Print this page

Επανεκκίνηση του έργου για τα αποδυτήρια του ΚΡΟΝΟΥ μετά από τρία χρόνια! - Οι Αργυράδες είχαν και δικαιούνται κανονικό γήπεδο!

May 30, 2021 971

 

Μετά από καθυστέρηση τριών περίπου χρόνων φαίνεται ότι λύνεται το πρόβλημα της επισκευής των αποδυτηρίων του μικρού γηπέδου 5χ5 των Αργυράδων». Ένα έργο που έχει πολλές ομοιότητες με τον γνωστό μύθο για το γεφύρι της Άρτας.

Φαίνεται ότι το πήραν απόφαση εκεί στην ΠΙΝ και είδαν ότι υπάρχει και ένα μεγαλοχώρι στη Νότια Κέρκυρα εγκαταλειμμένο από Πολιτεία, Δημοτική και περιφερειακή αρχή με μια ποδοσφαιρική ομάδα που έχει εκπροσωπήσει επάξια το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνική το 2018 – 19 και αποφάσιααν να δοθούν τα ψίχουλα των 50.000 ευρώ και να προχωρήσει το έργο. Ψίχουλα είναι 50.000 ευρώ σε συνθήκες μεγάλης κρίσης θα αναρωτηθεί κανείς; Ναι ψίχουλα είναι αν σκεφτεί κανείς ότι κάθε λίγο και λιγάκι ακούμε να εγκρίνονται 150.000 για επισκευή αποδυτηρίων και να χορεύουν 500ριες χιλιάδων ευρώ για άλλα γήπεδα στη Νότια και στη Βόρεια Κέρκυρα!

Χορήγηση ειδικής αθλητικής αναγνώρισης

Άλλη καλή είδηση για τον Κρόνο είναι η χορήγηση ειδικής αθλητικής αναγνώρισης

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Το ιστορικό του έργου των αποδυτηρίων

Να θυμίσουμε ότι οι εργασίες συντήρησης & επισκευής των αποδυτηρίων του γηπέδου Αργυράδων που ξεκίνησαν στις 14 Οκτώβρη 2018 και σταμάτησαν μετά από 2 – 3 μέρες. Ένα έργο που εγκρίθηκε από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή ύψους 50.000 ευρώ.  Το έργο περιλαμβάνει τη μελέτη και εκτέλεση των εργασιών συντήρησης & επισκευής των αποδυτηρίων του γηπέδου Αργυράδων (αποξύλωση πλακιδίων & αντικατάσταση, νέες εγκαταστάσεις, επισκευή επιχρισμάτων & χρωματισμοί). Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση η Π.Ε. Κέρκυρας θα αναλάβει τη μελέτη και εκτέλεση των παραπάνω εργασιών. Ο Δήμος Κέρκυρας (πριν τη διάσπαση των Δήμων) θα αναλάβει: τη συντήρηση του έργου μετά την ολοκλήρωση του, την παρακολούθηση της καλής λειτουργίας των εγκαταστάσεων.

 ΝΤΡΟΠΗ! Θα υλοποιηθεί επιτέλους το έργο για τα αποδυτήρια του ΚΡΟΝΟΥ; - Οι Αργυράδες είχαν και δικαιούνται κανονικό γήπεδο!  - Από τη "Φωνή των Αργυραδιτών"

Μετά από 2 – 3 μέρες ο εργολάβος σταμάτησε τις εργασίες επικαλούμενος πρόβλημα στατικότητας. Έτσι το έργο έχει μείνει σε εκκρεμότητα για δυόμιση και πλέον χρόνια και κανείς δεν ξέρει τι θα απογίνει με δεδομένη τη γραφειοκρατία για τέτοια έργα, αλλά και την αδιαφορία περιφερειακών και δημοτικών αρχόντων.

Η αλήθεια είναι ότι σε ένα κεφαλοχώρι, όπως οι Αργυράδες που δε διαθέτουν τα στοιχειώδη αθλητικά έργα που διαθέτουν ακόμα και χωριά με μονοψήφιο αριθμό κατοίκων, είναι κάτι και αυτό που γίνεται και δεν πρέπει να υποτιμάται. Από την άλλη η ολοκλήρωση αυτού του έργου σε ένα γηπεδάκι (5χ5) δεν έχει καμιά σχέση μα τις πραγματικές ανάγκες των νέων της περιοχής και το όραμα των ανθρώπων του Κρόνου που για παραπάνω από μισό αιώνα πάσχιζαν για την ομάδα και τον αθλητισμό.

Οι Αργυράδες είχαν γήπεδο!

