• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Στ. Γκίκας: «Νέα Προκήρυξη Μονίμων Ιατρών και Αύξηση των Εμβολιαστικών Γραμμών»

March 11, 2021 2728

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέα συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, είχε σήμερα ο Βουλευτής Κερκύρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, κατά την οποία συζητήθηκε μία σειρά θεμάτων που αφορούν στην Π.Ε. Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής έθεσε σημαντικά ζητήματα προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όπως είναι η κάλυψη επιπλέον κρίσιμων θέσεων Ιατρών κλάδου ΕΣΥ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και η ανάγκη κάλυψης θέσεων επικουρικού προσωπικού στα Κέντρα Υγείας της Π.Ε. Κέρκυρας. Θέμα συζήτησης απετέλεσε επίσης η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Λευκίμμης ως Εμβολιαστικό Κέντρο Νότιας Κέρκυρας αλλά και η αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου Αγ. Ματθαίου.

Σε ότι αφορά στο Νοσοκομείο, ο κ. Κοντοζαμάνης ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι περί το Πάσχα θα βγει η νέα προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για την πρόσληψη μόνιμου Ιατρικού Προσωπικού, όπου αναμένεται να συμπεριληφθούν και ειδικότητες που χρειάζεται το Νοσοκομείο Κέρκυρας. Υπενθυμίζεται ότι προ μηνός, στην προηγούμενη προκήρυξη, συμπεριλήφθηκαν 13 θέσεις μόνιμων Ιατρών για την Π.Ε. Κέρκυρας. Ωστόσο, το Γ.Ν. Κέρκυρας διεκδικεί την κάλυψη επιπρόσθετων κρίσιμων θέσεων, όπως επί παραδείγματι μόνιμου Ορθοπεδικού, Παιδοψυχίατρου, Χειρουργού κ.α.

Σε ότι αφορά στην κάλυψη κρίσιμων κενών επικουρικού προσωπικού των Κέντρων Υγείας της Π.Ε. Κέρκυρας, ο Αναπληρωτής Υπουργός εξήγησε ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί από τις νέες λίστες οι οποίες θα προκύψουν από την τελευταία προκήρυξη για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού. Σημειώνεται, ότι η υποβολή αιτήσεων στην σχετική πλατφόρμα ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι.

Για την αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου Αγ. Ματθαίου και την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα προβεί στην εκταμίευση της δαπάνης για την αγορά προκατασκευασμένου κτιρίου το οποίο θα λειτουργήσει ως Ιατρείο. Σημειώνεται ότι η τοποθέτησή του θα γίνει σε οικόπεδο του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, ενώ θα πληρούνται όλες οι προδιαγραφές για την ασφαλή πρόσβαση και εύρυθμη λειτουργία του.

Αναφορικά με την εν εξελίξει εμβολιαστική διαδικασία, τόσο ο κ. Κοντοζαμάνης όσο και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους τον οποίο

επίσης συνάντησε ο Στέφανος Γκίκας, ανέφεραν ότι από την 1η Απριλίου θα ενεργοποιηθεί το σύνολο των Εμβολιαστικών Κέντρων της χώρας.

Στην Κέρκυρα λειτουργούν ήδη 3 εμβολιαστικές γραμμές στο Γενικό Νοσοκομείο, 2 στο Κέντρο Υγείας Κέρκυρας και 1 στο Κέντρο Υγείας Αγ. Μάρκου. Προγραμματίζεται να ενεργοποιηθεί και τέταρτη γραμμή στο Νοσοκομείο και από τον Απρίλιο αναμένεται να λειτουργήσει επιπροσθέτως το Εμβολιαστικό Κέντρο Νότιας Κέρκυρας στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search