• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

ΔΑΣ ΟΤΑ Κέρκυρας: Θετικό κρούσμα στην Πολεοδομία – Ανάγκη για ουσιαστική προστασία της υγείας των εργαζομένων

March 08, 2021 3146

 

 
Ανακοίνωση της παράταξης ΔΑΣ ΟΤΑ του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας για θετικό κρούσμα Covid, σε υπάλληλο στην Πολεοδομία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας. 

«Αρχές της εβδομάδας που πέρασε έγινε γνωστή η είδηση για ένα ακόμα θετικό κρούσμα Covid, σε υπάλληλο στην Πολεοδομία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας. Η υπάλληλος ενημέρωσε την υπηρεσία ως όφειλε και παρέμεινε καραντίνα στο σπίτι σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Στην επίσκεψη που πραγματοποίησαν την Δευτέρα το πρωί (1/3) οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες (η υπεύθυνη Covid και ο γεν. γραμματέας του Δήμου), έγιναν δέκτες της μεγάλης ανησυχίας των εργαζόμενων, οι οποίοι ζήτησαν να ληφθούν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την αποτροπή τόσο της διασποράς του ιού, όσο και της προστασίας όσων εργάζονται στην υπηρεσία.
Οι αρμόδιοι κατέληξαν ότι αρκούν κάποια rapid-test σε εργαζόμενους και το κλείσιμο ενός και μόνο γραφείου, δηλ. αυτό στο οποίο παρουσιάστηκε το κρούσμα. Οι εργαζόμενοι θεωρώντας ότι αυτά τα μέτρα είναι ελλιπή και δεν αρκούν, δήλωσαν στους υπεύθυνους ότι πρέπει να γίνει απολύμανση όλων των γραφείων στην υπηρεσία, θυμίζοντάς τους ανάλογη κατάσταση στο Κ.Ε.Π.
 
Κατόπιν των παραπάνω θεωρούμε ότι η ανησυχία των εργαζομένων είναι εύλογη, γι’ αυτό:
 
Καλούμε την Δημοτική αρχή να αντιληφθεί ότι για την ουσιαστική προστασία της υγείας των εργαζομένων δεν αρκεί απλά το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Η ίδια η ζωή αποδεικνύει ότι η πρόληψη και προστασία απ’ τον ιό είναι πιο σύνθετη κατάσταση. Γι’ αυτό και τα όποια επιπλέον μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης του ιού δεν είναι πολυτέλεια και κόστος αλλά ζωτική ανάγκη.
 
Διεκδικούμε:
  • Τακτικές απολυμάνσεις των εργασιακών χώρων, επαναλαμβανόμενα τεστ κάθε εβδομάδα σε όλους τους εργαζόμενους, τοποθέτηση προστατευτικών plexiglass σε όλα στα γραφεία.
  • Σχολαστικός καθημερινός επαναλαμβανόμενος καθαρισμός με επαρκές προσωπικό καθαριότητας, αν λάβουμε υπόψη ότι καθημερινά στις υπηρεσίες μπαινοβγαίνει πολύς κόσμος για να εξυπηρετηθεί.
  • Επάρκεια σε όλα τα μέσα υγιεινής και προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά, γάντια, υγρό σαπούνι κλπ.)».
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search