• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Για τα κρούσματα στα σχολεία της Κέρκυρας

February 11, 2021 3144

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Για τα κρούσματα στα σχολεία της Κέρκυρας

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, μετά την επιβεβαίωση και 3ου κρούσματος σε σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας σε μόλις 9 ημέρες λειτουργίας των σχολείων, θεωρεί ότι καθίσταται απόλυτη ανάγκη και προτεραιότητα να ληφθούν επιτέλους τα μέτρα εκείνα ,τα οποία μπορούν να εξασφαλίσουν την υγειονομική ασφάλεια των σχολικών κοινοτήτων.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να μας στέλνουν στα σχολεία με μόνη προστασία μια μάσκα και το ανοιγοκλέισιμο των παραθύρων.

Από την προηγούμενη Άνοιξη, διεκδικήσαμε μέτρα προφύλαξης από την πανδημία ( χωρισμός τμημάτων, διορισμοί εκπαιδευτικών και καθαριστριών, μείωση στο 50% της πληρότητας στα μέσα μεταφοράς, τεστ κ.α. ). Η κυβέρνηση, όμως, και η τοπική διοίκηση ( Δήμοι και Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ) δεν υιοθέτησαν αυτά τα μέτρα, καθώς η εφαρμογή τους αποτελούσε « κόστος » που δεν αναλήφθηκε εκ μέρους τους, εκθέτοντας όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και τις οικογένειες των μαθητών σε μεγάλους κινδύνους. Η κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα, λίγο - πολύ ήταν αναμενόμενη, αφού τα σχολεία, όπως έκλεισαν, έτσι άνοιξαν, δηλαδή χωρίς κανένα επιπλέον μέτρο προστασίας.

Αποδεικνύεται στην πράξη, ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν ανακοινωθεί για τα σχολεία, είναι διάτρητα, αφού αρκετές μέρες μετά την επιβεβαίωση των κρουσμάτων σε κάθε σχολείο και δεν έχει πάει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τα απαραίτητα τεστ και ιχνηλάτηση των επαφών. Οι υπόλοιποι μαθητές κι εκπαιδευτικοί, πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο, διακινδυνεύοντας κάθε ώρα την υγεία τους, αφού πηγαίνουν σε ένα σχολείο, που δε γνωρίζει κανείς ποιος είναι και ποιος όχι, θετικός και ασυμπτωματικός. Κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη του (έστω και προσωρινού) κλεισίματος του σχολείου, μέχρι να διενεργηθούν τα τεστ. Κι έτσι αναλαμβάνουν οι γονείς να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τους μαθητές τους.

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!!!

Εμμονή είναι να θεωρείς ότι 20,25,27 μαθητές σε μικρές αίθουσες δεν αποτελούν κίνδυνο και μάλιστα μέσα στο χειμώνα.

Είναι επικίνδυνοι, γιατί επιλέγουν να μας στοιβάζουν και να προκαλούν συνωστισμό μέσα στις σχολικές αίθουσες και στα σχολικά λεωφορεία.

Ο μισός αριθμός μαθητών ανά τμήμα και αίθουσα, ο μισός αριθμός των μαθητών στα λεωφορεία, ο μισός αριθμός μετακινούμενων μαθητών είναι προφανές ότι διασφαλίζει σε μεγαλύτερο βαθμό την υγειονομική ασφάλεια των σχολείων με τις παρούσες συνθήκες.

Μπροστά στην δύσκολη και επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται, αλλά λαμβάνοντας υπόψη και ότι πλέον κλείνει ένας ολόκληρος χρόνος που τα σχολεία ουσιαστικά υπολειτουργούν, παρότι οι εκπαιδευτικοί έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους, επαναφέρουμε τα αιτήματά μας, τα οποία τώρα γίνονται απολύτως επείγοντα και αποκτούν μεγαλύτερη σπουδαιότητα και βαρύτητα σε όλο το νησί:

Διενέργεια τεστ καθολικά σε όλο το μαθητικό πληθυσμό των σχολείων του νησιού, των εκπαιδευτικών και των υπόλοιπων εργαζομένων. Οι έλεγχοι αυτοί θα πρέπει να γίνουν υπό τον έλεγχο αρμοδίων επιστημόνων του ΕΟΔΥ, με τρόπο μεθοδικό, καθολικό, επαναλαμβανόμενο και οργανωμένο και όχι με την χαλαρότητα του « όποιος θέλει να ελεγχθεί υποβάλλει αίτημα σε σχετική διαδικτυακή πλατφόρμα ». Τα πράγματα είναι πλέον σοβαρά.