Το γήπεδο των Αργυράδων εγκαινιάστηκε στις 14-9-1957. Από τη δεκαετία του 1970 το γήπεδο Αργυράδων ήταν ένα από τα μόλις τέσσερα – πέντε κατάλληλα γήπεδα σε όλο το νησί! Χρησιμοποιήθηκε ως έδρα των ομάδων της δημοτικής κοινότητας, Κρόνου και Φαίακα Μαραθιά, όπως και των ομάδων του Κεραυνού Αγίου Νικολάου, Αστέρα Πετριτή, Αετού Κουσπάδων, ΑΟ Χλωμοτιανών,  ΑΟ Μπενιτσών, Αστέρα Μωραϊτίκων και πολλών ακόμα ομάδων.

 

Πριν από 18 χρόνια, το 2003, καταργήθηκε ετσιθελικά ένα έργο υποδομής που κατασκευάστηκε με τον κόπο και τον ιδρώτα των Αργυραδιτών και ενώ κυβερνητικοί και τοπικοί παράγοντες έδωσαν πολλές υποσχέσεις που ποτέ δεν τήρησαν. Ο ΚΡΟΝΟΣ Αργυράδων έχει εκπροσωπήσει με επιτυχία το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο σε εθνικό επίπεδο κατακτώντας το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής το 2018 – 19, αλλά και στη Δ’ Εθνική κατηγορία έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο και σε διοργανώσεις του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας. Και δεν έχει γήπεδο ούτε και για προπόνηση!

 Οι Αργυράδες και ο Κρόνος έχουν ανάγκη από αθλητικό κέντρο ΤΩΡΑ! –  Συνάντηση της Διοίκησης του Κρόνου με τον Δήμαρχο - Drepani.gr -  Argyrades.gr - news

Οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις

Ανεκπλήρωτες έμειναν και οι υποσχέσεις της πολιτείας για κατασκευή αθλητικού κέντρου στην έδρα κάθε Δήμου μετά την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004. «Μη βιάζεστε θα σας καλύψω όλους» είπε στους δημάρχους ο τότε υφυπουργός Γ. Φλωρίδης  στις 14 Ιουλίου 2000 σε σύσκεψη στην Ιόνιο Βουλή εξαγγέλλοντας το πρόγραμμα ¨Ελλάδα 2004».

Το 2007 ο τότε Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γ. Ορφανός υποσχέθηκε «συνθετικό χλοοτάπητα» στο γήπεδο Αργυράδων που δεν υπήρχε, αφού δεν είχαν ξεκινήσει οι βασικές εργασίες για να καθαριστεί και να ισοπεδωθεί η συγκεκριμένη έκταση κοντά στην Ανάληψη – κάτω από την Αγία Τριάδα. Είναι, βέβαια, η περίοδος που υπάρχει ενδιαφέρον από τους φορείς του χωριού, γίνεται Λαϊκή Συνέλευση και συγκροτείται επιτροπή, ενώ ο νομαρχιακός σύμβουλος Μ. Καββαδίας (Μάνου) φέρνει το θέμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο προτείνοντας να χρηματοδοτηθεί το έργο της κατασκευής αρχικά με 150.000 ευρώ. Στασιμότητα όσον αφορά την κατασκευή του γηπέδου για μια πενταετία. Ωστόσο, από το 2012 και μετά το ενδιαφέρον τοπικών φορέων και κατοίκων θα φέρει κάποια αποτελέσματα. Το γήπεδο καθαρίζεται και ισοπεδώνεται, γίνεται έρανος για να μαζευτούν χρήματα. Όπως, όμως, είναι γνωστό εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις που θα κρίνουν, εν πολλοίς και την τύχη του γηπέδου.

 

Ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας

Ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας παρόλο που προεκλογικά για ψηφοθηρικούς λόγους αναφέρθηκε γενικά και αόριστα στην ανάγκη να αποκτήσουν οι Αργυράδες γήπεδο δεν έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον πέρα από λόγια και να περιμένει δήθεν τους ανθρώπους του Κρόνου να του προσφέρουν στο … πιάτο τον χώρο, για να δώσει κάποια ελεημοσύνη.  Λες και το γήπεδο δε θα είναι του Δήμου, αλλά του Κρόνου. Φαίνεται ότι δεν έχει καιρό ή όρεξη για τέτοια ο Δήμαρχος και είναι προσηλωμένος σε άλλα χωριά και γήπεδα εκεί που τα ποσά από το πρόγραμμα Φιλόδημος είναι 500ριες χιλιάδες ευρώ. Για να μη μιλήσουμε για τη σκανδαλώδη και  προκλητική αδιαφορία  και των τριών βουλευτών και της περιφερειακής αρχής. Θα μας θυμηθούνε στις εκλογές. Μήπως πρέπει να πάρουμε και εμείς τα μέτρα μας και να κηρύξουμε καθένα από αυτούς που μας κοροϊδεύει persona non grata και να οργανώσουμε κάθε μορφής αντίσταση; Μήπως ήρθε η ώρα να πούμε τέλος στην κοροϊδία;

