• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Συνάντηση ΕΣΥΝ με τον διοικητή του Νοσοκομείου Κέρκυρας

February 10, 2021 3034

 

Συνάντηση με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας κ. Ρουμπάτη πραγματοποίησε τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του παραρτήματος Κέρκυρας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ).

Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τον Κώστα Ρούσινο, πρόεδρο του παραρτήματος και Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, τη Τζένη Σκέμπρη, ταμία του ΕΣΥΝ και πρόεδρο της Ομάδας Γυναικών Βόρειας Κέρκυρας, και την Ελένη Ξάνθου, αν. μέλος του ΔΣ του ΕΣΥΝ και μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Νυμφών.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο επιστημονικός υπεύθυνος της μονάδας απεξάρτησης «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας κ. Ηλίας Μιχαλαρέας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σφακερών κ. Νίκος Πορφύρης και η εκπρόσωπος του Πολιτιστικό Συλλόγου Σφακερών κ. Λωρέττα Λεοντάρη.

 

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανάγκη δημιουργίας Συμβουλευτικών Σταθμών παραρτημάτων του Συμβουλευτικού Σταθμού της μονάδας απεξάρτησης του ΓΝΚ για την παροχή θεραπευτικής βοήθειας σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαρτήσεων καθώς και στις οικογένειες τους στους περιφερειακούς Δήμους αρχής γενομένης από αυτόν της Βόρειας Κέρκυρας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης οι εκπρόσωποι του ΕΣΥΝ αρχικά κατέθεσαν την εκτίμησή τους για το έργο ζωής που προσφέρουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ και την ανάγκη στήριξης τόσο του Εθνικού Συστήματος Υγείας όσο και των εργαζόμενων σε αυτό. Ακολούθως ανέδειξαν την πολύπλευρη παθογόνα κοινωνική πραγματικότητα που τροφοδοτεί συμπεριφορές αλλοτρίωσης όπως αυτή των ναρκωτικών, επεσήμαναν την όξυνση των προβλημάτων στις συνθήκες της πανδημίας και αναφέρθηκαν στην πολύχρονη και πολύμορφη αντιναρκωτική δράση του ΕΣΥΝ, τη συνεργασία του με δεκάδες αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους και τον αγώνα του για τη στήριξη και τη δημιουργία δημόσιων δομών παροχής δωρεάν υπηρεσιών πρόληψης και απεξάρτησης στους πολίτες. Ακόμη τα μέλη του ΕΣΥΝ εστίασαν στην πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας με την οποία διατυπώνεται το αίτημα δημιουργίας Συμβουλευτικού Σταθμού στη Βόρεια Κέρκυρα από την μονάδα απεξάρτησης του ΓΝΚ ενώ έκαναν ιδιαίτερη μνεία στους φορείς της κοινότητας Σφακερών οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει χώρο στέγασης για τον Σταθμό ενώ παράλληλα έχουν αναπτύξει πολύμορφες δράσεις πάνω στο αντικείμενο.

Στην παρέμβαση του ο κ. Μιχαλαρέας τόνισε ότι, παρά την έλλειψη προσωπικού, από τη μεριά του «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» υπάρχει η διάθεση και η δυνατότητα να υλοποιηθεί άμεσα το αίτημα με τη λειτουργία του Σταθμού μία φορά την εβδομάδα.

Ο κ. Ρουμπάτης ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία για την επίσκεψη, δήλωσε ενημερωμένος για την όλη προσπάθεια δημιουργίας δικτύου παροχής υπηρεσιών απεξάρτησης μέρος του οποίου είναι και οι Συμβουλευτικοί Σταθμοί και απόλυτα σύμφωνος για την αναγκαιότητα τους. Ακόμη αναφέρθηκε στο κύριο πρόβλημα που είναι η στελέχωση τους και τέλος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι θα θέσει το αίτημα στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΓΝΚ εκφράζοντας την εκτίμησή του ότι θα τύχει θετικής αντιμετώπισης.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search