• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ θα συμπαρασταθεί στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων του Σωκρακίου, απέναντι στην υλοποίηση μιας επένδυσης που υποβαθμίζει την περιοχή!

May 18, 2021 2691

 

 

Η ανακοίνωση της Εκκίνησης για τα νταμάρια στο Σωκράκι

Με ανακοίνωση της στις 14/05/21, η Τοπική Κοινότητα Σωκρακίου, δια του Προέδρου της, ενημέρωσε για την αδειοδότηση ιδιωτικής επιχείρησης λατομικών δραστηριοτήτων στη περιοχή της Πυλίδας. Επίσης στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι πραγματοποιήθηκε λαϊκή Συνέλευση, η οποία τάχθηκε ενάντια στην συγκεκριμένη επένδυση, ενώ ταυτόχρονα καλούνται όλοι οι θεσμικοί φορείς και οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας να πάρουν θέση για το θέμα.

Η πάγια θέση της ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ, είναι ότι τον πρώτο λόγο πρέπει πάντα να έχουν οι τοπικές κοινωνίες, είτε πρόκειται για Δημόσιες Επενδύσεις όπως ο Χ.Υ.Τ.Α. Λευκίμμης, είτε πρόκειται για Ιδιωτικές όπως η επένδυση στο πρώην club Mediteranne. Δυστυχώς, η Δημοτική Αρχή δεν ενστερνίζεται τις απόψεις των τοπικών κοινωνιών, όπως φαίνεται στις αποφάσεις που πήρε για το Club Med ή παλιότερα, με την εναντίωσή της στη προστασία του Ερημίτη.

Εμείς τασσόμαστε υπέρ του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης των κατοίκων του Σωκρακίου, ώστε να έχουν το πρώτο λόγο για το τι συμβαίνει στο τόπο τους. Πολύ περισσότερο όμως, όταν υπάρχουν κοινότητες με πραγματικές περιβαλλοντικές ανησυχίες και τεκμηριωμένες απόψεις για τη προστασία του περιβάλλοντος και της ήπιας τουριστικής δραστηριότητας που υπάρχει στη περιοχή.

Τασσόμαστε υπέρ της σωτηρίας ενός πανέμορφου βουνού, στο οποίο ένας επισκέοππτης μπορεί να δει ολόκληρο το νησί, εως και Διαπόντεια νησία μας.

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ θα συμπαρασταθεί στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων του Σωκρακίου, απέναντι στην υλοποίηση μιας επένδυσης που υποβαθμίζει την περιοχή τους, αλλά και συνολικά υποβαθμίζει το νησί μας. Επιπλέον, δεσμευόμαστε ότι το συγκεκριμένο θέμα, θα το φέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων να διαβουλευτεί πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, οι κάτοικοι του Σωκρακίου να παραθέσουν τις απόψεις τους και να αποφασίσει εάν τάσσεται ενάντια στην συγκεκριμένη εξέλιξη.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search