Αναγκαιότητα το  γήπεδο στις Αργυράδες

Είναι φανερό ότι το όραμα για το γήπεδο των Αργυράδων δεν μπορεί να χωρέσει σε ένα γηπεδάκι (5χ5) ούτε σε γραφεία και αποδυτήρια των 50.000 ευρώ. Ποσά που δεν υποτιμούνται, αλλά που δίνονται για πλάκα και στα μικρότερα χωριά για ένα 5χ5 ή ένα γήπεδο μπάσκετ.

Οι Αργυράδες έχουν ανάγκη από ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο και το δικαιούνται. Το θετικό είναι ότι με τη νέα διοίκηση του Κρόνου με πρόεδρο τον Κώστα Καββαδία έχει αναθερμανθεί το ενδιαφέρον για αθλητικό κέντρο στις Αργυράδες. Μάλιστα έχει συσταθεί και Επιτροπή στο πλαίσιο του ΔΣ για να προωθήσει το θέμα της κατασκευής αθλητικού κέντρου. Χωρίς όμως τη συνδρομή της δημοτικής, της περιφερειακής αρχής και της πολιτείας δύσκολα θα μπορεί να γίνει το όραμα πραγματικότητα.

«Βοηθήστε τον Ιστορικό Κρόνο να αποκτήσει το δικό του σπίτι»! 

Να θυμίσουμε ότι πριν από τρία χρόνια ο Κρόνος Αργυράδων κατακτούσε το πρωτάθλημα της Κέρκυρας και έπαιρνε το εισιτήριο για τη Γ΄ Εθνική. Ο Κρόνος που παρά τις υποσχέσεις της πολιτείας των εκάστοτε δημοτικών και περιφερειακών αρχών έχει μείνει χωρίς γήπεδο από το 2003.

Θυμίζουμε, λοιπόν, το σχετικό δημοσίευμα της 7ης Μαϊου 2018:

Ένα ακόμα εύστοχο σχόλιο για τον Κρόνο που αυτό που πέτυχε φέτος, να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να ανέβει στη Γ΄Εθνική δεν ήταν εύκολο, όπως νομίζουν μερκοί. Αφού ο Κρόνος είναι μια ομάδα χωρίς δικό της σπίτι. Το σχόλιο από τον έμπειρο αθλητικογράφο Χρήστο Ιωάννου που συγχαίρει τον «μεγάλο εμνευστή» Γ. Καραϊσαρλή και όλους τους συντελεστές της φετινής πορείας. Καλεί όσους αγαπούν το κερκυραϊκο ποδόσφαιρο να βοηθήσουν «τον Ιστορικό Κρόνο να αποκτήσει το δικό του σπίτι»! Αυτό είναι το μήνυμα προς όλους τους τοπικούς παράγοντες που όχι δεν έχουν βοηθήσει την ιστορική ομάδα των Αργυράδων, αλλά της κατάργησαν και το γήπεδο!

Αναλυτικά το σχόλιο – μήνυμα του Χρήστου Ιωάννου στο «Αθλητικό Καφενείο»:

«ΟΙ ΚΟΠΟΙ ΤΡΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΟΣ, ΜΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΦΕΤΟΣ ΠΗΡΑΝ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ...
Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΚΡΟΝΟΣ ΑΡΓΥΡΑΔΩΝ ΣΤΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΠΟΥΣ ΠΑΙΚΤΩΝ, ΦΙΛΑΘΛΩΝ, ΔΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗ κ. ΚΑΡΑΙΣΑΡΛΗ....
ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΡΟΝΟ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ''ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ'' ΓΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΣΑΝ ΑΣΤΕΓΟΣ...
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕ...
ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ...»

Είναι αλήθεια ότι ο Χρ. Ιωάννου δε γράφει τακτικά για τον Κρόνο. Σπάνια γράφει αλλά με εξαιρετική ευστοχία. Να θυμίσουμε ένα ανάλογο σχόλιο μετά την πορεία στους «8» του κυπέλλου Ελλάδας:

«Πολλά συγχαρητήρια και για μένα εσείς είστε οι ηθικοί κυπελλούχοι Ελλάδος 2016, χωρίς γήπεδο και χωρίς καμμιά στήριξη από τους τοπικούς άρχοντες».

Γιώργος Κ. Καββαδίας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.