληκάρη, έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της Ελλάδας με μεγάλη καριέρα στον Ολυμπιακό και από το 1978 στον Παναθηναϊκό. «Ο Δεληκάρης είχε τόσο ευλύγιστη μέση και αριστοτεχνική κατάρτιση με εκπληκτική ντρίμπλα που δεν πιανόταν». Από τους παίκτες που ξεχώριζε για τον χαρακτήρα τους και δε θα τους ξεχάσει ήταν ο Γιώργος Καραφέσκος που μετά από πολύ μεγάλη καριέρα στην ΑΕΚ έπαιξαν μαζί στην Καλλιθέα. «Μεγάλος παίκτης και άνθρωπος με αξιοπρέπεια και ήθος, χωρίς να έχει σχέση με κλίκες που εκείνη την εποχή στιγμάτιζαν το ελληνικό ποδόσφαιρο», όπως χαρακτηριστικά δηλώνει.

 Προεπισκόπηση εικόνας

Αυτό το σύντομο, σύμφωνα και με την επιθυμία του ίδιου του Λευτέρη, αφιέρωμα κλείνει κάπως γλυκόπικρα, γιατί ο Λευτέρης σταμάτησε νωρίς , ενώ είχε πολύ μεγάλο ταλέντο και δυνατότητες, Άδικα και "άδοξα" έβαλε τέλος στην ποδοσφαιρική του διαδρομή. Σε ερώτησή μας τι του έχει μείνει από όλη αυτή την ιστορική του διαδρομή θα περιμέναμε να μας πει για κάποιες από τις τόσο καλές στιγμές που έζησε στα γήπεδα, για διακρίσεις ή κάτι σχετικό. Απάντησε λακωνικά: «Μου έχει μείνει απογοήτευση από τις κλίκες και τις ίντριγκες των παραγόντων». Να θυμίσουμε ότι το 1988 συνέβαλε ως Γενικός Αρχηγός στην άνοδο του ιστορικού Απόλλωνα Σμύρνης μαζί με τον Κερκυραίο παράγοντα Κώστα Αλαμάνο στην άνοδο στην Α΄ Εθνική. Και από τα εφηβικά του χρόνια στις Αργυράδες τον αγώνα Πανωχώρι – Κατωχώρι που πετυχαίνοντας 8 γκολ πήρε πριμ 400 δραχμές (50 για κάθε γκολ) μεγάλο ποσό για εκείνη την εποχή, από τον αδελφό του Δημήτρη που η μετανάστευσή του στον Καναδά σηματοδότησε και τη λήξη της ποδοσφαιρικής καριέρας του Λευτέρη!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search