• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

ΤΕ Κέρκυρας ΚΚΕ - ΚΝΕ: Προμελετημένο έγκλημα σε βάρος των σπουδαστών και του προσωπικού του ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας

April 19, 2021 3139

ΤΕ Κέρκυρας ΚΚΕ - ΚΝΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε τα τραγικά αποτελέσματα ενός ακόμα προμελετημένου εγκλήματος, που εξελίσσεται σε βάρος των σπουδαστών και του προσωπικού του ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας. Το εκπαιδευτήριο μένει χωρίς διοικητικό προσωπικό και κινδυνεύει να ανασταλεί η λειτουργία του.

Όταν σε ολόκληρη τη σχολή υπάρχει ένας και μοναδικός εργαζόμενος μόνιμος, οι καθηγητές των σπουδαστών είναι ωρομίσθιοι και οι λιγοστοί υπάλληλοι ορισμένου χρόνου, δεν είναι να μας εκπλήσσει μια τέτοια εξέλιξη.

Βαρύτατες ευθύνες έχει η σημερινή κυβέρνηση αλλά και όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έλυσαν το πρόβλημα, προσλαμβάνοντας προσωπικό, με σταθερή και μόνιμη σχέση εργασίας, με βάση τις ανάγκες της σχολής. Ας μαζέψουν λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα τους όσοι ανήκουν στα κόμματα που ευθύνονται για αυτήν την κατάσταση και δήθεν νοιάζονται για τη λειτουργία της σχολής.

Υποκριτικά κλαψουρίσματα βλέπουμε και από ξενοδόχους του νησιού μας για την αναστολή λειτουργίας του ΙΕΚ Τουρισμού, από αυτούς δηλαδή που αύριο στην πρακτική θα πουν ότι δεν έχεις δικαιώματα γιατί είσαι μαθητευόμενος, θα πουν να κάνεις κουράγιο, να μην έχεις απαιτήσεις, να είσαι φρόνιμος γιατί όταν μάθεις την τέχνη θα εξασφαλίσεις τη ζωή σου. Η πρακτική άσκηση στα περισσότερα ξενοδοχεία, είναι κανονική σκληρή δουλειά με ελάχιστη ή και καθόλου αμοιβή και πολλές φόρες χωρίς ρεπό. Οι ξενοδόχοι σήμερα επωφελούνται από την λειτουργία του ΙΕΚ Τουρισμού, καθώς μπορούν να εντοπίσουν μελλοντικούς, καταρτισμένους εργαζομένους, χωρίς κόστος για τους ίδιους.

Άμεσα να παρθούν από τους αρμόδιους όλα τα μέτρα ώστε η σχολή να μην κλείσει και να μην μείνουν στον αέρα οι σπουδαστές. Να εξασφαλιστεί εξειδικευμένο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, με μόνιμη και σταθερή δουλειά. Να μην διακοπεί η φοίτηση των σπουδαστών, να εξασφαλιστεί η πρακτική άσκηση για όλους με βάση την ειδικότητα με εποπτεία από το Υπουργείο και τη σχολή για συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των σπουδαστών. Οι ώρες της πρακτικής να αμείβονται και να ασφαλίζονται με βάση τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Επίσης πρέπει να λυθεί το πρόβλημα της στέγασης της σχολής καθώς και ασφαλών κτηριακών εγκαταστάσεων για τη δωρεάν στέγαση των σπουδαστών. Να εξασφαλίζονται δωρεάν όλα όσα είναι απαραίτητα για τη μόρφωσή τους (εξοπλισμός, αναλώσιμα).

Καλούμε τους σπουδαστές να στήσουν μπλόκο στα μέτρα που τσακίζουν τη ζωή και το μέλλον τους. Η συλλογική οργάνωση και δράση μέσα σε κάθε σχολή και χώρο δουλειάς είναι ο δρόμος για την κάλυψη των αναγκών μας στο σήμερα και στο αύριο.

Στους χώρους δουλειάς να έρθουν σε επαφή με το σωματείο τους, με τον συλλογικό αγώνα, μακριά από λογικές ανάθεσης και μοιρολατρίας.

Όλοι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό με την εργασία τους έχουν δημιουργήσει αμύθητο πλούτο, ενώ ταυτόχρονα το δικαίωμα τους στην ξεκούραση, την αναψυχή και τις διακοπές μοιάζει άπιαστο, γιατί το δικαίωμα αυτό γίνεται εμπόρευμα, γιατί υπάρχει η ακόρεστη δίψα των μεγάλων αφεντικών για ολοένα και περισσότερα κέρδη.

Επειδή τίποτα δεν μας χαρίζεται. Ο μόνος δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας είναι η οργάνωση και η πάλη. Η μαζική συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη κινητοποίηση των ταξικών σωματείων την Πέμπτη 6 Μάη.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search