• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Σύλλογος Τεμπλονίου προς Δήμο: Πώς θα διαχειριστείτε τα ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΑ ΙΑΤΡΙΚΑ-ΤΟΞΙΚΑ απόβλητα; - ΒΙΝΤΕΟ

April 09, 2021 2622

Ανακοίνωση του Πολιτιστικού Εξωραϊστικόυ Συλλόγου Τεμπλονίου

Όπως γνωρίζουμε από σήμερα διατίθενται δωρεάν από το κράτος στα φαρμακεία όλης της χώρας τα ατομικά διαγνωστικά τεστ του COVID_ 19 με σκοπό να τα χρησιμοποιούν αρχικά εκπαιδευτικοί και μαθητές ( για τον κάθε έναν έως 2 την εβδομάδα ) και στην συνέχεια να είναι διαθέσιμα για όλους τους πολίτες.... Σήμερα το πρωί ακούσαμε τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κέρκυρας κύριο Σταματάκο Αλέξανδρο σε ραδιοφωνική εκπομπή στην ΕΡΑ (το ηχητικό το παραθέτουμε στο βίντεο) να εκφράζει τις πολύ σοβαρές και εύλογες ανησυχίες του σχετικά με την τύχη που θα έχουν τα χρησιμοποιημένα τεστ κατατάσσοντάς τα στα ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΑ ΙΑΤΡΙΚΑ-ΤΟΞΙΚΑ απόβλητα λόγο ουσιών που εμπεριέχονται σε κάθε ένα από αυτά.

Στην συνέχεια και σε επαφή που είχαμε μαζί του μας ενημέρωσε ότι στο φυλλάδιο των τεστ εμπεριέχονται οδηγίες χρήσης και προφύλαξης στα Ελληνικά που αναγράφεται η οδηγία ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡIΒΑΛΛΟΝ, ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ή ΣΕ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΥΔΑΤΑ. Αυτό σημαίνει ότι θα προκύπτουν μετά την χρήση των τεστ στα χέρια του κάθε πολίτη ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΑ ΙΑΤΡΙΚΑ-ΤΟΞΙΚΑ απόβλητα για το περιβάλλον και την δημόσια υγεία που σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να καταλήξουν σαν απλά απορρίμματα στους κάδους είτε πράσινους είτε μπλε. Έπρεπε επομένος να υπάρχει ήδη αντίστοιχη μέριμνα από την αρμόδια υπηρεσία καθαριότητας για ενημέρωση, συλλογή, απόθεση και διαχείριση των αποβλήτων αυτών (χρησιμοποιημένων τεστ) κάτι που δεν έχουμε δει ακόμα.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος καλούμε τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κύριο Ι.Σερεμέτη να ενημερώσει ως καθ ύλην αρμόδιος άμεσα τους δημότες για τον τρόπο με τον οποίον θα διαχειριστεί η υπηρεσία τα ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΑ ΙΑΤΡΙΚΑ-ΤΟΞΙΚΑ απόβλητα έτσι ώστε να μην υπάρξουν επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην δημόσια υγεία. Περιμένουμε για τις απαντήσεις.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search