Άμεση ιχνηλάτηση επαφών των κρουσμάτων και συστηματικές απολυμάνσεις όπου έχουμε κρούσματα.

Καθαριότητα σχολικών μονάδων: Σοβαρή ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας των σχολείων. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ δίνουν σαφείς οδηγίες για συνεχή καθαρισμό και απολύμανση των χώρων, τουαλετών και αντικειμένων καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου.

Μεταφορές μαθητών: Σοβαρή ενίσχυση των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών. Το όριο πληρότητάς τους παραμένει όπως και πριν την πανδημία στο 100% . Ουσιαστικά με αυτήν την τακτική ακυρώνονται όλα τα μέτρα που εφαρμόζονται στα σχολεία για την αποφυγή μεγάλου συγχρωτισμού μαθητών ( διαφορετικές ώρες διαλειμμάτων, προσέλευσης / αποχώρησης κ.α.), αφού στα σχολικά λεωφορεία και τα ΤΑΧΙ, παιδιά διαφορετικών ομάδων / τάξεων συνωστίζονται κυριολεκτικά. Ας σταματήσει η Περιφέρεια να ευλογεί τα γένια της για τις σχολικές μεταφορές. Ας κάνει αυτό που της αναλογεί, γιατί ούτε αυτό κάνει. 2,5 μήνες, που δεν γινόταν οι μεταφορές των μαθητών, ας χρησιμοποιήσει τα χρήματα που της περίσσεψαν, ώστε να αυξηθεί ο στόλος των υπαρχόντων λεωφορείων για τους μαθητές.

Οικονομική ενίσχυση Σχολικών Επιτροπών ώστε να υπάρχει πλήρης επάρκεια σε είδη καθαρισμού, αντισηπτικά, μάσκες και λοιπό εξοπλισμό.

Ολιγομελή τμήματα - έως 15 μαθητές ανά τάξη. Λειτουργία ολιγομελών τμημάτων με εξασφάλιση του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού από το υπουργείο και κατεύθυνση εξεύρεσης επιπλέον χώρων όπου χρειάζονται, είτε με ενοικίαση είτε με επιπλέον τοποθετήσεις αιθουσών.

Υγειονομικό προσωπικό όχι μόνο τώρα στην πανδημία, αλλά και μετά από αυτήν, προκειμένου να παρακολουθεί υγειονομικά τους μαθητές όλων των σχολείων.

Μόνο με τα παραπάνω μέτρα μπορούμε έστω και στοιχειωδώς να έχουμε έγκαιρο εντοπισμό και έλεγχο κρουσμάτων, περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου και αποφυγή συρροών κρουσμάτων.

Τα παραπάνω είναι αδιαπραγμάτευτοι όροι για την δια ζώσης λειτουργία των σχολείων με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για την υγεία των μαθητών, των γονιών τους και της κοινωνίας μας.

Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι θέλουμε ανοικτά και προστατευμένα τα σχολεία μας, αφού η «δια ζώσης» εκπαίδευση είναι αναντικατάστατη και δεν μπορεί να διακόπτεται, επειδή δεν παίρνονται τα παραπάνω μέτρα.

Είναι μαθηματικά βέβαιο, ότι τα σχολεία, αν δε ληφθούν τα παραπάνω μέτρα, θα οδηγηθούν σε 3ο κλείσιμο (όπως έγινε στις κόκκινες περιοχές), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, αλλά και τις κοινωνικές τους ανάγκες. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να διεκδικήσουμε σθεναρά τα παραπάνω για να εξασφαλίσουμε τη συνέχιση λειτουργίας των σχολείων με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Καλούμε τους υπεύθυνους - Υπουργείο Παιδείας, Περιφέρεια - Αντιπεριφέρεια, Δήμους, Διευθύνσεις Εκπαίδευσης-, να κινηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση, να πράξουν τα απαραίτητα αναλαμβάνοντας την ευθύνη που τους αντιστοιχεί και να εξασφαλίσουν τη συνέχιση λειτουργίας των σχολείων με τις πιο πάνω προϋποθέσεις.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search