• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Αθλητικα

O ΕΡΗΜΙΤΗ ΠΛΟΥΣ για την παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος

June 06, 2021 2484
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΗΜΙΤΗ ΠΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.
Ένα θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλα τα περιβαλλοντικά - οικολογικά κινήματα, φορείς, οργανώσεις και συλλογικότητες της χώρας κα του νησιού μας που αγωνίζονται για την προστασία του περιβάλλοντος, κατά της κλιματικής αλλαγής, κατά των δυνάμεων και των συστημάτων που την προκαλούν.
Σήμερα παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος, ημέρα ευαισθητοποίησης και δράσης. ημέρα που οι όροι οικολογία, περιβάλλον, ποιότητα ζωής πρέπει να συσχετισθούν με την ανάπτυξη, τη φύση, τον πολιτισμό και τον άνθρωπο... την οικονομία, την τεχνολογία, την εκπαίδευση. την ίδια την κοινωνία.
Η φύση έχει αρχίσει να εκδικείται τον άνθρωπο για τις καταστροφικές παρεμβάσεις του στις οικολογικές ισορροπίες...
Οι επεκτατικές πολιτικές της παγκόσμιας καπιταλιστικής ανάπτυξης στην κατεύθυνση της συσσώρευσης πλούτου και πολιτικής δύναμης, με τα ενεργοβόρα και καταστροφικά προς τη φύση " παραγωγικά - αναπτυξιακά μοντέλα" που προωθούν επιταχύνουν δραματικά την κλιματική αλλαγή με τις ολέθριες για τον άνθρωπο συνέπειές της.
Η ατμόσφαιρα, οι Θάλασσες, οι υδάτινοι πόροι μολύνονται, ή πανίδα και η χλωρίδα καταστρέφονται, είδη εξαφανίζονται, οι παραγωγικές γαίες δηλητηριάζονται με εκατομμύρια τόνους φυτοφάρμακα... γίνονται τοξικές και ακατάλληλες.
Η ακαταλληλότητα της γης και η ερημοποίησή της εξαιτίας των ξηρασιών και των πλημμυρών, επακόλουθα της κλιματικής αλλαγής, απλώνονται σε όλες τις χώρες και σε συνάρτηση με τους πολέμους (άλλη μάστιγα του συστήματος) οδηγούν τους πληθυσμούς κατά κύματα στη μετανάστευση.
Οι διατροφικές αλυσίδες (φυτικές, ζωικές) όλο και περισσότερο βασίζονται σε εργαστηριακά μεταλλαγμένα προϊόντα και τροφές, με συνέπεια την εμφάνιση νέων ανθεκτικών και ανίατων νοσημάτων όπου, και σε συνάρτηση με την φτώχεια και την εξαθλίωση στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, οι θανατηφόρες πανδημίες να κάνουν όλο και πιο συχνά την εμφάνισή τους.
"Η αστυφιλία" (συνέπεια της ερημοποίησης της γης, της υποβάθμισης της υπαίθρου με την υπερεκμετάλλευση, μέχρι εξάντλησης, των φυσικών πόρων, της μόλυνσης των υδροφόρων οριζόντων, της λειψυδρίας, της μόλυνσης των ακτών και τη ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος) το νέφος, η ηχορύπανση, η ατελής διαχείριση των αποβλήτων (στερεών και υγρών) κάνουν απάνθρωπες τις πόλεις και την διαβίωση κόλαση.
Η αφετηρία των αναζητήσεων, κατά συνέπεια, είναι ο άνθρωπός και η φύση, οι πολίτες και η πολιτική, οι κοινωνίες και τα παραγωγικά - αναπτυξιακά - καταναλωτικά μοντέλα... και η κατάληξής τους να είναι ξανά ο άνθρωπος, ο πολίτης, ο πολιτισμός η πολιτική.
Ο πλανήτης είναι ένα κλειστό κυκλικό σύστημα όπου φύση περιβάλλον και οικολογική ισορροπία δεν γνωρίζουν σύνορα, όλα είναι μια αλυσίδα!
Είναι επιβεβλημένη λοιπόν μια άλλη αμφίδρομη και πολυδιάστατη προσέγγιση για τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο: Σκεπτόμαστε σφαιρικά, συνολικά, οικουμενικά, περιφερειακά και δρούμε τοπικά...
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search